Recenzie carte: Îmi pare rău, sunt așteptată de Agnes Martin-Lugand

Bună, draga mea!

O altă poveste de la Agnes Martin-Lugand care mi-a plăcut și despre care vreau să îți povestesc puțin astăzi. Îmi pare rău, sunt așteptată sunt vorbele pe care Yael le adresează foarte des familiei și prietenilor săi atunci când este invitată la o cină în familie sau doar la o simplă întrevedere, care altădată erau pe primul loc în viața ei.

Yael este acea tipă care se dedică foarte mult firmei pentru care lucrează, viața ei rezumându-se la întâlniri și cine de afaceri. Este acea femeie care are în șifonier doar haine pentru muncă, pantofi cu toc și este destul de temută la locul de muncă, fiind mâna dreaptă a șefului. Nu ține cont de sfaturi, nu ține cont de colegii ei și de viețile lor personale, fiind foarte dură cu ei și cerându-le să fie mereu pe fază, indiferent de oră.

La început, îmi plăcea de Yael. Îmi plăcea că era dedicată jobului său, că îi plăcea atât de mult ce făcea, încât devenise indispensabilă. Ajunsese chiar să aibă șansa de a deveni parteneră în agenția pentru care lucra. Într-o viață reală, asta mi se pare o oportunitate foarte mișto.

Dar ce nu își dădea Yael seama era faptul că devenise atât de străină de familia ei, de nepoții ei și de prietenii ei din adolescență, încât toți o criticau, nimeni nu o înțelegea și uneori ieșeau și anumite mici discuții, preferând să plece acasă. Sora ei mai mare este cea care o calma de cele mai multe ori, deși nici ea nu înțelega foarte bine ce face Yael mai exact.

Printre acești prieteni, se numără și Marc, tipul de care este îndrăgostită în adolescență. Marc care dispare într-o seară pur și simplu din viețile lor. Dar cei doi se reîntâlnesc întâmplător după aproape 10 ani și pe când ceilalți din grup îl primesc cu brațele deschise și se bucură enorm de revenirea lui, Yael nu este la fel de înțelegătoare. Nu poate uita faptul că îl căuta ca nebuna după ce dispăruse, ba chiar era pe punctul de a-și pierde locul de muncă. Nu poate uita că plecarea lui a fost un act de lașitate în ochii ei.

Marc pare a fi un tip chiar mișto, atrăgător, care iubește foarte mult lucrurile simple și vechi. Cei doi se apropie mai mult în momentul în care Yael este trimisă într-un concediu forțat timp de o săptămână. Reușește că se destindă, să uite de telefon, de muncă și reușește să se bucure de cei dragi. Dar nu pentru foarte mult timp, pentru că este sunată de șeful ei care o așteaptă de urgență la firmă.

Cum mă așteptam, Yael își lasa prietenii și familia și pleacă imediat acasă. Reîncepe munca, devine conștientă că are niște colegi pe care se poate baza, așadar începe să își schimbe atitudinea destul de mult, spre mirarea tuturor. Și totul se datorează lui Marc. Pentru care anumite sentimente reapar.

Dar Yael primește vestea că va prelua firma pentru care lucrează. În acel moment se sperie, se panichează, așa că face anumite gesturi necugetate. Ce se întâmplă de fapt cu Yael și Marc? Ce decide ea să facă și cum continuă povestea, te voi lăsa pe tine să descoperi.

Imi pare rau sunt asteptata de Agnes Martin Lugand

Încă o carte a lui Agnes care m-a ținut în suspans, ba chiar de data asta până la ultimul rând din poveste. O lectură ușoară, scrisă simplu, fără cuvinte și expresii mărețe, ce se citește cursiv, într-un mod firesc și natural.

Am găsit online cartea la prețuri bune pe acest siteaici și aici.


Mulțumesc pentru vizită! Cu stimă și drag, Lory!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Devino Beauty Influencer

https://www.farmasi.ro/loredanamanciu/register/beautyinfluencer
%d bloggers like this: