Recenzie carte: Oscar şi tanti Roz – Eric-Emmanuel Schmitt

Bună draga mea!

Uşoruşor ajung bifez toate cărţile lui Eric-Emmanuel Schmitt, lucru pe care mi l-am propus şi sper reuşesc până la sfârşitul anului, deşi am şi alţi autori în wishlist. O îţi spun sincer începe mi placă din ce în ce mai mult citesc. Să dau o pagină, două, trei, sute…pentru a afla cum se întâmplă totul, faptul intru în poveste şi reuşesc văd acolo face vreau aflu cât mai repede deznodământul. Această carte mi-a fost recomandată de o fată pe Instagram şi de o prietenă, aşa am găsit-o la reducere şi am pus mâna pe ea imediat. Am citit-o foarte repede…cred în două zile era gata, dacă socotim drumul meu de acasă la birou şi înapoi, timp pe care îl petrec cu stoicism în minunatele maşini ale RATB-ului, aglomerate, gălăgioase şi cu puţin “noroc”, fără aer condiţionat. Cert este dacă găsesc un loc pe scaun, atunci voi deschide cartea şi voi citi.

Ştiam la ce aştept când am comandatOscar şi tanti Roz“, însă nu-mi imaginam o mi placă atât de mult. Nici nu mai ştiu câte sentimente a nutrit cartea asta în mine, însă îmi amintesc am râs, m-am bucurat şi m-am întristat deopotrivă. Povestea îl are personaj principal pe Oscar, un băieţel de 10 ani, care este bolnav de leucemie şi deşi ştie va muri în câteva săptămâni, nimeni nu îi confirmă efectiv acest lucru. Toată lumea se fereşte spună asta, iar prietenii lui din spitalul în care acesta trăieşte, au şi ei diferite boli. Însă cel mai mult se ataşează de tanti Roz, o infirmieră în vârstă, care reuşeşte -i între în graţii şi cu care reuşeşte se împrietenească foarte mult. Aceasta îi lui Oscar ideea de a trăi fiecare zi ca şi cum ar fi 10 ani şi îl învaţă îi scrie lui Dumnezeu, pentru a nu se mai simţi singur în călătoria vieţii lui. Cu ajutorul lui tanti Roz, Oscar reuşeşte trăiască cu repeziciune itinerariul emoţionant al tuturor vârstelor şi experienţelor, prin imaginaţia lui bogată: îşi trăieşte adolescenţa alături de prieteni, se îndrăgosteşte, se căsătoreşte la maturitate cu prima iubire, ajunge o piardă şi în final, îşi regăseşte dragostea la apusul unei vieţi o lumânare, ce arde la ambele capete.recenzie-carte-oscar-si-tanti-roz-lorys-blog

Îţi recomand citeşti cartea şi vei vedea un punct de vedere foarte diferit de a privi boala, de a trăi cu aceasta şi de a te bucura totuşi trăieşti, prin credinţă în Dumnezeu!

Mulţumesc pentru vizită! Te pup!

Comments

comments

7 thoughts on “Recenzie carte: Oscar şi tanti Roz – Eric-Emmanuel Schmitt

  1. si mie mi-a placut cartea! m-a emotionat f. mult cand am citit-o. Am citit mai multe de acelasi scriitor, il recomand, scrie perfect pentru citit seara si relaxare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Devino Beauty Influencer

https://www.farmasi.ro/loredanamanciu/register/beautyinfluencer