Recenzie carte: Dacă te-aș găsi – Gayle Forman

Bună, draga mea!

Mă bucur tare mult că am citit continuarea poveștii dintre Mia și Adam a lui Gayle Forman. Poveste pe care o vei descoperi doar dacă vei citi (musai de citit) prima parte și anume Dacă aș rămâne (link către recenzie). În partea a doua, Dacă te-aș găsi  îi reîntâlnim pe cei doi protagoniști la câțiva ani după accidentul Miei. Accident în care părinții ei își pierd viața încă de la impact, iar fratele ei moare în spital și unde Mia este în comă. Ce motive ar mai avea aceasta să își mai dorească să trăiască într-o lume fără familia ei? Într-o lume complet diferită, în care are foarte multe de recuperat și rămâne singură?

O poveste chiar diferită, iar faptul că este posibil ca cei care se află în comă să ne audă și să lupte pentru noi, mi se pare chiar incredibil. Însă motivul pentru care Mia a ales să trăiască și să rămână pe pământ a fost dragostea pentru Adam și pentru violoncel. Este vorba de fapt de o promisiune pe care Adam i-o face când încă ea este în comă. Dacă în prima parte autorul povestește mai multe despre Mia și acțiunea se petrece în cea mai mare parte pe patul de spital, la terapie intensivă, în partea a doua îl descoperim mai mult pe Adam.

Daca te-as gasi - Gayle Forman

Îl cunoștem mai bine pe Adam, după cum spuneam, care își trăiește visul – acela de a face parte dintr-o trupă de muzicanți pasionați și de a fi cunoscut public, dar care totuși are nevoie de medicamente pentru a reveni cu picioarele pe pământ. Îl cunoaștem pe Adam, cel care suferă încă după Mia și care nu înțelege de ce aceasta a ales să se îndepărteze de el, de ce a trebuit să se despartă de el fără nici o explicație, deși se iubeau foarte mult. Se pare că dragostea din perioada adolescenței este una foarte puternică și chiar ne poate marca.

Este o poveste de dragoste chiar emoționantă și frumoasă, plină de intrigi, momente cheie și amintiri dureroase pentru cei doi, care se reîntâlnesc, așa cum spuneam la început, după câțiva ani de la plecarea Miei. Mi s-a părut extrem de interesant modul în care cei doi se revăd, emoțiile prin care trec și cum Adam simte că reîncepe să trăiască. Chiar dacă are momente cumplite de panică și devine paranoic, se simte totuși în siguranță alături de Mia și simte că trebuie să își vorbească deschis, căci nu se știe dacă se vor mai întâlni totuși vreodată.

Deși evită subiectul despărțirii lor neprevăzute și nedorite, cei doi ajung în punctul în care adevărul trebuie scos la iveală. Însă eu nu am cum să îl dezvălui, căci nu ar mai avea farmec povestea și nici nu vreau să dau spoilere. Sunt tare curioasă însă dacă ai citit cartea și cum ți s-a părut. Dacă ai fost luată prin surprindere sau nu, dacă ai aflat anumite lucruri care au rămas nespuse în prima parte.

Dacă te-aș găsi este o lectură ușor de citit și de urmărit, fiind cu adevărat o continuare interesantă a poveștii, scrisă atât de bine și trăind intens alături de personajele principale. Printre rândurile romanului vom putea găsi răspunsuri la multe din întrebările care au rămas fără răspuns în prima parte, Dacă aș rămâne.

Gayle Forman - Daca te-as gasi

Mulțumesc, Libris, pentru că mi-ați oferit șansa să aflu finalul poveștii dintre Adam și Mia. Recomand cu mare drag cele două cărți la orice vârstă. Voi ați citit cartea?

Mulțumesc pentru vizită! Cu stimă și drag, Lory!

Comments

comments

4 thoughts on “Recenzie carte: Dacă te-aș găsi – Gayle Forman

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Devino Beauty Influencer

https://www.farmasi.ro/loredanamanciu/register/beautyinfluencer
%d bloggers like this: