Recenzie carte: Fericirea îmi scapă printre degete de Agnes Martin-Lugand

Bună, draga mea!

Așa cum ai văzut (și citit, sper) Agnes Martin-Lugand este o scriitoare care îmi place. Are un stil destul de simplu și ușor de ghicit, cărțile ei nu sunt fantastice și chiar ușor previzibile, însă ce îmi place mie la ea este faptul că reușește să te țină în suspans, reușește să îți stârnească curiozitatea. Te ține pe jar cu privire la modul în care se întâmplă toate evenimentele, ceea ce mi se pare chiar mișto.

Fericirea îmi scapă printre degete este o lectură care te duce cu gândul la lucrurile care îți plac în viață. La compromisurile pe care le faci și la visele pe care poate ajungi să le îngropi, neavând susținere. O întâlnim pe Iris, o tipă pasionată încă din copilărie de croitorie. Pentru ea, a coase și a crea haine este fericirea extremă.

Recenzie carte: Fericirea îmi scapă printre degete de Agnes Martin-Lugand

Dar nu este susținută de familia ei, care îi refuză chiar și dreptul de a fi înștiințată că a fost totuși acceptată la o școală de specializare. Nici soțul ei, un doctor renumit, nu o încurajează prea mult în această direcție, așa că Iris ajunge să se simtă sufocată într-un oraș și se resemnează.

Dar faptul că află din întâmplare că ar fi avut șanse să își îndeplinească visul, decide să se înscrie la o școală de haute couture în Paris. Și aici începe de fapt aventura lui Iris, care devine repede iubită și apreciată, fiind extrem de dedicată și muncitoare. Având un ochi format pentru creații unice și o pasiune nebună pentru croit, șefa ei, Martha, o roagă să îi creeze ținute, propunându-i de fapt să se lanseze în acest domeniu. Îi promite comenzi foarte multe, o ia la evenimente și o introduce în această lume fascinantă.

Dar apare în poveste Gabriel. Un tip căruia îi place să se distreze, dar care are totuși o carieră și o prestanță la care ține. Însă cei doi încep să se atragă fizic și deși Iris merge acasă la soțul ei aproape în fiecare weekend, ea începe să se gândească din ce în ce mai des la Gabriel. Nefiind iubită și apreciată de soțul ei (pe care eu îl bănuiesc chiar de la început să ar înșela-o), Iris ajunge iar să renunțe la visul ei și se întoarce acasă, la insistențele acestuia.

Dar încă un secret iese la iveală, iar Iris decide să se întoarcă în Paris, să își urmeze visul de data asta. Deși este controlată destul de bine de Martha, Iris acceptă realitatea. Acceptă și își recunoaște sentimentele față de Gabriel, dar știe că Martha nu le va permite vreodată să fie împreună. Dacă reușește Iris să își îndeplinească visul de a deveni creatoare de modă și dacă își reface viața la Paris, vei afla dacă vei citi cartea.

Fericirea imi scapa printre degete de Agnes Martin-Lugand

Mi-a plăcut modul în care acțiunea se petrece și cred că lecția cea mai importantă primită din acest roman este că trebuie să îți urmezi visul. Să descoperi ce anume te pasionează și să faci sacrificiile necesare pentru a ajunge să fii o persoană împlinită, fiind fericită cu ceea ce faci și plăcându-ți ceea ce faci.

Cel mai bun preț pentru această carte l-am găsit online aiciaici și aici.

Mulțumesc pentru vizită! Cu stimă și drag, Lory!

Comments

comments

2 thoughts on “Recenzie carte: Fericirea îmi scapă printre degete de Agnes Martin-Lugand

  1. Observ că ai făcut o pasione pentru autoare. Cred că mi-ar putea plăcea cât de cât într-un moment când caut ceva simplu care să mă deconecteze, poate într-o perioadă mai proastă sau când vreau pur și simplu ceva relaxant. Nu știu totuși când s-ar putea strecura printre lecturile mele…

    1. Da, imi place cum scrie. In plus, le-am imprumutat pe toate, asa ca trebuie sa le dau inapoi! 😀 De aceea m-am pus pe citit Agnes.
      Si am descoperit ca de la roman la roman devine mai buna – cel putin, in opinia mea.
      Cartile ei sunt exact pentru acele momente de care spui tu – cand vrei ceva relaxant, cand nu e nevoie sa te concentrezi foarte mult pentru a intelege povestea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Devino Beauty Influencer

https://www.farmasi.ro/loredanamanciu/register/beautyinfluencer