Recenzie carte: Eu sunt femeie – Maria Cristiana Tudose

Bună, draga mea!

“Eu sunt femeie” scrisă de Maria Cristiana Tudose mi-a stârnit interesul după ce am văzut cartea prin blogosferă. Am citit câteva comentarii despre ea și mi-am zis că ar trebui să o citesc și eu. O carte cu, despre și pentru femei (observ astfel tot mai des astfel de cărți în wishlist-ul meu- astea, cu și despre femei, dar și cele despre viața musulmanilor – știu, am și eu câteva plăceri în viață, iar astea sunt două dintre ele).

Este o carte chiar ușor de citit și de urmărit, iar acțiunea se petrece în două locuri diferite – prima dată mergem în Florența, Italia în anul 2010, iar apoi ajungem pe tărâmurile noastre, în Ploiești, România, anul 2015. Ne plimbăm când în Italia, unde scriitoarea se stabilește, când în Romania, unde aceasta este născută. Povestea Mariei este despre dragoste, despre suferința ei din dragoste și despre neîncrederea în sine. Despre lupta pentru iubire, dar și despre lupta pentru iubirea de sine.

Știm că dragostea este minunată, este o senzație incredibilă să iubești și să fii iubită la rândul tău de omul pe care tu îl iubești. Dar ce se întâmplă când interpretezi greșit? Când alegi să îți deschizi sufletul și inima în fața unui străin? Prieten nu îl poți avea, nu poți să îl asculți povestind despre iubita lui, când tu ți-ai dori și ai da orice să fii în locul ei…

Suferința Mariei și experiența ei cu cel pe care l-a întâlnit online nu este unică, din păcate. Vlad (tipul care face ca povestea aceasta să existe) i-a spus Mariei că merită ceva mai bun, că nu știe cine este cu adevărat, însă inima femeii nu ascultă de rațiune. Ce să-i faci inimii care se îndrăgostește nebunește de cine nu trebuie? Sunt sigură că multe femei au trăit acest sentiment cel puțin o dată în viață și nu este ușor să treci peste o dezamăgire în iubire.

Nu cred în iubirea pe internet – am fost și eu pe acolo și știu ce înseamnă, așa că eu sunt de părere că trebuie făcut un sacrificiu foarte mare, pentru ca totul să funcționeze. Da, sunt și cazuri în care totul se leagă, însă este o linie destul de subțire cu o iubire lansată în mediul online…

Maria Cristiana are un stil frumos de a scrie și de a se exprima, nu alege cuvinte pompoase, ci scrie simplu, din inimă. Mi-a plăcut să citesc povestea ei, deși uneori simțeam că parcă suferă prea mult și face o prea mare tragedie pentru orice femeie. Însă dragostea neîmplinită și neîmpărtășită este o mare tragedie. Este o carte frumoasă, foarte încurajatoare, însă mi-e clar că trebuie să o citești cu sufletul, este nevoie să încerci să te identifici cu povestea ei și poate să îți reamintești anumite momente din viață, pe care le-ai dat uitării, sau măcar încerci să le uiți.

Vorbește și despre bărbați, iar în cartea aceasta povestește despre doi tipi. Vlad – bărbatul pe care îl cunoaște pe internet și pentru care suferă foarte mult, mai ales că el alege să se ascundă de ea și nu îi spune că iubește o altă femeie; și Paul, cu care a avut o relație amoroasă frumoasă, dar fără alte obligații. Deși au stabilit de la început că nu vor ajunge să se îndrăgostească, lucrurile se pare că se schimbă pe parcurs. Și atunci ce alegi să faci? Mai dai o șansă iubirii sau fugi de ea?

Despre cartea Eu sunt femeie

“Bărbații știu să iubească. Când un bărbat iubește, lasă toate armele jos. Fără să vrea, devine vulnerabil, dar asta nu-l neliniștește: pentru fericirea ei ar face orice.”

“Un domn adevărat merită o doamnă adevărată. Un bărbat îndrăgostit merită o iubire sinceră. Dar câteodată îți mai iese în cale și câte un mincinos, egoist și imatur. Din păcate, realizezi prea târziu, atunci când rănile au fost deschise și au fost vărsate prea multe lacrimi, iar sufletul ți-a fost făcut din nou cioburi. “

Mi-a plăcut foarte mult gestul celor două femei din viața Mariei – mama și străbunica ei, care îi lasă acesteia scrisori. Scrisori despre cât de minunată este ea, fiind femeie, despre cât de important este să se iubească așa cum este, să aibe încredere în ea și să nu aștepte după iubirea nimănui. Despre cât de important este să ajungi să te iubești prima dată tu, pe tine.

La finalul cărții autoarea a oferit și un interviu, în care aflăm că ea este de fapt bloggeriță, iar blogul ei este chiar eusuntfemeie.ro. Și mai găsim câteva pagini ca îndemn pentru bărbatul din viața ta.

“Există femei și femei. Întâlnești ceea ce ești și ceea ce meriți. Dacă vrei o femeie pentru o noapte, să nu pretinzi iubire pentru totdeauna. Dacă vrei o femeie pentru o viață, trebuie să o iubești în fiecare zi, din ce în ce mai mult. Să fiți doi, să râdeți împreună, să glumiți, să învățați lucruri noi.”

“Dacă vrei să-i faci un cadou, oferă-i dragoste, respect și suținere. Dacă o iubești cu adevărat, arată-i cât este de importantă prin tandrețe, răbdare, îmbrățișări și momente în doi. Bijuteriile sunt ușor de cumpărat, este mult mai greu să o surprinzi cu gesturi mici, să o cucerești zi de zi și să ai timp pentru ea. Când rănești  o femeie, fără să îți dai seama, îi amintești că merită mai mult. Nu subestima femeia!”

  • Înainte de a iubi, învață să te iubești. Fii tu și luptă pentru visurile tale!

Maria Cristiana Tudose - Eu sunt Femeie

Tu te iubești pe tine? Bărbatul de lângă tine te iubește atât de mult și te respectă? Nu trebuie să îmi răspunzi mie, ci ție. Fii sinceră cu tine! Nu te subestima! Nu cerși iubirea celui care nu o merită! Cunoaște-ți propria valoare!

Mulțumesc, Libris, pentru exemplarul primit!

Mulțumesc pentru vizită și nu uita că orice părere contează!

Cu drag și stimă, Lory!

Comments

comments

12 thoughts on “Recenzie carte: Eu sunt femeie – Maria Cristiana Tudose

  1. Cred ca e o carte cu multe dedesubturi. Cum ai zis si tu, ridica niste intrebari la care trebuie sa le gasesti raspunsuri sincere, pentru tine. As citi cartea asta!

    1. Cu siguranta, ridica multe intrebari la care trebuie sa iti raspunzi tie, sincer.
      Ti-o imprumut cu drag! Facem lista cu ce mai vrei sa citesti! :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Devino Beauty Influencer

https://www.farmasi.ro/loredanamanciu/register/beautyinfluencer