Recenzie carte: Înainte să te cunosc – Jojo Moyes

Bună draga mea!

Postarea de ieri nu a fost intenţionată, ci pur şi simplu, întâmplătoare! Şi spuneam tot ieri nimic nu e întâmplător şi sper ţi-a plăcut articolul pe care l-am scris pur şi simplu din suflet, fără vreo notiţă, puncte de urmat, ci pur şi simplu am aşternut gândurile mele… Voi reciti şi eu articolul când voi simţi nu totul în viaţă se întâmplă când şi cum mi dori eu! Pentru da!? Ce vezi? Sunt un om absolut normal, cu temeri şi dorinţe, cu un job full time, dar care totuşi îmi permite puţină libertate, de care bucur momentan la maxim! Ai putea spune este un clişeu şi da, o poţi face, însă eu cred în acest clişeu, însă sănătatea noastră şi sufletul nostru este mai important decât orice alt obiect sau lucru fizic, pe care îl vedem şi ni-l dorim!

Şi pentru am atins subiectul sănătate, iată o carte care m-a făcut plângmai mult decât zâmbesc, m-a făcut plângşi am avut lacrimi în ochi cu fiecare moment pe care îl trăiam alături de personajele principale din carte. Cu siguranţă ai văzut  există şi un film “Me before youse numeşte, un film pe care l-am văzut chiar înainte de a cumpăra cartea şi care m-a impresionat cel mai mult la final. Sunt o fire romantică, însă nu sunt liniştită, ba chiar sunt o persoană agitată şi mereu trebuie să fac ceva. Oricât de obosită fi, dacă ştiu trebuie fac ceva prin casă, iată eu nu bag la somn, până nu termin ce am început! Aşa cum eu…am caracaterul mamei mele şi deşi nu este cel mai bine fii aşa mereu, nu pot schimb…

Dar revenind la titlul cărţii de astăziÎnainte te cunoscscrisă de Jojo Moyes, pe care îmi este extrem de greu o descriu, a devenit una din cărţile mele preferate, iar scriitoare m-a impresionat prin stilul ei de a povesti, de a transpune în poveste şi de a-mi imagina acţiunea completă, decorul şi oamenii care iau parte la aceasta. Deşi personajele principale nu au aparent nimic în comun, aceştia se îndrăgostesc. Totul începe când Louisa Clark (în vârstă de 26 de ani) îşi pierde locul de muncă pe care îl iubeşte foarte mult (lucra într-o ceainărie din oraş) şi îşi caută de muncă. Are un iubit, Patrick cu care este împreună de 7 ani, însă în acelaşi timp este persoana care asigură familiei sale un trai decent, de aceea nu îşi permite rămână fără un loc de muncă. Deşi merge la câteva posibile slujbe oferite prin serviciul Forţelor de muncă, aceasta nu este deloc încântată de puţinele oferte, însă apare un job pe care îl acceptă, deşi nu are pic de experienţă. Este vorba de a fi lângă Will Traynor, acesta fiind un bărbat de 35 de ani care ajunge şi trăiască viaţa într-un scaun cu rotile, neputând fi în stare facă absolut nimic singur, asta datorită unui teribil accident de motocicletă, ce l-a ţintuit în scaun de vreo 2 ani. Will fusese un om care şi-a petrecut întreaga viaţă până la accident făcând multe lucruri nebuneşti: escalada munţi, paraşutism, scooba-diving şi multe alte lucruri de acest gen, el fiind şi un puternic om de afaceri, aşadar un bărbat tânăr, frumos, cu bani şi cu un viitor strălucit în faţă.

Deşi Lou nu ştie cum se comporte cu Will la început şi îşi doreşte îşi dea demisia după puţin timp, sora ei îi reaminteşte părinţii ei au nevoie de bani trăiască, iar contractul de muncă pe care îl are în casa familiei Traynor este de doar 6 luni. Întâmplător însă, Lou află Will a făcut o înţelegere cu părinţii lui, cărora le-a promis va mai trăi doar 6 luni, după care va merge la Dignitas, pentru nu suportă fie intotdeana ajutat, nu suportă fie o povară pentru alţii şi pur şi simplu nu mai are nici un sens pentru a-şi trăi viaţa dureroasă şi nemiloasă pe care o are, dorind pună capăt acestor lucruri. Ce nu ştiu personajele noastre, este fiecare va ajunge schimbe destinul unul altuia. Şi chiar aşa se întâmplă! Cum evoluează povestea lor, vei afla doar dacă vei citi cartea! Filmul nu îţi oferă aceeaşi stare, nu îţi oferă nici pe departe aceleaşi sentimente precum o face Jojo în carte, aşa un lucru mai am de spus: a devenit una din cărţile mele preferate!

Un weekend minunat ai!

recenzie-carte-inainte-sa-te-cunosc-lorys-blog inainte-sa-te-cunosc-jojo-moyesrecenzie-inainte-sa-te-cunosc-lorys-blog

Mulţumesc pentru vizită! Te pup!

Comments

comments

9 thoughts on “Recenzie carte: Înainte să te cunosc – Jojo Moyes

 1. The first part of book is much better and interesting than the second one. I was crying))) But the film cannot be comparised with the book… Reading is better than wathcing in this particular case.

  springinsoul.blogspot.ru

 2. Am vazut si eu filmul si nu pot sa zic ca m-a impresionat… Se vede ca banii detin controlul..sa te indragostesti asa repede de cineva ca te-a dus in nu stiu ce locuri…si sa te faca sa lasi “dracu'” o relatie care a durat 7 ani… No comment:)))
  In rest, imi plac actorii 😀

  1. Sunt multe cazuri in care cei 2 se despart dupa multi ani, iar apoi sunt intr-o relatie serioasa destul de repede! Ba chiar urmeaza sa aibe copil…. Chiar si eu cunosc astfel de persoane! Eu nu consider ca timpul petrecut cu cineva este cel care conteaza mult si pe care trebuie pus accent, ci intelegerea dintre parteneri, respectul, dragostea, prietenia….
   Eu cred ca la Louisa totul s-a intamplat intr-un mod ciudat…daca ai citi cartea, ai afla ca ea nu-l iubeste pe prietenul ei, cu care este de 7 ani! Iar mutarea la el si locuitul impreuna este doar uneori pentru sex….si pentru a elibera o camera din apartamentul parintilor, pentru ca sora ei sa aibe o camera in care sa stea cu baiatul ei…..
   Asadar, citind cartea, nu cred nici o secunda ca Louisa s-a indragostit de Will datorita banilor lui sau datorita faptului ca au fost in Maldive unde a invatat sa faca lucruri la care nici nu se gandea.
   Tot din carte , poti afla ca Louisa nici macar nu avea vise….nu-si dorea sa ajunga in locuri…era o fata modesta cu o viata chiar banala….

   1. Deci tot pe interes si cu ex-ul .. pentru sex, sau sa elibereze o camera in casa parintilor pentru ca sora ei sa aiba unde sa stea… :)))
    Nu cred ca vreau sa citesc cartea, sincer. Mi-a fost de ajuns filmul! 😀
    Acum nah, avem gusturi/pareri diferite.
    Te pup!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Devino Beauty Influencer

https://www.farmasi.ro/loredanamanciu/register/beautyinfluencer