Recenzie carte: 3 metri deasupra cerului – Federico Moccia

Bună, draga mea!

Începem săptămâna cu o recenzie de carte pe care îmi doream de mult să o fac, dar am prioritizat articolele cu preferate. Nu am mai citit de mult o carte care să îmi placă atât de mult, precum a fost “3 metri deasupra cerului“, scrisă de Federico Moccia. Ce e drept filmul, în care joacă Mario Casas și Maria Valverde este printre preferatele mele, clar. Așa că nu puteam să îmi imaginez că această carte, în sfârșit tradusă și în română, să nu îmi placă.

Mi-a plăcut pentru că eram întotdeauna curioasă ce urmează, ce se va întâmpla, dacă Babi se va cupla cu Step, adică cu Stefano Mancini, un golănaș de cartier, pe care am încercat să îl înțeleg pe tot parcursul lecturii mele. Știu că în spatele unor astfel de oameni, de tipi (și nu numai) stă o poveste tristă, ce are legătură cu familia și se pare că nici acum nu m-am înșelat. Step, adică personajul principal (Stefano Mancini) este un tip bine făcut, apreciat și temut în gașca lui, este acel tip șmecheraș, care consideră că totul în viață trebuie să fie așa cum vrea el și care își face propriile legi, fugind chiar și de poliție. Fratele său este complet diferit de el, însă el nu cunoaște un lucru despre mama lui și nici despre el și probabil nici nu va afla.

Recenzie carte: 3 metri deasupra cerului - Federico Moccia

Mario Casas a interpretat perfect rolul lui Step și în timp ce citeam cartea, îmi reaminteam scenele din film. Dar încep să dezvălui povestea, fără să te pun la curent cu subiectul principal. Este vorba despre o poveste de dragoste dintre doi adolescenți, ce provin din lumi diferite – el, tipul șmecheraș și golănel, iar ea tipa bine educată, isteață, cu părinți cu bani, care ajunge să se îndrăgostească de el. Acel tip pe care mama ei îl urăște, în care nu are încredere, dar pe care tatăl fetei îl apreciază și pe care îl consideră un băiat bun, în urma unei beții și al unui joc de biliard câștigat, ce s-a lăsat cu 200 de dolari în buzunarele lor.

Alte personaje importante sunt prietenii lor cei mai buni, care devin și ei un cuplu. Îndrăgostită până peste cap, Babi chiulește pentru prima dată de la școală, fuge cu Step la mare, falsifică semnătura mamei sale și este dată în vileag de profesoara ei, care o vede pe geam plecând cu tipul cu motocicletă, înainte de a începe orele și ajunge să fie pedepsită. De fapt, este cam des pedepsită, însă totul se schimbă în momentul în care prietenul lui Step moare, într-un accident de motocicletă, la niște curse ilegale, ce se țin în fiecare seară.

Cum se încheie povestea de dragoste dintre Step și Babi, vei afla din cele 340 de pagini frumos scrise, care te poate face să îți reamintești de o dragoste din liceu, în care poate multe dintre noi ieșeam pe ascuns cu un tip pe care mama nu îl plăcea prea mult, pe vremea când mințeam că suntem la prietena noastră acasă, învâțând, când de fapt eram cu iubitul. Asta face dragostea în perioada adolescenței, nu-i așa? Cartea este primită de la cei de la Libris librăria online cu multe titluri frumoase la prețuri accesibile.
3 metri deasupra cerului - Federico Moccia

Evident că am văzut și filmul, de două ori chiar, pentru că îmi place mult, dar și mai mult mi-a plăcut cum a jucat Mario Casas, așa că îți recomand și filmul, care este chiar reușit, din punctul meu de vedere. Cum ți se pare povestea dintre Babi și Step, din ce ți-am povestit eu astăzi? Ai citit 3 metri deasupra cerului, ai înțeles ce înseamnă de fapt expresia, cine a folosit-o și de ce?

Mulțumesc pentru vizită și nu uita că orice părere contează! Te pup!

Comments

comments

25 thoughts on “Recenzie carte: 3 metri deasupra cerului – Federico Moccia

  1. Nu am citit cartea dar pare destul de interesanta. Din pacate nici filmele nu le-am vazut, poate o sa le vizionez intr-o zi.

  2. Am și eu această carte, însă nu am apucat să o citesc. E pe lista mea! Sună tare bine și nu știam că este și un film. De reținut!

  3. Nu ma așteptăm la o poveste de dragoste. O poveste frumoasa care ma face sa visez. Ai povestit atât de frumos încât inevitabil ma gandesc la perioada liceului. Trebuie sa citesc și eu aceasta carte

  4. Nu cred ca ar fi pe gustul meu aceasta lectură. Stiu ca am încercat cu ceva timp in urma sa vizionez filmul, dar nu m-a atras deloc.

  5. Filmul l-am văzut și eu, de 3 ori și când te-am văzut pe tine că îl vezi aveam un gând să-l revăd. Cartea nu am citit-o, dar aș vrea să o fac. Am presimțirea că e se ridica la același nivel cu filmul sau chiar mai sus.

  6. Am citit volumul 1 si mi-a placut. Traducerea insa pe alocuri lasa de dorit 🙁
    Am avut sentimentul ca e tradusa cu google translate fara ca cineva sa citeasca fraza cap – coada.
    Astept acum volumul 2, pe care tocmai l-am comandat 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Devino Beauty Influencer

https://www.farmasi.ro/loredanamanciu/register/beautyinfluencer