Recenzie carte: Cel care mă aşteaptă

Bună draga mea!

Este sâmbătă, o zi de weekend frumoasă şi sper stabilim data nunţii şi începem lucrăm la lista de invitaţi, pentru timpul trece repede şi nu vreau rămân în urmă cu nimic. Vreau, dacă s-ar putea, bifăm din timp toate pregătirile pentru nuntă, pentru sunt multe. Din păcate însă, în luna iunie anul viitor, la data la care ne-am gândit noi nuse va putea face, pentru …ghici ce? Este post. Aşa a trebuit ne reorientăm, dar le vom rezolva rând pe rând.

Şi revenind la postarea de astăzi şi pentru nu am mai scris o recenzie de carte de ceva vreme, m-am gândit îţi spun Cel care aşteaptă din categoria beletristică din librăria mea online preferată este genială. Pe mine m-a prins foarte repede, dar asta se poate datora şi faptului pe mine fascinează tot de ţine de cultura arabă – nu degeaba mi-am dorit învăţ limba arabă, nu degeaba am făcut arabă la facultate – păcat însă a fost doar un an. O lume misterioasă, un viitor cu surprize şi cu schimbări de priorităţi ne aşteaptă pe toţi, însă cu siguranţă nu cum au surprins-o pe Masumeh, care a avut de cele mai mult ori sprijinul tatălui său. Masumeh este personajul principal din această carte, ce ilustrează destinul femeilor din Iran. Romanul a fost interzis în Iran de două ori, dar după publicarea lui, în 2003, a avut un real succes.parinoush-saniee-cel-care-ma-asteapta

Acţiunea se petrece în anul 1979, cu puţin timp înainte de revoluţia iraniană. Povestea protagonistei romanului, Masumeh, începe când aceasta este încă la şcoală şi când se îndrăgosteşte de un tânăr cu care doar schimbă nişte priviri – aşadar, are parte de o iubire inocentă. Fiinddescoperiţi” de fraţii ei, aceasta este obligată se mărite, după ce este batjocorită. Tatăl ei doreşte o lase continue studiile, pentru Masumeh îşi doreşte ajungă doctor, însă este măritată cu forţa, în cele din urmă, pentru a spăla cumva ruşinea prin care a fost târâtă familia acesteia, din cauza iubirii ei inocente. Norocul ei este bărbatul cu care se căsătoreşte este un tânăr diferit de bărbaţii societăţii – el are alte aspiraţii în viaţă, alte ţeluri şi chiar nu dorea se căsătorească, pentru nu îşi dorea fie ţinut sub control. Mama tânărului speră însă nora ei, Masumeh, îl va ţine sub control şi îl va scăpa de prietenii lui care, spune ea, îi distrug viaţa. Masumeh află de obiectivele lui politice şi în scurt timp, are de-a face cu diferite pericole, iarviaţa ei devine neliniştită şi tulbure.

Mama a 3 copii, într-o stare de insensibilitate şi nesiguranţă, într-o perioadă când întreg oraşul este dezbinat de conflicte religioase şi politice, Masumeh încearcă îşi trăiască viaţa precum un om normal, însă totuşi anormal pentru femeile din Iran. Cum nu îşi doreşte trăiască pe spatele socrilor săi şi pentru soţul ei este mai mult plecat de acasă, chiar şi după venirea primului lor copil, aceasta ajunge fie şi mamă şi tată şi să şi muncească. Cum se întâmplă totul, ce întorsătură ia viaţa lui Masumeh şi cum reuşeşte treacă prin viaţa tumultoasă pe care o are, vei afla dacă vei citi cartea.

putea o recitesc oricând, pentru este atât de captivantă, încât nu te lasă o laşi – acum are şi un preţ foarte bun! Tu ai citit vreun roman scris de Parinoush Saniee? Eu mai am pe lista Tatăl celuilalt copil, pe care sper o bifez repejor!

Mulţumesc pentru vizită! Te pup!

Comments

comments

12 thoughts on “Recenzie carte: Cel care mă aşteaptă

 1. Hmm, am citit recenzia ta si acum vreau si eu cartea. Si eu sunt fascinata de araboaice, viata, cultul, machiajele, portul lor, misterul ce-l poarta..
  Poate imi pica vreodata prin mana. Chiar mi-ar placea s-o citesc.

  1. Este posibil ca aceasta sa iti placa – pe mine m-a prins foarte repede si mi-am dorit sa o citesc mai repede. Insa as putea sa o recitesc, pentru ca este foarte acaparanta – modul in care se desfasoara actiunea si viata intreaga a lui Masumeh…chiar te poate intriga la un moment dat si ai impresia ca esti prietena cu ea…pentru ca incepi sa simti ce simte ea…
   Te pup!

   1. Poti sa iti arunci un ochi si pe “Splendida cetate a celor 1000 de sori” de Khaled Hosseini dar te previn ca e o carte dura a carei actiune se petrece in Afganistan si cu asta am zis tot.
    Mie mi-a placut foarte mult cartea, am citit-o cu sufletul la gura.
    Sper sa gasesc cartea recomandata de tine, in momentul asta am apetit pentru carti cu iz oriental.
    Ti-am dat like pe FB, o sa fiu la curent cu postarile tale de acum in caz ca o sa mai ai recenzii de carti frumoase!
    Pup!

    1. Am auzit lucruri bune despre cartile lui Khaled Hosseini – ma voi uita dupa ele. Multumesc pentru recomandare si pentru aprecieri.
     Am mai multe recenzii de carti – m-am pus pe citit anul asta si deja am inceput sa bifez usor-usor carti pe care le-am pus pe lista DE CITIT in 2016! :))
     Te pup cu drag si multumesc pentru amabilitate!

 2. Si mie mi-a placut cartea. Am vazut-o si la tine si pe alte bloguri asa ca am zis ca trebuie s-o citesc si eu si nu m-a dezamagit. Spor la pregatirile de nunta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Devino Beauty Influencer

https://www.farmasi.ro/loredanamanciu/register/beautyinfluencer