Recenzie carte: Oamenii fericiți citesc și beau cafea de Agnes Martin-Lugand

Bună, draga mea!

Îmi doream de anul trecut să citesc cărțile lui Agnes Martin-Lugand, pentru că citisem câte ceva despre poveștile ei și mulți au asemănat stilul ei cu cel al lui Jojo Moyes, care deja știi că îmi place tare mult. Și le-am împrumutat pe toate de la o colegă, așa că m-am pus pe citit.

Am să povestesc despre cărțile lui Agnes în articole separate, deși inițial mi-am spus că ar fi mai ușor să le introduc pe toate într-un singur articol. Deși sunt povești de viață diferite, au totuși la bază tristețea, dezamăgirea, iubirea, împlinirea sufletească și regăsirea, așadar sentimente și trăiri pe care și tu și eu, le trăim zi de zi.

Oamenii fericiți citesc și beau cafea este de fapt o cafenea literară, pe care Diane o deține în micul Paris. O cunoaștem pe aceasta în cel mai trist și depresiv moment al vieții ei, când aflăm că fetița și soțul ei mor într-un accident de mașină. Nedorind să accepte nenorocirea care s-a abătut asupra ei, se închide în ea, nu vrea să mănânce, să iasă afară. Tot ce face Diane este să se îmbrace în cămașile soțului și să își spele părul cu șamponul fetiței sale. În tot acest timp, afacerea ei este menținută pe linia de plutire de Felix, prietenul ei cel mai bun homosexual, singurul om pe care îl acceptă în preajma ei de altfel.

Diane este genul de persoană care nu poate face nimic singură și întotdeauna are nevoie de ajutorul cuiva. Chiar și pentru a aprinde siguranțele în casă. De aceea, decizia ei de a pleca din Paris, singură, un timp îndelungat, este ceva de neconceput pentru Felix și pentru părinții ei.

Dar Diane nu se lasă oprită și își duce planul la bun sfârșit. Așa ajunge în Irlanda și încearcă să trăiască. Cunoaște oameni noi, își face și câțiva prieteni, dar cel mai deranjată este de Edward, vecinul ei fără nici un pic de respect și urmă de politețe la o primă vedere. Și la a doua vedere, probabil și a la treia. Dar îl iubește foarte mult pe Postman Pat, câinele jucăuș și iubitor al lui Edward, de care ajunge să aibă grijă de câteva ori.

Se apropie foarte mult însă de Edward, până în punctul în care sunt gata să facă dragoste. Când apare fosta lui soție. Moment în care Diane decide să lupte cu aceasta pentru el, îndemnată de sora lui Edward, care îi dezvăluie foarte multe secrete. Însă este timpul ca Diane să se întoarcă în Paris, să își reia afacerea și învețe să trăiască. Ce se întâmplă cu Edward în schimb?

Oamenii fericiti citesc si beau cafea de Agnes Martin-Lugand

Nu este un roman nemaiîntâlnit, povestea nu este chiar unică, însă mie mi-a plăcut că scriitoarea te ține în suspans, reușește să îți transmită emoțiile personajului, încât suferi și tu, te bucuri sau te întristezi. Treci prin emoțiile pe care Diane le trăiește și bineînțeles, cred că toate trăirile depind de la persoană la persoană, de la cât de sensibilă ești (sau nu).

Cel mai bun preț pentru această carte l-am găsit online aici, aici și aici.

Mulțumesc pentru vizită! Cu stimă și drag, Lory!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Devino Beauty Influencer

https://www.farmasi.ro/loredanamanciu/register/beautyinfluencer