Recenzie carte: Concert în memoria unui înger – Eric-Emmanuel Schmitt

Bună draga mea!

Încep bifez din cărţile din wishlist-ul din librăria mea online preferată, iar acest lucru bucură foarte mult! Încerc îmi comand măcar o carte pe lună pe care o citesc şi apoi revin pe blog cu impresii şi păreri, dacă m-a impresionat sau nu. Până acum, cam toate titlurile citite mi-au plăcut, însă printre ele am şi câteva preferate, pe care le-aş putea recomanda oricui. Eric-Emmanuel Schmitt m-a cucerit de la primul titlu pe care l-am citit, şi anume “Elixirul dragostei” (recenzie carte). Am bifat şiDomnul Ibrahim şi florile din Coran” (recenzie carte) – am văzut şi filmul şi mi-a plăcut tare mult! Apoi “Concert în memoria unui îngerşiOscar şi tanti Roz“, despre care îţi voi povesti data viitoare.

Concert în memoria unui înger” a fost distins în 2010 cu Premiul Goncourt pentru nuvelă. Titlul conţine 4 nuvele cu un mesaj profund. Tema principala este disperarea, iar Sfânta Rita (patroana cauzelor disperate) este prezentă peste tot, sub diferite forme.
recenzie-carte-concert-in-memoria-unui-inger-lorys-blog

În această carte te vei întâlni cu un tânăr preot ce încearcă convingă o doamnă în vârstă, o criminală, îşi recunoască faptele, cu un marinar singuratic care află în mijlocul oceanului, una din cele patru fete ale sale pe care nu le-a mai văzut de mult, a murit, însă nu ştie care şi îşi face scenarii în cap. De asemenea vei descoperi doi muzicieni străluciţi, care fac schimb de roluri printr-un joc al minţii şi vei vedea de ce prima doamna a Franţei îşi doreşte să se răzbune pe soţul ei, folosinduse de un secret al acestuia. Aflaţi în situaţii limită, protagoniştii celor patru nuvele descoperă părţi întunecate ale acestora, pe care nu le ştiau. Mântuirea poate fi ratată? Ne putem schimba destinul?

Află despre întâmplările protagoniştilor şi vezi dacă reuşesc ducă la bun sfârşit lucrurile pe care doresc le realizeze! De asemenea, vei vedea poveştile lor continuă, nu se termină odată ce ai terminat o nuvelă. Continuă aşa cum consieri tu, pentru tu poţi continua povestea. Cartea se citeşte uşor, aşadar ţi-o recomand, pentru vei întâlni oameni normali, ca mine şi ca tine, cu părţi bune şi părţi rele!

Mulţumesc pentru vizită! Te pup!

Comments

comments

2 thoughts on “Recenzie carte: Concert în memoria unui înger – Eric-Emmanuel Schmitt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Devino Beauty Influencer

https://www.farmasi.ro/loredanamanciu/register/beautyinfluencer
%d bloggers like this: