Recenzie carte: Muza de Jessie Burton

Bună, draga mea!

Muza de Jessie Burton era pe lista mea de puțin timp, însă am decis să o bifez de pe site-ul meu preferat de cărți Libris. Și mă bucur mult că am citit-o, pentru că a fost chiar o lectură plăcută. Pe care a citit-o chiar și soțul meu. Cine e un mic influencer în familie?! :))

Acțiunea se desfășoară pe 2 planuri, ce nu au aparent nimic în comun. Bineînțeles că personajele au de fapt anumite lucruri în comun, pe care le descoperim cu fiecare pagină citită. Finalul este unul la care nu te aștepți și pe care nu îl anticipezi, fapt ce face această carte mai interesantă și mai captivantă.

Acțiunea începe în vara anului 1967 și facem cunoștință cu Odelle Bastien, o tânără negresă, care părăsește Trinidadul, țara ei natală și se mută în Londra, unde speră că visul ei cel mare – acela de a deveni scriitoare, să devină realitate. Și după ce este dată afară de la locul ei de muncă unde vinde pantofi, își încearcă norocul la Institutul de Artă Skelton. O cunoaște pe Marjorie Quick, care o ia sub aripa ei protectoare și care îi schimbă cumva viața. De fapt, îi schimbă viața, în final, destul de mult.

Fiind diferită de londonezi, îi este greu să își găsească prieteni, să se simtă acceptată. Singura ei prietenă cu care împarte un apartament se căsătorește și se mută cu soțul ei. La petrecerea acestora îl cunoaște pe Lawrie, un tip care se îndrăgostește de ea și cu care va ajunge să descopere adevărul despre un pictor, dispărut în război. Totul începe în momentul în care o capodoperă pierdută este adusă în galerie chiar de Lawrie.

Alte personaje importante din firul narativ al romanului apar pe cel de-al doilea plan al romanului și ajungem în Arazuelo, un sat din sudul Spaniei, în anul 1936. Aici o vom cunoaște pe Olive, fiica de 19 ani a unui renumit dealer de artă vienez, Harold Schloss și a fascinantei Sarah. Își fac apariția pictorul Isaac Robles și sora vitregă a acestuia, Teresa.

Olive se îndrăgostește de Isaac, însă acesta se iubește cu mama ei, Sarah. Fiind îndrăgostită la această vârstă fragedă și iubind să picteze, Olive realizează niște picturi excepționale, care ajung să fie vândute chiar de tatăl ei. Dar fără ca nimeni să știe că, de fapt, nu Isaac este cel care le creează, așa cum cei doi lasă să se creadă, ci chiar ea.

Lucrurile o iau razna, se complică foarte mult și pe ambele planuri apar răsturnări de situație neașteptate. Așa cum spuneam, pe măsură ce citești pagină cu pagină, descoperi că lucrurile pe care le anticipezi, îți sunt date peste cap. Jessie Burton reușește să te țină în priză foarte bine, până la final, lucru care nouă ne-a plăcut. Și, așa cum spuneam deja, este o carte captivantă și frumos scrisă. Chiar dacă vei găsi anumite descrieri prea detaliate, acestea fac parte din suspans și din întreaga poveste.

Tu ai citit cartea? Este pe lista ta?

Mulțumesc pentru vizită! Cu drag, Lory!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Devino Beauty Influencer

https://www.farmasi.ro/loredanamanciu/register/beautyinfluencer