TOP 5: Geluri de curățare pentru ten mixt/sensibil

Bună, draga mea!

Gelul de curățare este un produs nelipsit din rutina mea de îngrijire de zi cu zi. Am încercat de-a lungul anilor foarte multe variante, însă recomandarea mea este să alegi produse dermatocosmetice, în detrimetrul celor mass-market. Sunt mai bine formulate și prin urmare, mai eficiente și mai blânde cu tenul.

Fie că ai un ten uscat, normal, mixt sau gras, nu trebuie să sari peste acest pas în nici o zi. Eu îmi curăț tenul cu gel de curățare în fiecare dimineață, fie că plec din casă sau nu. Este ca spălatul pe dinți pentru mine (ba chiar este următorul pas după ce mă spăl pe dinți). Iar seara, îl recomand după demachiere (#doublecleansing).

Și pentru că am încercat atât de multe variante, astăzi vreau să îți prezint un top al preferințelor mele în materie de geluri de curățare a tenului. Menționez că am un ten mixt, sensibil și încerc să aleg produse dermatocosmetice, să nu conțină alcool și parfum. Și ce bine că există variante de unde putem alege înțelept.

Gel de curățare spumant CeraVe

Dragoste la prima utilizare. Gelul de curățare spumant pentru tenul normal/mixt de la Cerave a intrat repede în categoria de preferate și l-am recumpărat deja de câteva ori. Conține niacinamide și 3 tipuri de ceramide benefice tenului; nu blochează porii (este un produs non-comedogenic), nu irită pielea, nu conține alcool și nici parfum. Este un produs accesibil, spornic, iar pompița îl face ușor de folosit. Este o reală plăcere să îl folosesc, nu degeaba se află în topul acestui articol.

Verifică preț

Gel de curățare spumant Bioderma Sensibio

Un alt gel de curățare spumant care îmi place mult este cel de la Bioderma din gama Sensibio. Deși am încercat și alte variante din alte game, Sensibio rămâne clar favoritul meu. Nu usucă pielea, o lasă curată, fină și hidratată. Este un produs chiar spornic, iar pompița din dotare este extrem de utilă. Este un produs destinat tenurilor sensibile.

Gel de curățare Avene Cleanance

Gelul de curățare de la Avene din gama Cleanance este ideal pentru tenurile grase, cu imperfecțiuni și tendințe acneice. Curăță delicat tenul, fără să-l usuce, eliminând impuritățile și praful acumulat peste zi. Reduce excesul de sebum, un aspect important pentru orice posesoare de ten gras. Deși am un tex mixt, mi-a plăcut foarte mult acest produs și a ajuns printre preferate și el destul de repede.

Gel de curățare spumant La Roche Posay Effaclar

Deși nu l-am mai folosit de multă vreme, gelul de curățare la Roche Posay din gama Effaclar este un produs eficient, ce lasă pielea curată și împrospătată. Conține zinc, ceea ce-l face eficient pentru reducerea excesului de sebum și apă termală. Este un produs dedicat tenurilor cu tendință acneică și chiar sensibile.

Gel de curățare Hydra Vegetal Yves Rocher

Am folosit acest gel de curățare de la Yves Rocher în urmă cu ceva ani și știu că mi-a plăcut. Un produs revigorant pentru ten, ce curăță delicat pielea, fără să irite. Are un ambalaj eco-friendly, îndepărtează eficient impuritățile acumulate de-a lungul zilei și lista de ingrediente este ok.

Așa cum ai observat (dacă ai ajuns până la final), gelul de curățare este un pas indispensabil în rutina mea de îngrijire de mulți ani și se pare că le prefer pe cele spumante, în detrimentul celor hidratante. Alte recomandări ar fi produsele asiatice, care sunt bine formulate și eficiente de asemenea.

Sfaturile mele

  • Alege produse destinate tipului tău de ten și nevoilor acestuia
  • Optează pentru produse blânde cu tenul, ce nu conțin ingrediente nocive
  • Nu lăsa să treacă zi fără să îți îngrijești tenul (nu durează mult, iar tenul tău îți va mulțumi mai târziu)
  • Folosește gelul de curățare în rutina ta de dimineață și seară

Care este gelul tău de curățare preferat?

Cu drag, Lory!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Devino Beauty Influencer

https://www.farmasi.ro/loredanamanciu/register/beautyinfluencer