Recenzie carte: Cel mai bogat om din Babilon de George S. Clason

Bună, draga mea!

Aveam de multă vreme pe lista mea cu cărți de citit celebrul titlu “Cel mai bogat om din Babilon“, așa că le mulțumesc celor de la Libris pentru această lectură. Am început-o chiar din ziua în care am primit coletul de la curier, căci eram foarte curioasă ce făcea omul acesta din Babilon de era bogat și ce sfaturi ne dă el, pentru a ne îmbogăți.

Deși nu este un subiect despre care se vorbește foarte des în online (cel puțin, nu am observat prin blogosfera românească, în special în zona de beauty/lifestyle), banii totuși sunt foarte importanți. Cu ei ne trăim viața de fapt. Fără bani nu am avea parte de confort, mâncare, căldură, nu putem avea nimic. Iar pentru o educație financiară corectă, cred că trebuie să învățăm să ne gestionăm banii, astfel încât să ne dăm datoriile, să mâncăm, să ne îmbrăcăm și să ne mai facem și poftele.

Și deși știam că este important să ai rezerve și lunar să pui deoparte o anumită sumă de bani, am fost surprinsă să aflu că sfatul acesta este dat și în cartea de față. Iar eu reușesc să fac acest lucru de mai bine de un an.

În paginile acestei cărți vei descoperi “leacurile” cu ajutorul cărora poți vindeca sărăcia, vei înțelege mai bine lumea financiară și vei descoperi cum să câștigi bani care să producă alți bani.

Ne întoarcem în îndepărtatul Babilon, unde s-au născut principiile de bază ale lumii financiare și îl descoperim pe Arkad, omul cel mai bogat din Babilon, dar și cel mai generos. Primul lui sfat pe care eu l-am colorat în carte este:

Trebuie să păstrezi mereu o parte din tot ce câștigi. Nu trebuie să fie mai puțin de o zecime, indiferent cât de mic este câștigul tău. Dar poate fi mai și mai mult, depinde de cât câștigi. Plătește-te pe tine însuți mai întâi!

O frază care m-a pus pe gânduri, sincer și care mă face să mă gândesc că este foarte ușor să judeci pe cineva care face bani, este foarte ușor să spui “Vai, câți bani are! Ce o face cu ei?! Cum a ajuns să câștige atât de mult?” Însă iată ce spune Arkad despre astfel de oameni:

Nu poți condamna pe cineva pentru succesul pe care îl are doar pentru că a știut cum să-l obțină.

Nu vreau să dezvălui toate tainele cărții, însă am să enumăr, pe scurt, care sunt sfaturile pe care le primim de la cel mai bogat om din Babilon. Și deși el vorbește despre aur (căci așa erau plătiți pe atunci oamenii – în bani de aur, argint), lucrurile sunt valabile chiar și în zilele noastre.

  • Începeți să vă umpleți punga cu aur
  • Controlați-vă cheltuielile
  • Înmulțiți-vă aurul pus deoparte
  • Aveți grijă să nu vă pierdeți comorile
  • Transformați-vă căminul într-o investiție profitabilă
  • Asigurați-vă un venit pentru viitor
  • Perfecționați-vă talentul de a câștiga

Toate aceste sfaturi au la bază povestiri ale mai multor oameni, mai multe pilde, dacă vrei, din care sigur vei avea ce învăța. Nu îmi rămâne decât să pun și eu în aplicare din ce în ce mai mulți pași.

Cum ți se pare cartea din ce ai citit astăzi pe blogul meu? Ești curioasă să descoperi tainele și sfaturile lui Arkad?

Mulțumesc pentru vizită! Cu stimă și drag, Lory!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Devino Beauty Influencer

https://www.farmasi.ro/loredanamanciu/register/beautyinfluencer