#LorysDreamHouse: Casa mult visată

Bună, draga mea!

Visez la acest moment încă de când eram mic copil. Am avut norocul să ne găsim casa mult visată abia prin toamna anului 2020, în plină pandemie. Și cum îmi place mie să spun, ea este cea care ne-a ales pe noi, nu noi pe ea.

Și de ce spun asta așa des? Pentru că nu prea aveam speranțe mari să găsim o casuță la prețul pe care ni-l propusesem noi și pentru care eram dispuși să facem acest pas. Însă întâmplarea face ca, după mai multe vizite prin zonă, să ne oprim, înainte de finalizarea turului caselor, la aceasta. Și încă de când am intrat prima dată în ea am fost foarte încântați.

Bucătărie mare, un living destul de generos, baie la parter cu cabină de duș, iar la etaj încă 3 camere și o baie mare. Plus curtea care, deși nu este foarte mare, am impresia că este oricum greu de întreținut și amenajat. Ce mai pot spune? Ne-a plăcut și am tot început să ne facem calcule, să punem pe hârtie avantajele și dezavanatajele casei și zonei, dar și alte câteva vizite cu câțiva prieteni care ne-au fost de mare ajutor, pentru că au știu ce întrebări să adreseze pentru acele câteva mici dezavantaje.

De ce am ales casă în Ilfov și nu apartament în București?

Eu mi-am dorit dintotdeauna o casă în stil american și am visat la asta de când eram mic copil. Nu știu exact cine mi-a insuflat această dorință arzătoare și adânc înrădăcinată în sufletul meu, mai ales că atunci când eram mică am locuit la bloc. La fel și frații mei.

Și cel mai mult mă bucur că și soțul meu își dorea să locuiască la casă, așa că acesta este principalul motiv pentru alegerea noastră. Și deși cheltuielile la o casă sunt mereu mai mari decât la un apartament, avem și alte beneficii importante.

Deși nu erau multe lucruri care să mă deranjeze în apartamentul socrilor mei, totuși ne doream intimitate și independență. Ca orice cuplu, ne doream să fim doar noi, să ne gestionăm viața după cum ne dorim și să ne gospodărim așa cum știm și cum n e place. Iar eu am suferit foarte mult de lipsa spațiului și al unui loc unde să filmez, să fac poze, să mă ocup de blog și YouTube, pe scurt.

Bineînțeles că ne-am gândit și la copii, căci o familie fără copii este incompletă (dacă mă întrebi pe mine). Și o grădină este minunată pentru ei. Există un magazin la câteva minute distanță de casa noastră, ba chiar și o farmacie și o stație de STB care te duce în București în mai puțin de jumătate de oră.

Cât de greu au mers lucrurile pentru vânzare-cumpărare?

După ce ne-am decis să facem pasul cel mare, am depus actele la bancă, am așteptat să vină zile cu soare, pentru ca foștii proprietari (nu au locuit aici, doar au construit) să finalizeze anumite lucruri la exterior (gardul, căminul, balustrada de la balcon, etc.) și am făcut o promisiune de vânzare-cumpărare.

După vreo 2 luni eram deja proprietarii casei mult dorite. A meritat așteptarea, sincer îți spun. Ne-am obișnuit atât de mult aici și ne place foarte mult. Simt că am făcut alegerea potrivită, iar alte explicații nu cred că suntem datori nimănui să oferim.

Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru îndeplinirea visului meu din copilărie. Pe lângă un soț iubitor, care mă susține și mă ajută și pe care l-am cerut când eram puțin mai mare, El mi-a mai adus o mare bucurie. Și mai este una, pe care dorim să o simțim și în viața noastră.

Așa că dacă și tu ai un vis, luptă pentru el, fă economiile necesare și ai răbdare. Lucrurile se întâmplă la momentul potrivit. Ai încredere în tine și în Dumnezeu și nu te abate de la drumul pe care l-ai ales, care îți va aduce o satisfacție enormă.

P.S:. Cu acest hashtag (#LorysDreamHouse) vei putea găsi multe poze pe rețelele de socializare, în cazul în care dorești să vezi mai multe din casa noastră.

Mulțumesc pentru vizită! Cu drag, Lory!

Comments

comments

2 thoughts on “#LorysDreamHouse: Casa mult visată

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Este necesara bifa GDPR

*

Sunt de acord

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: