10 cărţi pe care ţi le recomand

Bună, draga mea!

Anul 2016 a fost unul în care am citit destul de mult. Nu pot spun am citit foarte multe cărţi, mai ales nu am avut un număr impus la începutul anului la care a trebuit ajung. Am citit cărţi pe care le aveam pe lista de recomandări şi cărţi care m-au atras citind câteva recenzii la colegele mele de breaslă. Eu bucur am început citesc şi sper nu opresc nici în 2017, pentru lista mea se tot măreşte! Şi spun bucur pentru nu prea m-a atras pe mine cititul, ba chiar în liceu citeam doar ce era necesar. Prietena mea din liceu citea o carte de câteva sute de pagini în 2 zile şi mereu m-am întrebat “Cum face asta? Cum poate citi atât de repede şi şi înţeleagă?” Răspunsul este de fapt unul simplu: o atrăgeau subiectele şi dorea afle cât mai repede deznodământul.

Am avut şi eu astfel de momente şi chiar am dat peste câteva titluri care efectiv ţineau în suspans. Ce e drept, acasă nu prea am timp citesc, însă întotdeauna când opream, curiozitatea era mai mare decât mine şi mai citeam totuşi câteva pagini, măcar până la următorul capitol. Şi nu lungesc articolul, îţi prezint cele 10 cărţi pe care ţi le recomand, ce merită citite! Unele m-au impresionat, altele m-au ţinut mai mult în suspans, la unele am plâns, la unele am rasîmi place trăiesc tot felul de stări atunci când citesc o carte şi îmi place simt acolo, în poveste!

* Titlurile au un link şi acestea te duc către recenzia pe care am făcut-o pe blog, în cazul în care îţi doreşti citeşti mai multe.

1. Parinoush Saniee – Cel care aşteaptă

În această carte aflăm povestea lui Masumeh, o tânără iraniană care se îndrăgosteşte de un băiat şi care ajunge fie căsătorită cu forţa de tânară, pentru a spăla ruşinea familiei, datorită iubirei ei inocente. Tatăl ei o susţine şi îşi doreşte ca ea să îşi continue studiile în medicină, însă Masumeh încearcă îşi trăiască viaţa precum un om normal. Mamă a 3 copii, viaţa ei capătă o întorsătură ciudată şi neaşteptată. Este o carte pe care reciti-o cu drag, oricând!

cel-care-ma-asteapta

2. Parinoush Saniee – Tatăl celuilalt copil

După cum se vede, această scriitoare m-a cucerit atât pentru subiectele abordate, cât şi datorită modului în care scrie! În această carte aflăm cât de mult ne pot influenţa părinţii şi oamenii din viaţa noastră, încă de mici copii. Shahab ajunge la vârsta de 20 ani şi ne povesteşte despre copilăria lui şi de ce acesta nu dorea vorbească şi toţi îl credeau înapoiat şi prost, deşi el era un băieţel foarte isteţ. Tatăl său se poartă ciudat cu el, nu petrece timp cu el, nu îl laudă precum îi laudă pe fraţii lui, pentru el consideră nu are de ce facă asta şi uite aşa, personajul principal refuză vorbească mult timp. Concluzia este una extrem de simplă, dar totuşi complicată! Este o carte ce merită citită, indiferent dacă eşti sau nu părinte!

tatal-celuilalt-copil

3. Gayle Forman – Dacă rămâne

Este o carte tristă, care o are la bază pe Mia, o adolescentă îndrăgostită de viaţă, de muzică şi de violoncel. Îl iubeşte de asemenea şi pe Adam, iubitul ei. În urma unui accident de maşină, aceasta ajunge în comă. Practic, ea aude tot în jurul ei, se deplasează de trupul său şi află părinţii şi fratele ei au murit în accident. Ea încearcă se decidă dacă are rost sau nu mai trăiască, pentru totul depinde de ea.

daca-as-ramane

4. Eric-Emmanuel Schmitt – Domnul Ibrahim şi florile din Coran

Acest scriitor mi-a plăcut pentru lecturile sale uşor de citit, dar interesante. Această carte este una din preferatele mele şi are la bază două personaje principale: pe Moise şi pe Domnul Ibrahim. Cei doi nu reuşesc vorbească mai mult de câteva cuvintela fiecare vizită a băiatului în băcănie. Lucrurile se schimbă însă, tatăl tânărului moare şi acesta rămâne singur, însă domnul Ibrahim îi oferă şansa trăiască multe aventuri împreună. Ce se întâmplă de fapt, vei afla dacă citeşti cartea, bineînţeles. Şi filmul este drăguţ, însă finalul este diferit de cel menţionat în carte.

domnul-ibrahim-si-florile-din-coran

5. Eric-Emmanuel Schmitt – Oscar şi tanti Roz

Şi această carte mi-a plăcut foarte mult. M-a atras de fapt modul în care o asistentă în vârstă se împrieteneşte cu Oscar, în vârstă de 10 ani şi reuşeşte îi ofere o altă perspectivă asupra leucemiei, care îl macină şi datorită căruia ştie va muri curând, deşi nimeni nu îi spune nimic. Oscar ajunge îi scrie lui Dumnezeu în fiecare zi şi acceptă propunerea de a trăi 1 zi ca şi cum ar fi 10 ani! Trebuie afli cum şi-a trăit Oscar viaţa şi ce greutăţi a întâmpinat.

oscar-si-tanti-roz

6. Jojo Moyes – Înainte te cunosc

Atât de mult mi-a plăcut această carte şi modul în care Jojo scrie, încât îmi doresc toate cărţile scrise de ea! Această carte rămâne una din favoritele anului şi pe care le recomand cu drag! M-a impresionat povestea Louisei Clark, care este doar o tânără obişnuită, cu un job normal pe care îl iubeşte şi care, din păcate devine şomeră. Nu vreau mai povestesc despre această carte, pentru are un review complet pe blog şi cred foarte multă lume a citit cartea sau a văzut măcar filmul. Am terminat şi partea a doua a cărţii, După ce te-am pierdut” şi mi-a plăcut foarte mult şi aceea, mai ales viaţa Louisei se complică, după ce îl pierde pe Will. Este totuşi uimitor cât de mult poţi iubi o persoană şi cât de mult te poate urmări imaginea acesteia şi gândul la ea, după ce aceasta nu mai este.

inainte-sa-te-cunosc

7. Delphine Minoi – Nojoud, divorţată la 10 ani

Această carte are la bază povestea adevărată a celei mai tinere femei divorţate din istorie. Nojoud are o poveste care m-a revoltat mult şi care în acelaşi timp, m-a întristat. Tânăra a avut noroc a reuşit scape din infernul în care a intrat datorită concepţiilor din Yemen şi nu numai. din acea zonă.  întreb oare de ce mai există astfel de concepţii? Sunt atât de fericită am libertate! Tânăra primeşte premiul “Femeia anului” în 2008, decernat de revista Glamour.

nojoud-divortata-la-10-ani

8. Arthur Golden – Memoriile unei gheişe

“Memoriile unei Gheişe” este una din acele cărţi pe care trebuie le citeşti în viaţă! Deşi are vreo 400 de pagini, le-am citit cu drag, curiozitate şi uneori, chiar indignare. Incredibil finalul şi chiar nu aşteptăm, aşa m-a surprins! Dacă nu ai citit-o, neapărat trebuie o faci!

memoriile-unei-gheise

9. Paula Hawkins – Fata din tren

Am citit cartea, am văzut şi filmul, însă nu i-am făcut încă recenzie pe blog – urmează! Este o carte psihologică, poliţistă sau cum vrei tu spui, care este mai greu de înţeles la început, pentru apar anumite personaje, care nu înţeleg ce legătură au cu cartea şi cu personajul principal. Însă, în momentul în care înţelegi, totul devine clar şi plin de mister! Şi această carte a avut un final la care nu aşteptăm şi pe care nu l-am prevăzut, dar mi-a plăcut mult! Deşi nu este o carte pe placul meu, trebuie recunosc bucur am citit-o!

fata-din-tren

10. Jane Austen – Mândrie şi prejudecată 

După ce am văzut filmul, Adriana m-a tot zăpăcit i-a plăcut aşa mult cartea şi este aşa frumoasă, încât m-a făcut curioasă, am luat-o din bibliotecă şi m-am pus pe citit. A fost prima carte citită în 2016, dacă nu înşel şi trebuie recunosc are câteva pagini şi câteva părţi care m-au cam plictisit, care nu mi-au stârnit interesul sau curiozitatea. Însă povestea este frumoasă şi interesantă, iar filmul mi-a plăcut chiar mai mult decât cartea, în mod paradoxal. În mod normal, se întâmplă îmi placă şi recomand cărţile în locul filmelor, dar nu şi în cazul acestei poveşti.
mandrie-si-prejudecata-jane-austen

Ce cărţi ai citit din aceste 10 recomandări? Este vreo carte care te atrage şi pe care ai vrea o citeşti anul acesta?

DSC08432

Mulţumesc pentru vizită! Te pup!

Comments

comments

46 thoughts on “10 cărţi pe care ţi le recomand

  1. Am aflat ca exista si partea a doua, dar nu stiam. Asa ca o sa ma uit dupa ea, sa o citesc!
   E frumoasa cartea si povestea, insa cum spuneam, este o carte trista. Insa eu chiar cred ca persoanele aflate in coma aud…

 1. Mi-a placut mult si mie Cel care ma asteapta! Aseara am vazut Fata din tren, dar cartea e incomparabil mai buna/ Filmul si-a cam batut joc de intreaga actiune…

 2. Am citit Daca as ramane cred ca acum 2 ani si mi-a placut mult. Apoi a urmat continuarea, where she went, o carte la fel de draguta. Am citit si eu memoriile unei gheise si fata din tren si mi-au placut foarte mult. Deslre celalte carti din lista ta pot spune ca se afla si ele le lunga mea lista, chiar cartea lui jojo e in urmatoarele 3 lecturi pe care le voi face si abia astept, pt ca am vazut filmul si vreau sa vad daca sunt diferente.

  1. Nu stiam ca exista si partea a doua a cartii – multumesc! Sper sa o gasesc tradusa, pentru ca m-am uitat pe Libris, insa o au doar in engleza.
   Ma bucur ca avem ceva carti in comun! Jojo Moyes pe mine m-a cucerit! Inca o cartea de-a ei asteapta sa o citesc, insa am zis sa fac putina pauza si sa citesc si altceva! 🙂

 3. Nu am citit nici macar una din cartile astea.. desi stiu ca multe sunt foarte populare. Am inceput totusi Fata din tren si sper sa o si continui. Am pus-o langa pat, sa nu uit de ea seara 🙂

  1. Multe sunt populare asa este, insa nu cred ca se vorbeste de ele degeaba. Mie mi-au placut!
   Fata din tren te va prinde, odata ce vei intelege care sunt personajele reale! 🙂

 4. Îmi plac foarte mult recomandările tale. Chiar eram în căutarea unei liste de cărți bune și mă bucur foarte mult că ai făcut un astfel de articol.

 5. Memoriile unei gheișe și Fata din tren îmi doresc sa le citesc. Am văzut filmul Inainte sa te cunosc, mare greșeală am fost deprimata o săptămana întreaga, deci nu voi face fata cărții.

  1. Anul asta poate le bifezi. O sa iti placa, sigur!
   Cat despre Inainte sa te cunosc – pe mine nu m-a deprimat asa rau, insa daca vezi partea buna, ar trebui sa te bucuri si sa fii recunoscatoare! Adevarul este ca nu imi imaginez cum as trai in situatia lui Will sau chiar a Louisei…asa ca asta ma face sa fiu recunoscatoare! 🙂

  1. De ce nu? Unele din ele sunt chiar usor de citit, neavand multe persoanje, in care sa te incurci. Cartile cu multe persoonaje mi se par mai greu de urmarit!

 6. Ahh, cărțile scrise de Schmitt sunt absolut superbe, eu m-am îndrăgostit de modul în care scrie și îți transmite sentimente scriitorul ăsta. Cât despre “Cel care mă așteaptă”, este una dintre cărțile mele preferate. “Tatăl celuilalt copil” n-am citit-o, însă cu siguranță e pe lista mea.

  Spor la citit și lecturi frumoase!

  P.S. Dacă tot îți place să citești, te aștept și pe blogul meu: thoughts-about-books.blogspot.ro

  1. Ma bucur ca avem subiecte in comun! 🙂
   Trebuie sa citesti si Tatal celuilalt copil, daca zici ca ti-a placut Cel care ma asteapta!
   Multumesc la fel si tie!

   Voi trece si eu pe la tine!

 7. Am bifat Memoriile unei gheise si Mandrie si Prejudecata acum multi ani. Sincer din tot ce apare acum nou, nu ma tenteaza nimic.

 8. Foarte bune recomandarile. Mi-am salvat link-ul astfel incat dupa ce voi termina de citit o carte de care m-am apucat de curand sa imi aleg ceva din recomandarile tale.

 9. Ce top frumos, toate aceste cărți sunt pe lista mea de wishlist, cu excepția cărții Memoriile unei gheișe, pe care am reușit să o citesc în 2016 și mi-a plăcut extrem de mult.

 10. Am si eu cartile ‘Inainte sa te cunosc’ si ‘Fata din tren’, dar inca nu am apucat sa le citesc, pentru ca am pus mana pe ultima carte a Zoellei, si mai intai vreau sa o termin pe aceea. Interesante recomandarile tale, mi-am mai notat cateva titluri pe wishlist :). Pupici!

  1. Multumesc mult, Iulia! Ma bucur ca ti se par interesante recomandarile mele si sper sa iti placa si tie cele notate cel putin la fel mult cum mi-au placut mie! 🙂
   Te pup!

  1. Este o poveste trista daca te gandesti ca o fetita de doar 9-10 ani trece prin ce a trecut ea…si e trist ca inca se intampla asa ceva prin anumite tari arabe! 🙁

 11. E frumoasa lista cu aceste carti si cu siguranta sunt buen cartile de citit. Toate titlurile personal imi suscita un interes in ale citi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Devino Beauty Influencer

https://www.farmasi.ro/loredanamanciu/register/beautyinfluencer