Recenzie carte: Ură, prietenie, dragoste, căsătorie – Alice Munro
Bună draga mea!
A trecut mult timp de la ultima recenzie de carte pe care am realizat-o pe blog şi deşi nu sunt cea mai bună în a rezuma o carte pe care o citesc, încerc să îmi exprim părerea despre ce citesc şi nu renunţ….poate îţi stârnesc totuşi puţin interesul cu privire la un anumit titlu sau poate tu deja ai citit cartea despre care scriu eu pe blog şi atunci sunt curioasă să aflu şi părerea ta despre aceasta. Dee mă face de cele mai multe ori să îmi notez titluri noi şi datorită ei, în mare parte, am început să îmi cumpăr cărţi din librăria mea preferată, pe care sigur o ştii şi tu. Am reuşit să strâng câteva titluri şi voi continua să fac asta, pentru că este un mod plăcut de a-mi petrece timpul lung în RATB, atunci când merg la muncă şi când mă întorc acasă. Uneori nu mă pot concentra pentru că sunt unii oameni bine voitori şi vorbesc tare la telefon, se ceartă sau au de împărţit ceva cu cineva. Iar atunci prefer să închid cartea şi să încerc să mă calmez. Apropo de asta, ai vrea să citeşti despre lucruri care mă enervează şi care mă scot din minţi? Lasă–mi în comentarii, să ştiu dacă te-ar interesa acest subiect! 🙂
Ură, prietenie, dragoste, căsătorie m-a cucerit datorită titlului, trebuie să recunosc, însă atunci când am început să o citesc, m-a dezamăgit puţin, pentru că mă aşteptam sincer la o poveste, o poveste de dragoste între doi oameni care au evoluat în relaţia lor şi mă aşteptam că până la finalul celor 410 pagini să se căsătoarească. Se pare că nu am citit prea multe şi prea bine recenziile acestei cărţi ce a primit în anul 2013 Premiul Nobel. Această operă surprinde însă o farsă realizată de două adolescente menită să schimbe viaţă unei menajere.
Nu îmi pare rău că am cumpărat-o, pentru că este o carte scrisă bine, cu poveşti interesante. Toate personajele lui Alice Munro trăiesc cu regretul a ceea ce ar fi putut să fie, al alegerilor pe care nu le-au făcut. Vei trăi alături de personaje 9 poveşti: istorie de familie, trăirile unei soţii bolnave de cancer, povestea unei sinucideri, dragostea de copii reaprinsă după mulţi ani…în toate poveştile se demonstrează că în viaţă există speranţă, există o a două şansă şi există oameni care au curajul să se reinventeze şi să trăiască dincolo de eşecuri şi regrete.
Ai citit cartea? Te-am convins să îi dai o şansă?
Mulţumesc pentru vizită! Te pup!