Recenzie carte: Viața e ușoară, nu-ți face griji de Agnes Martin-Lugand

Bună, draga mea!

Dacă ieri îți povesteam despre prima carte citită de mine și primul roman al lui Agnes Martin-Lugand, astăzi o voi menționa pe a doua. Viața e ușoară, nu-ți face griji este de fapt continuarea vieții și aventurii lui Diane, care se întoarce din Irlanda și redeschide cafeneaua ei literară Oamenii fericiți citesc și beau cafea, oaza ei de liniște.

Diane îl are în continuare alături pe Felix, prietenul ei homosexual, cu care decide să evite anumite discuții și detalii despre ce s-a întâmplat în Irlanda. Evită să recunoască că are niște sentimente pentru Edward, simțindu-se vinovată față de soțul ei. Dar cum viața ei în Irlanda s-a încheiat, încearcă să își deschidă inima din nou și îl cunoaște pe Oliver, un tip pe care multe femei l-ar iubi de la o primă întâlnire.

Oliver pare a fi un tip echilibrat, foarte înțelegător și răbdător, pasionat să asculte și să nu pună întrebări atunci când nu este cazul, înțelegând situația prin care Diane a trecut. Dornic să iubească și să fie iubit la rândul lui. Și reușește să se apropie de Diane atât de mult, încât aceasta chiar este pe cale să se mute cu el.

Dar într-o zi, vizitând împreună un muzeu, îl reîntâlnește pe Edward, care ajunge acolo pentru o expoziție foto. Din acel moment, toate sentimentele sale se schimbă sau mai bine spus, ies la iveală adevăratele ei sentimente.

Aflând că femeia care i-a fost ca o mamă în perioada când a locuit în Irlanda este grav bolnavă, decide să cumpere un bilet dus-întors să o viziteze, poate pentru ultima dată. Deși este o decizie greu de luat și nefiind susținută de Felix, dar surprinzător, de Olivier da, aceasta pleacă.

O năpădesc multe sentimente și multe amintiri, dar oamenii rămân aceiași. Locurile pe care le-a îndrăgit și care au stat la baza vindecării ei, erau tot acolo, la fel de frumoase și de impresionante. Și Paterman Pat, câinele lui Edward, este la fel de fericit să o revadă, precum cei dragi ei.

Dar cel mai greu a fost să îl revadă pe Edward, pe care l-a abandonat când începea să se îndrăgostească de ea, fără multe explicații. Iar această revedere este și mai grea acum, că Diane are viața ei în Paris. Are afacerea ei și are un bărbat alături de ea care o iubește și care o susține în tot ce face. Însă apare parcă de nicăieri un mic personaj care o bulversează pe Diane, dar pe care simte că îl poate iubi, cum ar iubi-o pe fetița ei.

Ce decide Diane să facă – se întoarce în Paris sau rămâne alături de Edward, pentru care are totuși anumite sentimente? Nu am să îți spun nici despre personajul misterios care apare și care pe mine m-a uimit, pentru că nu vreau să dau spoilere. Te las să citești romanul și într-adevăr, viața e ușoară, nu-ți face griji. De multe ori, noi suntem singurii care ne punem piedici, suntem singurii care nu căutăm răspunsuri în adâncul sufletului pentru a decide ce este mai bine pentru noi.

Viata e usoara nu iti face griji de Agnes Martin-Lugand

Finalul poveștii lui Diane nu este imprevizibil, însă încă o dată, autoarea reușește să te țină în suspans cu fiecare paragraf citit. Te lasă să mai fierbi puțin înainte de final și parcă te face să te gândești că tot ce trebuie să faci pentru a lua decizii, este să te asculți. Să îți răspunzi sincer la întrebări și să alegi cu inima.

Am găsit online cartea la prețuri bune pe acest site, aici și aici.


Mulțumesc pentru vizită! Cu stimă și drag, Lory!

Comments

comments

2 thoughts on “Recenzie carte: Viața e ușoară, nu-ți face griji de Agnes Martin-Lugand

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Devino Beauty Influencer

https://www.farmasi.ro/loredanamanciu/register/beautyinfluencer