Recenzie carte: Viața mea pe net – Alexandra Ares

Bună, draga mea!

Am mai bifat o carte în 2019. Viața mea pe net de Alexandra Ares este o lectură ușor de citit, poate un pic banală, însă plăcută. M-a deconectat puțin de la cotidian, de la grijile și problemele mele și a reușit să îmi stârnească interesul cu fiecare capitol străbătut. În plus, titlul este cel care mi-a atras atenția în primul rând, așa că nu am ezitat să o citesc repejor.

Am spus că este banală pentru că întâlnim din nou visul american, pentru care tinerele adolescente preferă să plece din casa părinților și să își ia viața în mâini, încercându-și norocul în New York. Pentru a-și demonstra că se pot întreține, că pot avea singure grijă de ele și pentru că vor independență financiară, în primul rând. Așa se întâmplă și în cazul lui Emily Thompson.

Ba mai mult, Alexandra Ares, scriitoarea, este o româncă ce își împarte timpul între Manhattan și București, așadar putem înțelege, prin această lectură, că viața în acest oraș imens și minunat, nu este așa de roz cum se vede pe la televizor sau pe rețelele sociale. Unde se înțelege clar că este nevoie de mari sacrificii și poate câteva compromisuri pentru a reuși. Toate astea, bineînțeles, prin ochii Alexandrei.

Emily își găsește de lucru într-o galerie de artă, job care îi aduce multe satisfacții, mai ales că este pasionată de acest subiect. Și își găsește și un iubit excentric, cu o pasiune inedită – realizează coșuri de gunoi artistice. Însă toată viața i se schimbă în momentul în care pierde aceste lucruri din viața ei – își pierde jobul și iubitul ei o părăsește pentru o altă femeie. Și de aici la viața pe net este un mic pas.

Toată viața ei se învârte pe site-ul pe care începe să își caute de muncă, să caute bărbați cu care să iasă weekendurile din casă și uneori mici aventuri. Pune un anunț pentru a-și găsi coleg de apartament, pentru a împărți chiria. Craigslist este site-ul unde întâlnești de toate pentru toți, cum ar spune unii. Și aici, pe acest site, începe aventura lui Emily, o tipă cu care nu am empatizat foarte mult, dar pe care am încercat să o înțeleg. Și chiar am reușit să o înțeleg, pentru că, ajunsă într-o situație în care trebuie să se descurce singură, fără bani, fără familie, prieteni, iubit sau orice ajutor, face multe compromisuri.

Craigslist este așadar viața ei. Nimic nu se întâmplă fără să consulte acest site care ajunge să îi creeze și ceva probleme. Viața ei ia o întorsătură și mai ciudată în momentul în care acceptă un job unde poate câștiga bani mulți foarte ușor, doar însoțind un regizor faimos la un eveniment social. Și așa ajunge Emily pe prima pagină a tabloidelor. Fapt ce o ține închisă în casă vreo trei săptămâni, paparazii fiind mereu în fața apartamentului unde locuiește.

Craigslist este totuși și site-ul care îi aduce în viață un tip super cool și, după cum îl descrie, pot să mi-l imaginez ca fiind un tip foarte mișto și tare frumușel, evident. Acest tip este chiar vecinul ei, pe care îl urmărea mai multe seri la rând, folosind un binoclu. Și ceea ce îi schimbă și mai mult viața lui Emily este un tablou. O “măzgălitură” ce nu valorează nimic. Dar de fapt, tabloul acesta îi schimbă viața.

Viata mea pe net de Alexandra Ares

Cum reușește Emily să iasă la liman, dacă se îndrăgostească și dacă renunță la Craigslist, nu pot să spun. Te las pe tine să descoperi. Mulțumesc, Libris, pentru o nouă lectură plăcută și relaxantă. Cum ți se pare subiectul? Ai citit cartea Alexandrei?

Mulțumesc pentru vizită! Cu stimă și drag, Lory!

Comments

comments

2 thoughts on “Recenzie carte: Viața mea pe net – Alexandra Ares

  1. imi plac carticelele astea chic lit, uneori sunt tot ce ai nevoie pentru a te destinde! din cand in cand apelez si eu la ele. chiar am notat si cartea asta pe lista!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Devino Beauty Influencer

https://www.farmasi.ro/loredanamanciu/register/beautyinfluencer
%d bloggers like this: