Programul RABLA pentru electrocasnice finanțat de Administrația Fondului pentru Mediu + experiența mea

Bună, draga mea!

Deși cred că toată lumea a auzit de programul RABLA pentru electrocasnice finanțat de Administrația Fondului de Mediu, totuși vreau să menționez și eu pe blog despre acesta, dar și despre experiența mea cu acest program.

Pentru că urmează foarte curând să ne mutăm la casa noastră, am făcut multe comenzi online pentru toate electrocasnicele necesare într-o casă nouă, dar a rămas pe ultimul loc combina frigorifică. Și am vrut să fac o comandă de vreo 2 ori până acum, dar am citit despre acest program pe site-urile Altex și Flanco, așa că am mai așteptat puțin.

Ce presupune programul RABLA pentru electrocasnice finanțat de Administrația Fondului de Mediu?

Programul are 3 etape. Și este destul de simplu să te înscrii. Așa că dacă și tu ai nevoie de electrocasnice noi sau dorești să le înlocuiești pe cele vechi, înscrie-te în program și alege-ți electrocasnicele dorite și mai economice.

Etapa 1: 21.05.2021 – 03.06.2021

 • 400 lei pentru mașini de spălat rufe, inclusiv cu uscator, având cel puțin noua clasa energetică C;
 • 400 lei pentru mașini de spălat vase având cel puțin noua clasa energetică D;
 • 400 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare având cel puțin noua clasă energetică E.

Etapa 2: 04.05.2021 – 17.06.2021

 • 500 lei pentru laptopuri;
 • 300 lei pentru tablete;
 • 400 lei pentru televizoare având cel puțin noua clasă energetică E.

Etapa 3: 18.06.2021 – 01.07.2021

 • 400 lei pentru uscătoare de rufe cu eficiență energetică cel puțin A++;
 • 200 lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an;
 • 400 lei pentru aparate de aer condiționat, inclusiv aparate de aer condiționat portabile, cu eficiență energetică la răcire cel puțin A++.

Cum m-am înscris în programul RABLA?

Având o combină frigorifică veche, care nu mai răcea, pe care am vrut să o reciclez cumva, am decis că este momentul perfect pentru a “scăpa” de ea. Așa că imediat m-am înscris pe site-ul https://www.afm.ro/. Am introdus datele mele, o copie după cartea de identitate, am completat un formular pe care l-am descărcat de pe site și pe care l-am încărcat după ce l-am semnat și scanat.

Aceștia sunt toți pașii necesari – foarte ușor și intuitiv. Apoi am așteptat ca actele încărcate să fie procesate și validate (asta a durat câteva zile). Următorul pas a fost să mă loghez în cont și să generez voucherul. Aici trebuie să alegi tipul de produs pe care îl înlocuiești, după care trebuie să mai aștepți câteva zile pentru activarea voucher-ului.

La final, intri pe un site participant în program (Emag, Altex, Flanco) și faci o comandă nouă, ca oricare alta. Doar că introduci codul voucher-ului primit și validat în programul Rabla de către AFM.

Cum procedezi pentru a face comandă online?

 • Introduci produsul dorit în coș (poți verifica și lista produselor eligibile de pe site-ul ales pentru a comanda);
 • Selectezi Voucher AFM Rabla pentru electrocasnice (aici se va deschide o căsuță, unde trebuie să introduci codul voucherului general de la AMF și numărul de telefon);
 • Plătești comanda cu cardul sau ramburs și aștepți curierul;
 • Curierul îți va livra noul produs comandat și îl va ridica pe cel vechi, pe care îl reciclezi.

Poți folosi voucherul și în magazinele fizice

Poți folosi voucherul și în magazinele fizice participante la acest program. Trebuie doar să prezinți voucherul din contul AFM.ro sau să îl scoți la imprimantă și să îl prezinți comerciantului, la casa de marcat.

Voucherele nefolosite vor expira după 15 zile de la data activării acestora de către Administrația Fondului de Mediu.

Poate ți se pare complicat, însă crede-mă că este chiar ușor și intuitiv și chiar ar fi păcat să nu profiți de acest program. Pe lângă faptul că primești un voucher destul de consistent pentru electrocasnicele tale ce necesită înlocuire, faci și un bine mediului.

Ne dorim și un televizor mare pentru living, așa că poate ne vom înscrie și în etapa 2, pentru un voucher nou. Trebuie să mai știi că pentru fiecare electrocasnic nou dorit, trebuie să dai la schimb același tip de electrocasnic (pentru a achiziționa un frigider nou, dai la schimb un frigider vechi; pentru a achiziționa o mașină de spălat rufe nouă, trebuie să dai la schimb o mașină de spălat rufe vechi, etc.).

Spor la cumpărături!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Devino Beauty Influencer

https://www.farmasi.ro/loredanamanciu/register/beautyinfluencer