Recenzie carte: Încă aud muzica noastră în gând de Agnes Martin-Lugand

Bună, draga mea!

Am terminat de citit o carte frumoasă! O poveste interesantă, care m-a făcut să nu vreau să o las și să mă pierd în rândurile pe care Agnes Martin-Lugand le-a scris. Prima observație pe care o am este că deși știu stilul autoarei (i-am citit aproape toate cărțile), a reușit să mă surprindă cu anumite detalii și cu un fir narativ ușor diferit și poate nu la fel de previzibil precum în primele ei cel puțin două romane.

Încă aud muzica noastră în gând este despre intimitatea lui Yanis și a Verei, doi părinți a trei copii, cu o viață aparent normală, în care iubirea există ca la început, încrederea unul în altul și comunicarea sunt lucruri perfect normale. Se ocupă de copii împreună, se iubesc foarte mult și au încredere unul în celălalt într-un mod care mi-a plăcut foarte mult.

inca aud muzica noastra in gand - Agnes Martin-Lugand

Yanis lucrează la o firmă de arhitectură împreună cu Luc, cumnatul lui, care îl subestimează și care nu are încredere că ar avea idei bune. Apar niște conflicte între cei doi bărbați, conflicte care cred eu, ar fi putut fi rezolvate dacă ar fi existat deschidere și comunicare. Dar dacă ar fi existat aceste două elemente, probabil romanul nu s-ar mai fi scris.

Apare Tristan, un client care dorește să aibe împreună cu cei doi o afacere. Afacere în care Luc nu crede, pentru că Tristan nu îi inspiră încredere. Pentru că relația dintre Luc și Yanis devine mult prea tensionată, Yanis decide să își dea demisia și își dorește să înceapă o afacere pe cont propriu.

Fiind susținut de soția lui și devenind prieten bun cu Tristan, Yanis acceptă oferta acestuia pentru a-i fi garant la bancă. Afacerea începe bine, relațiile dintre ei devin dubioase și destul de ciudate, lucru care ajunge să îi despartă pe cei doi soți. Și asta pentru că Yanis își petrece din ce în ce mai mult timp la birou. Se îndepărtează de Vera, dar și de copii lui.

Mi-a părut foarte rău pentru micuții lor, cărora le este foarte greu să înțeleagă ce se întâmplă, de ce familia lor se destramă, de ce tatăl lor preaiubit nu mai vine acasă și nu înțeleg de ce Tristan apare atât de des în casa lor, susținându-i, iubindu-i și protejându-i.

Mi-a părut foarte rău si pentru Vera, care a reusit să îmi smulgă câteva lacrimi, care m-a întristat și care m-a făcut să mă gândesc că nu aș vrea să fiu în situația ei. Pentru că îl simte pe Yanis atât de distant și rece, se gândește chiar că acesta o inșeală. Dar descoperă că este ceva poate și mai grav.

Trădarea lui este mai gravă. Vera află adevarul despre afacerile și datoriile imense în care a intrat și decide să își protejeze copii de el, oferindu-i spațiu și încredere lui Tristan. Depărtându-se de soțul ei, de sentimentele puternice prin care trece, încearcă să îl facă să înțeleagă că are nevoie totuși de el și își dorește să se trezească la realitate.

Inca aud muzica noastra in gand Agnes Martin-Lugand

Dar ce se întamplă între Vera și Tristan? Reușește Yanis să își recupereze familia pierdută, de care are atât de multă nevoie, familia care îi dă putere?

Cel mai bun preț pentru această carte l-am găsit online aiciaici și aici.

Mulțumesc pentru vizită! Cu stimă și drag, Lory!

Comments

comments

6 thoughts on “Recenzie carte: Încă aud muzica noastră în gând de Agnes Martin-Lugand

 1. Foarte interesanta recenzia, am cartea aceasta de ceva vreme de wishlist și acum după ce am citit articolul tău, sunt si mai convinsa ca merita sa o citesc, pare foarte interesanta!

 2. Dar observ că ai făcut o adevărată pasiune pentru cărțile autoarei… 😀 Nu i-am citit deocamdată nicio carte, nefiind genul meu favorit nici nu știu dacă aș citit-o prea curând, dar o iau în calcul ca opțiune de relaxare. Ți-a plăcut vreunul dintre romanele ei într-un mod mai deosebit față de celelalte?

  1. Obsesie sau nu, fiind imprumutate, am vrut sa le citesc pe toate.
   Toate cartile ei mi-au placut si mi se pare ca de la un roman la altul era si mai buna in a scrie, iar subiectele abordate mi-au placut. In mare parte, cam toate se leaga de iubire, pasiune si familie.
   Imi pare rau, sunt asteptata mi-a placut si aceasta – daca ar fi sa aleg doua, cred ca pe acestea le-as alege. Desi cum spuneam, toate mi-au placut.

 3. Foarte interesanta. Nu am citit niciun titlu care sa-i apartina dar cred ca o voi face in curand. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Devino Beauty Influencer

https://www.farmasi.ro/loredanamanciu/register/beautyinfluencer