10 cărți care mi-au plăcut în 2019
Bună, draga mea!
Am revenit cu un nou articol în care vreau să menționez numai 10 cărți citite în 2019 și care mi-au plăcut. Toate au recenzii pe blog și am lăsat link către acestea, dar am lăsat și link către librăriile unde am găsit un preț bun pentru fiecare roman menționat.
Deși are o recenzie pe blog această carte și am menționat deja că îmi plac romanele lui Elif, nici aceasta nu a făcut excepție. Descoperim Istanbulul, marele bazar și vânzătorii ambulanți, forfota orașului și bunătățile care îți lasă apă-n gură. Mentalități diferite față de ale noastre, adevăruri care ies la iveală după mulți ani prin circumstanțe interesante.
Deși povestea în sine este adolescentină, putem înțelege încă o dată că multe persoane ajung să facă compromisuri din lipsa banilor, pentru a se susține financiar. Viața lui Emily se schimbă în momentul în care își pierde locul de muncă și iubitul, Căutând un nou loc de muncă, ajunge să accepte să însoțească un regizor celebru la un eveniment social, iar de aici totul parcă o ia razna.
Mi-am dorit mult să citesc cărțile lui Agnes și acum am descoperit că mai am încă 2 de bifat (anul acesta vreau să rezolv acest lucru), Deși stilul ei este cam același și romanele ei sunt destul de previzibile, îmi place totuși modul în care lucrurile se întâmplă. Prima carte citită (recenzie aici) are la bază o poveste tristă, plină de dezamăgiri și chiar un început de depresie. Pentru a putea trece peste moartea soțului și a fetiței sale, Diane decide să plece din Paris. Ajunge în Irlanda, unde viața i se va schimba.
Așa cum menționam și în recenzia acestei cărți, cartea este de fapt continuarea celei menționate mai sus. Viața Dianei se schimbă totuși încă o dată, iar concluzia mea este că uneori singuri ne punem piedici în alegerea cea mai potrivită pentru noi, nefiind în stare să ne răspundem sincer la anumite întrebări și sentimente.
Încă un roman al autoarei care m-a făcut să mă gândesc, de această dată, la faptul că nimic nu este mai important decât persoana mea și familia mea. Și oricât de mult m-aș dedica jobului sau unei pasiuni, nimic nu trebuie să intervină în relația mea cu mine și în relația cu familia. Este important să acorzi atenție familiei, să te detașezi de muncă și să nu uiți să trăiești pentru tine. Nu trebuie să uiți să te iubești și să iubești. Poți citi mai multe din recenzia de pe blog.
Acest roman are la bază pasiunea. Munca și compromisurile pe care ajungi să le faci pentru a-ți îndeplini visul. O cunoaștem pe Iris, o fată pasioantă de croitorie, care își dorește să aibă succes în acest domeniu, dar care nu este susținută nici de familie și nici de soț. Și pentru că ea crede în visul și pasiunea ei, decide să se înscrie la școală specială în Paris. Lucrurile din viața ei vor lua o întorsătură diferită, însă nu pot spune mai multe.
În partea a doua a celebrului roman 3 metri deasupra cerului, îl cunoaștem mai bine pe Step, tipul pe care poate multe femei și l-ar dori (trebuie să recunosc că pe Step îl asociez cu actorul care l-a intrepretat în film și anume Mario Casas). Te doresc are și ea o recenzie pe blog și menționam atunci că cel mai emoționant moment mi s-a părut moartea mamei lui Step, pe care a judecat-o extrem de mult și pe care nu a reușit să o ierte pentru că l-a înșelat pe tatăl lui. În rest, povestea a fost destul de previzibilă, dar drăguță. Parcă mi-am reamintit de o perioadă anume din adolescența mea.
La o mică căutare despre această autoare, am descoperit că au mai apărut câteva romane despre care nu știam și pe care aș vrea să le bifez. Acest roman are recenzie pe blog, însă învățătura principală cred că ar fi faptul că unii își găsesc vocația și drumul la o vârstă mai înaintată decât alții, așa că dacă și tu ai această problemă, nu-ți face griji, ai timp să descoperi ce anume te va face atât de fericită muncind, astfel încât nu vei simți că vei munci nici o zi.
Încă o carte a lui Elif care mi-a plăcut per total, deși “nu m-a prins” de la început. Asta pentru că acțiunea se petrece pe două planuri, la o distanță de câțiva ani. Trebuie să învățăm că toți facem greșeli și toți avem păcate, dar cel mai important de reținut este că, indiferent de religia pe care o ai, nu trebuie să judeci. Cele patruzeci de legi ale iubirii este despre religie și spiritualitate, despre datorie și iubire.
Înainte să citesc această carte, am vizionat filmul. Și nu a fost unul cu happy end, ba chiar finalul a fost trist. Cu siguranță în totalitate real, căci acțiunea se desfășoară în Auschwitz și știm cu toții cum se petreceau lucrurile atunci. Povestea lui Bruno este una chiar interesantă, iar cartea este ușor de citit, însă greu de ingerat, așa cum am scris și în recenzia de pe blog.
Sunt curioasă să aflu dacă ai citit aceste cărți și ce părere ai despre ele. Iar dacă nu le-ai citit, dacă ai vrea să le citești.
Mulțumesc pentru vizită! Cu drag, Lory!
Primele două cărți ale lui Lugand am citit și eu pe nerăsuflate. Mi-au plăcut mult de tot, așa că am zis că citesc toate. Am reușit să termin de curând și Îmi pare rău, sunt așteptată.
Băiatul în pijamale cu dungi a fost suuuper bună ca și carte, dar foarte tristă.
3 metri deasupra cerului nu m-a impresionat, dar aș fi curioasă de ce se întâmplă mai departe.
Iar toate celelalte cărți sunt pe lista de așteptare. Se pare că avem aceleași preferințe 😀
3 metri deasupra cerului este ceva asa, adolescentin. Mie mi-a placut mult filmul, mi-a adus aminte de o perioada frumoasa din viata mea.
Ma bucur sa aflu ca avem aceleasi preferinte in materie de carti.
Te pup si spor la citit!