Recenzie carte: Emoțiile – Cum ne putem elibera de mânie, gelozie și teamă de Osho

Bună, draga mea!

Îmi place să citesc uneori și cărți despre dezvoltare personală, dar este pentru prima dată când citesc o carte a celebrului Osho, iar Emotiile, cum ne putem elibera de manie, gelozie si teama mi-a atras atenția.

La final am aflat că de fapt cartea nu este scrisă de el, ci reprezintă transcrierea înregistrărilor audio și video ale discursurilor lui de-a lungul a 35 de ani, la care au luat parte mii de oameni din toată lumea.

Trebuie lucrat în mod constant cu mintea ta, trebuie să analizezi de ce simți anumite lucruri, ce anume te faci să simți mânie, furie, gelozie sau orice alt sentiment. De asemenea este bine să înveți să trăiești cu toate sentimentele pe care le ai, nu să încerci să scapi de ele.

“Tot ceea ce există în interior se proiectează în exterior, asupra celorlalți, la fel ca lumina unui proiector. Cei din jur devin atunci un fel de ecran pe care vă proiectați propriul film. “

“Singura problemă legată de tristețe, disperare, mânie, lipsă de speranță, anxietate, teamă, suferință, este faptul că doriți să scăpați de ele. Aceasta este singura barieră. Este necesar să învățați să trăiți împreună cu ele. “

Dacă aș reciti cartea aceasta, m-aș opri la câte un pasaj care mi-ar atrage atenția și aș încerca în ziua respectivă să pun în practică sfaturile și învățăturile citite și menționate de Osho. Ar fi un exercițiu foarte solicitant și sigur aș munci mult cu mine.

Pentru că am și eu, ca oricine din această lume, momente în care clachez. Momente în care mă simt geloasă, furioasă, nervoasă, agitată, iar locul meu de muncă mă solicită mult în acest sens. Ceea ce înseamnă că ajung destul de des să simt aceste emoții, să mă lupt cu ele. Nu am învățat să trăiesc cu ele, dar poate ar fi indicat să învăț să fac și asta. Uneori încerc să mă gândesc de ce am ajuns în acea stare, ce anume a făcut ca aceste sentimente să apară în inima mea. Și recunosc că nu reușesc mereu să le analizez și nici să învăț din ele.

Și cred că știi și tu că se spune că “istoria se repetă, până îți înveți lecția”. Mulțumesc mult. Libris pentru lectura aceasta și pentru că mi-ai dat ocazia să analizez mai mult sentimentele care mă încearcă des.

Tu cum stai la acest capitol? Cum reușești să te eliberezi de toate emoțiile care te încearcă zi de zi? Aștept cu interes răspunsurile tale în căsuța de comentarii să ne ajutăm una pe alta. Ce spui?

Mulțumesc pentru vizită! Cu stimă și drag, Lory!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Devino Beauty Influencer

https://www.farmasi.ro/loredanamanciu/register/beautyinfluencer