Top 10 corpuri de iluminat moderne de pe Vivre

Bună, draga mea!

Corpurile de iluminat sunt acele accesorii care aduc lumină în orice încăpere. Pe lângă bine cunoscuta lor funcționalitate, acestea oferă un plus de stil și finețe, prin designul pe care îl au. Să alegi un corp de iluminat nu este un lucru ușor și simplu, de aceea este indicat să ții cont de stilul amenajării casei tale, dar și de alți factori.

Lustre, candelabre, plafoniere, lampadare sau aplice de perete, sunt pe piață multe modele frumoase, ideale pentru toate zonele din casa ta. Pentru baie și hol aș alege o aplică de perete. Un lampadar este ideal în sufragerie, aducând seara o lumină intimă și discretă. Iată câteva modele interesante pe care le-am găsit pe Vivre, cu mențiunea că pe site vei găsi foarte multe modele de corpuri de iluminat.

Corpurile de iluminat suspendate de tavan oferă o lumină generală, dar pot de asemenea să ofere un aspect retro, modern sau elegant, în funcție de modelul ales. Lustrele sau candelabrele pot aduce în bucătărie, în living sau în zona de dinning un aspect interesant încăperii per total.

Lustra ar trebui aleasă astfel încât să poată fi folosită pentru toate sarcinile pe care le faci în încăperea în care este montată. Ar trebui amplasată în centrul camerei, iar lumina cea mai potrivită este cea albă neutră sau caldă.

Candelabrul este un corp de iluminat elegant, ce își poate pune amprenta pe stilul de amenajare ales. Acesta poate fi realizat din sticlă sau cristale, cu 3 sau mai multe brațe pentru zona de living; dintr-un material textil, în culori asemănătoare cu tăblia patului, cu număr par de brațe, ar putea fi o alegere potrivită în dormitor.

Corpurile de iluminat pentru perete pun stilul amenajării în valoare, dar îți vor îmbunătăți și viața. Lumina reflectată poate conferi atmosferei din încăpere un plus de valoare. Acestea pot fi orientate nu doar în jos, ci în orice direcție, chiar și în lateral, în funcție de necesitățile și dorințele tale.

Aplica ar trebui montată mai sus puțin de linia ochilor, pentru ca lumina să nu te deranjeze. Orientarea luminii se face în funcție de efectul pe care ți-l dorești, dar și în funcție de zona în care este montată: în sus, spre tavan, pentru amplificarea senzației de spațiu larg (în living); în jos, spre podea, pentru o atmosferă caldă (în dormitor, lângă noptiere); în sus și în jos, pentru a scoate în evidență zona în care este amplasată (hol, pereți de accent).

Aplica_Vintage_Townshend_Black_Vivre_home_deco
Vezi aplică

Un lampadar sigur voi bifa și eu pentru zona de relaxare din living-ul meu. Un astfel de corp de iluminat trebuie ales în funcție de motivul pentru care îl alegi: ai nevoie de mai multă lumină într-o încăpere sau că îți dorești o lumină ambientală. Mi-a fost greu să aleg un singur model, pentru că pe site sunt foarte multe variante disponibile.

Fie că alegem un abajur dintr-un material textil sau din sticlă, o veioză este foarte practică pe noptieră. Dacă nu ai posibilitatea montării unei aplice de perete, așa cum am vorbit mai sus, poți merge pe varianta clasică.

Pentru alegerea unui model inspirat, poți ține cont de modelul draperiei din încăpere sau de pernele decorative. Aceasta ar fi bine să fie cu 2-3 cm mai înaltă decât noptiera.

lampa_birou_romimex_vivre_home_deco
Veioză nude

Corpurile de iluminat de exterior sunt și ele importante și ar fi bine să se integreze în stilul casei. Aplicele de perete de tip felinar sunt foarte drăguțe, dar nu trebuie neglijate nici lămpile solare. Am văzut pe acest site seturi de lămpi solare cu montare pe perete, ceea ce îmi place chiar și mai mult. Mă gândesc să cumpăr un astfel de set sau poate unul care are inclus și senzor de mișcare.

Corpuri de iluminat potrivite pentru balcon sau terasă ar fi cele de tip felinar, cu montaj pe perete. Personal, mi-au plăcut foarte mult aceste modele, deși îmi este greu să mă decid dacă s-ar potrivi mai bine varianta cu becul în jos sau cea cu becul în sus.

felinar_laterna_2_vivre_home_deco

Tu ce corpuri de iluminat preferi în căminul tău? Ți-a plăcut articolul?

Cu drag, Lory!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Devino Beauty Influencer

https://www.farmasi.ro/loredanamanciu/register/beautyinfluencer
%d bloggers like this: