Recenzie carte: Daca as ramane

Buna dragile mele!

Cand am auzit prima data de titlul acesta de carte, nu stiam exact de existenta filmului, desi multe filme sunt realizate dupa o carte. Filmul este inca pe lista filme de vazut, insa cartea am citit-o in urma cu ceva vreme, astfel ca ati vazut-o si la preferatele lunii iulie, luna in care am reusit sa citesc chiar doua carti – pai da, ma mandresc cu asta, pentru ca nu toata viata mi-a placut sa citesc! In afara de cartile pe care trebuia sa le citesc la scoala, prin liceu si facultate, altele…nu prea s-au lipit de mine! Dar ma bucur ca am descoperit ca imi place sa citesc, insa cel mai important este ca alegerea pe care o fac sa ma atraga, sa ma prinda si sa nu ma lase sa ma lungesc prea mult!

Iar “Daca as ramane” scrisa de Gayle Forman, exact asta a reusit sa faca! Modul de prezentare al cartii mi-a placut foarte mult si am inceput sa o citesc repede, dupa cei de la Libris mi-au trimis comanda prin curier. Multumesc, Diana pentru recomandare! 🙂daca-as-ramane-final

Mia este o adolescenta de 17 ani, care iubeste foarte mult muzica si violoncelul. Isi iubeste foarte mult familia: parintii si fratele mai mic, Teddy; il iubeste pe Adam, care ajunge iubitul ei si o iubeste pe prietena ei cea mai buna, cu care prietenul ei nu se intelege atat de bine precum si-ar dori. Intreaga actiune se petrece intr-o singura zi…o zi de iarna grea, cu ninsoare, in care scolile sunt inchise. Familia Miei decide sa mearga la bunicii acesteia, insa pe drum are loc un accident foarte grav…totul se intampla intr-o secunda, iar fata ajunge de urgenta, la spital, in coma. Desi Mia nu isi aminteste cum a ajuns acolo, aceasta se poate vedea pe sine stand in pat si pe ceilalti care sunt in jurul ei. Poate auzi ceea ce se vorbeste in preajma ei si asa realizeaza ca parintii ei au murit, dar si fratele ei. Aceasta este o lovitura prea dura pentru o adolescenta care are viata inainte si realizeaza ca este singura care poate decide pentru viata ei. Dragostea pentru muzica si pentru Adam vor determina alegerea pe care tanara o face la final.

Cartea este inspirata de o tragedie reala, iar dupa ce am citit aceasta carte, care m-a intristat…si care mi-a oferit mai multe sentimente pe parcursul lecturii, tind sa cred ca atunci cand esti in coma, poti vedea si auzi, desi nu te poti misca…Este o carte trista, dar sincer va spun: merita citita!

Merita citita pentru povestea Miei, pentru amalgamul de sentimente pe care ti-o creeaza si pentru ca te face sa te gandesti la viata si la moarte…la cum totul se poate schimba intr-o secunda… Ce ar fi…daca as ramane?

Multumesc pentru vizita! Va pup!

Comments

comments

3 thoughts on “Recenzie carte: Daca as ramane

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Devino Beauty Influencer

https://www.farmasi.ro/loredanamanciu/register/beautyinfluencer
%d bloggers like this: