#LorysDreamHouse: Cum am amenajat dormitorul matrimonial

Bună, draga mea!

Încep o nouă serie aici, pe blog, cu informații utile și experiențe personale despre alegerile făcute pentru noua casă. Voi începe seria cu dormitorul matrimonial, pe care am reușit să îl mobilăm aproape complet. De la imagini de inspirație, până la finalizarea camerei. Toate postările legate de organizarea casei din social media le vei găsi cu #LorysDreamHouse.

Dormitorul matrimonial a fost inițial o altă cameră din casă, însă ne-am răzgândit în ultimul moment. Așa că am luat iar măsurători, am deschis internetul și am început să caut puțină inspirație în ceea ce privește alegerea nuanțelor potrivite. Să trăiască Pinterest, însă nu neg că și pe Instagram am salvat multe poze de inspirație.

dormitor_matrimonial_home_decor_lorys_dream_house

Pat și noptiere AMBIANȚA

După multe căutări și foarte multe vizite în magazinele de specialitate, am decis ca patul și noptierele să le luam de la Ambianța, o firmă care face mobilă în Chișinău. După o primă vizită în showroom, am știu că patul RIO va fi al nostru.

Ca și sfat – am observat că pe site prețurile sunt diferite față de cele din magazin, așa că te sfătuiesc să mergi în showroom, să vezi produsele și apoi să le comanzi tot de acolo.

Livrare și montaj

Am plătit livrarea și montajul și te sfătuiesc, dacă apelezi la această firmă, să faci la fel. Băieții care l-au livrat și montat au fost la locație la ora stabilită. În mai puțin de o oră patul nostru RIO în nuanța Grafit era montat. După ce a fost pus de poziție, am pus salteaua și pernele și ne-am bucurat de puțină relaxare.

Noptierele le-am achiziționat mai târziu puțin. Le-am achitat în showroom și le-am ridicat din depozitul lor din Ghencea. Le-am montat singuri, iar dacă ai nevoie de ajutor și nu te descurci (cum a fost și în cazul nostru), am primit ajutor foarte repede. După ce am postat un story în care menționam că nu reușim să le punem pe poziție, am fost abordată într-un mesaj privat și le-am dat numărul de telefon. După nici o oră un angajat de la ei a sunat și am reușit să finalizăm montajul.

Puncte forte
 • Raport calitate – preț excelent pentru un pat tapițat din stofă
 • Spațiu foarte mare de depozitat sub saltea
 • Somieră inclusă în preț
 • Pal melaminat de bună calitate
 • Piciorușe foarte stabile, ba chiar și la mijlocul patului există piciorușe pentru o extra susținere
 • Model simplu și elegant
 • Ușor de întreținut
 • Tapițeria o alegi tu (stofă sau piele ecologică)
 • Personal amabil
 • Firmă serioasă
Puncte slabe
 • Nu ai posibilitatea de a-ți alege modelul dorit pe culoarea dorită. Ei sunt producători de mobilă în serie, nu execută altceva decât produsele, culorile și materialele expuse.
noptiere_tapitate_Ambianta_lorys_dream_house

Perne și saltea JYSK

Am povestit pe InstaStory cum am avut parte de o super promoție atunci când am ales salteaua. Am mers în magazin, am cerut ce mi-am dorit și am primit informația că dacă achiziționez acea saltea, am parte de o bonusare, pentru fidelizare (promoțiile acestea nu le afli din alte surse, decât de la angajați, direct în magazin).

Am cumpărat practic salteaua GOLD F95 WELLPUR și am primit la schimb, la un preț mult mai mic față de saltea și următoarele: 2 perne din spumă de memorie, lenjerie completă de pat, protecție pentru saltea și pilotă. Suntem mulțumiți de alegerea făcută, salteaua ne oferă un somn liniștit și relaxant, așa că recomand produsul acesta.

saltea_spuma_JYSK_Wellpur_lorys_dream_house
perne_spuma_JYSK_lorys_dream_house

Dulap Select cu 4 uși VIDENOV

Am optat pentru acest dulap în dormitorul nostru pentru că a avut combinația de culori care se potrivea perfect cu toate nuanțele din cameră – maro și gri. Dar se potrivea și ca dimensiuni. În plus, prețul mic nu era chiar de ignorat.

Nu este chiar cea mai bună alegere, pentru că palul din care este făcut este destul de subțire, bara pentru umerașe, balamalele și sistemele de deschidere trebuie clar înlocuite, însă mă bucur că măcar se întreține ușor – se curăță repede de praf cu o cârpă din microfibră, iar oglinzile le pot șterge rapid cu soluție de geamuri. Dar momentan rezistă bine.

dulap_gri_maro_cu_oglinzi_Videnov_lorys_dream_house

Am înlocuit celebrul scaun plin cu haine

Cu siguranță toată lumea are în dormitor un scaun pe care pune hainele purtate sau hainele de stat prin casă. Și pentru că nu mi-a plăcut niciodată ideea, am găsit întâmplător la Jysk un taburet din catifea gri, cu spațiu de depozitare. Se curăță foarte ușor și este extrem de ușor de asamblat.

taburet_depozitare_haine_JYSK_lorys_dream_house

Perdele și draperie

Mi-am dorit o perdea albă, simplă, din mătase, pe care am găsit-o la un preț foarte bun la un magazin din Piața Delfinului. Doamna de acolo m-a ajutat să fac și rejansa pentru ea. Eu mi-am dorit să fie din 2 bucăți, să pot deschide geamul foarte ușor. Așa că am împărțit cei 7 ml în 2 părți egale.

Sfat în alegerea perdelei – măsoară. Chiar și după ce pui galeria/șina este indicat să măsori lungimea dorită, pentru că altfel riști să fie prea lungă sau prea scurtă. Personal îmi place ca perdelele să fie lungi, dar să nu atingă podeaua. Perdeaua se alege ca lungime dublu față de lungimea peretelui, pentru a crea falduri frumoase și dese (ex. dacă peretele are 3 m lungime, perdeaua va avea cel puțin 6 m lungime).

A fost nevoie să deschid puțin camera, așa că draperia am ales-o într-o nuanță frumoasă de crem, blackout, care se potrivește foarte bine din punctul meu de vedere.

Sfat în alegerea draperiei – măsoară. După ce montezi galeria/șina, asigură-te că nu pleci în căutarea modelului ideal până ce nu măsori încă o dată. Draperia se alege ca lungime cu încă jumătate din lungimea totală (ex. peretele are 3 m, așa că vei cumpăra 4.5 – 5 m). Și draperia am ales să o fac din 2 bucăți.

Amenajarea nu se oprește aici

Încă nu este finalizată amenajarea dormitorului, așa că voi face un update când va fi cazul. Îmi mai doresc un covor mare, într-o nuanță apropiată draperiei, o lustră finuță și câteva polițe sau rafturi de perete, să pot decora peretele din fața patului. Și bineînțeles, nu uit de o plantă. Fie ea Yucca, Zamioculcas sau Limba Soacrei, voi achiziționa până la urmă una din ele.

Tu cum ai amenaja mai departe această încăpere?

Cu drag, Lory!

Comments

comments

2 thoughts on “#LorysDreamHouse: Cum am amenajat dormitorul matrimonial

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Devino Beauty Influencer

https://www.farmasi.ro/loredanamanciu/register/beautyinfluencer
%d bloggers like this: