Recenzie carte: Bărbații vin de pe Marte, femeile de la coafor

Bună, draga mea!

“Bărbații sunt de pe Marte, femeile de pe Venus” este o carte pe care am citit-o de două ori. Este scrisă de John Grey și dacă vei fi atentă la experiențele celor care vorbesc și povestesc despre relațiile lor, vei putea observa că sunt câteva lucruri care funcționează și care sunt adevărate.

Pornind de la această carte, Simona Tache și Mihai Radu au două cărți extrem de mișto și de amuzante. Eu am citit direct al doilea volum (adică cel despre care povestesc astăzi – Bărbații vin de pe Marte, femeile de la coafor) , dar voi lua și primul volum (Femeile vin de pe Venus, bărbații de la băut). Mi-a plăcut super mult și efectiv, este o carte la care să râzi cu lacrimi. Mi-a fost destul de dificil să o citesc în mașină, pentru că mă bufnea râsul și lumea se uita ciudat la mine.barbatii din de pe Marte, femeile de la coafor

Cei doi autori povestesc diferite situații în care femeile și bărbații văd anumite lucruri, uneori într-un mod atât de amuzant, încât ajungi să îți închipui și tu scenele descrise și să începi să râzi, fără să te mai poți opri. Dacă citești cartea și ești super obosit/ă, așa cum mi s-a întâmplat și mie de câteva ori, te vei trezi râzând cu lacrimi vreo 15 minute (așa fac eu la oboseală).

Cei doi au un dialog, nu poartă un război între sexe, cum poate ne-am aștepta. Vei găsi texte pline de umor, de ironie și autoironie, dar inteligente. Cartea se afla pe lista mea de ceva vreme, însă nu a fost nevoie să caut recenzii, pentru că titlul m-a convins ușor. Mulțumesc celor de la Libris pentru acest exemplar, pe care l-am devorat. Chiar și soțul meu a citit din ea și îl vedeam amuzându-se copios pe seama unor texte.

Mi-am notat foarte multe pe care să le împărtășesc cu tine, dar trebuie să aleg doar câteva, atât cât să îți stârnesc curiozitatea. Chiar și acum, când scriu recenzia și răsfoiesc cartea, îmi amintesc de textele amuzante citite. Iată doar câteva:

“Multe divorțuri au pornit de la faptul că ea i-a zis lui :”Mai pune și tu mâna pe aspiratorul ăla, că m-am săturat să muncesc singură ca o proastă!” și, peste juma’ de oră, l-a găsit dormind la televizor, cu mâna pe aspirator.”

“Știți unde sunt banii femeii? În portofel. În sensul că a dat toți banii pe portofel. E, de departe, cea mai absurdă cheltuială a femeii: își dă toți banii pe un obiect în care să-și țină banii.”

“Pentru fiecare lucru pe care ți-l spune femeia are și un emoticon – o meclă pe care tu trebuie s-o înveți și care, în cele mai multe cazuri, spune exact contrariul. Și pentru că are foarte multe de spus, există și foarte multe emoticoane.”

” – Doamnă, v-am adus soțul, luați-l, puteți să vă spălați pe cap cu el.  

–  Puteați să-l mai țineți.                                                                                                                                                     

– N-avem ce să facem cu el, are numai fotbal în cap, haideți dumneavoastră cu noi.         

– Poftim?                                                                                                                                                                               

– Trebuie să mergeți cu noi, să ne povestiți despre cum e viața pe pământ.                                                           

– Haide, domne, tot eu? Am de spălat, de călcat, de dus copilul la grădiniță, de scris teza de doctorat, de descoperit o nouă formulă chimică, de plătit întreținerea, de făcut cumpărături, de confecționat costum de urs, pentru serbarea lu’ ăla micu’ și de dus pisica la deparazitat. TOT EU să fiu și răpită de extraterești?   

– Tot…”recenzie carte - Simona Tache si Mihai Radu

Cam atât am avut să împărtășesc cu tine astăzi și abia aștept să îmi spui cum ți s-a părut recenzia mea. Și dacă ai citit cartea, aștept părerea ta!

Mulțumesc pentru vizită și nu uita că orice părere contează! Te pup!

Comments

comments

6 thoughts on “Recenzie carte: Bărbații vin de pe Marte, femeile de la coafor

  1. Ce ma bucur ca ai terminat-o, acum pot sa o iau si eu s-o citesc! :)))
    E cea din care imi trimiteai poze nu? Abia astept sa pun mana pe ea!

  2. am mai citit chestii faine despre ea, pare o cartulie numa buna de chicotit (sau ras in hohote, aici depinde de simtul umorului la posesor)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Devino Beauty Influencer

https://www.farmasi.ro/loredanamanciu/register/beautyinfluencer