Jurnal de vacanță: Cu câinele pe plajă + recomandări din Vama Veche

Bună, draga mea!

Dacă anul trecut am fost cu Luna în Neptun, anul acesta am ales să petrecem câteva zile în Vama Veche. Cum a fost cu câinele la mare, pe plajă, unde am fost cazați, la ce terase am mâncat, ce prețuri sunt și în general, păreri și recomandări din stațiunea Vama Veche.

Citește articolul cu câinele la mare în Neptun + recomandări

#petfriendlyaccomotion în Vama Veche

Se pare că în Vamă sunt cei mai relaxați oameni în această privință. Nimeni, absolut nimeni nu a comentat despre Luna. Nici pe plajă, nici la terase, nici pe străzi. Ori pentru că sezonul încă nu începuse când am fost noi, ori pentru că aici merg oameni care iubesc câinii și nu sunt deranjați de aceștia. Lucru pe care l-am apreciat, bineînțeles. În plus, chiar am întâlnit mulți posesori de câini, cu care Luna s-a jucat (sau pe care i-a certat).

Casa Ryn

Am ales-o pentru că m-a atras prețul și cum arăta locația în poze. Adică exact ca în realitate. O vilă cu etaj și terasă, cu multe camere mari și dotate cu aer condiționat, televizor, internet și frigider. În plus, destul de aproape de plajă și de mare. Ce e drept, se află aproape la ieșirea din Vamă, dar nu ne-a deranjat acest aspect.

Cafeaua de dimineață a fost servită din partea gazdei, iar cu Luna ne-am putut plimba prin zonă destul de relaxați. Bineînțeles, trebuie să fie în lesă, pentru că nu știi niciodată de unde poate ieși un câine sau de unde apare vreun cal. Casa Ryn beneficiază de o grădină cu gazon, de care Luna s-a bucurat. De asemenea, terasa este utilată cu fotolii și șezlonguri și te poți bucura de soare sau de liniște.

Mi-a plăcut pentru că am avut o cameră destul de mare, spațioasă, iar Luna nu a stat deloc înghesuită. Un alt lucru pe care l-am apreciat a fost baia – nu țin minte să fi avut parte de o baie atât de mare la mare, la noi, în România. Iar dușul este bine delimitat, motiv pentru care am și spălat-o pe Luna de nisip.

Pentru mine a fost prima dată când merg în Vama Veche, dar soțul meu are alte experiențe plăcute și multe amintiri în această stațiune, care nu mai este ce a fost. Am auzit de atât de multe ori asta, încât spun chiar și eu asta. Prețurile mi se par destul de mari, ne-am plimbat toți trei de la un capăt în celălalt, deci nu este mare stațiunea. Mi-a plăcut mult că nu era aglomerație, nisipul era fin și nu am dat de multe pietre la intrarea în apă.

priveliste_marea_neagra_vama_veche_2023
recomandari_in_vama_veche_Lorys_blog

Unde am mâncat în Vama Veche

  • Povestea Ceaunului

Ne-am oprit la terasa Povestea Ceaunului și am mâncat ciorbă, perfectă atunci când parcurgi un drum mai lung. Eu am ales ciorbă de burtă, iar soțul meu a comandat ciorbă de fasole. Foarte bune ambele, de altfel.

Unde mancam in vama veche_povestea_ceaunului_Lorys_blog
  • Hambar Vama Veche

Servire impecabilă, personal prietenos și amabil, iar mâncarea delicioasă. Dar cam scumpă, așa cum am menționat deja. Am ales paste cu fructe de mare, care au fost foarte bune și puțin picante, iar soțul meu s-a delectat cu saramură de pește cu mămăligă.

Unde mancam in vama veche_terasa_Hambar_Lorys_blog
  • Restaurant Lyana

Pentru că nu ne era foame, aici am servit doar niște papanași. Care au fost extrem de buni, pufoși și delicioși. Iar prezentarea, de nota 10+. Se vede perfect, da? După ce i-am savurat, ne-a părut rău că nu am luat 2 porții. Dar am zis totuși să nu exagerez, că nu m-am chinuit degeaba atâtea săptămâni să slăbesc aproape 9 kg.

Unde mancam in vama veche_restaurant_Lyana_papansi_Lorys_blog

Cam atat din Vama Veche. Și chiar dacă nu am reușit să mă trezesc puțin mai devreme de răsăritul soarelui, tot am urcat pe terasa Casei Ryn pentru a mă bucura de un răsărit la mare. Foarte frumos! Și cu siguranță se merită să ajungi aici cu câinele tău.

Tu ai fost în Vama Veche? Ce experiențe și recomandări poți împărtăși?

rasarit_de_soare_Casa_Ryn_Vama_veche_Lorys_Blog

Mulțumesc pentru vizită! Cu drag, Lory!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Devino Beauty Influencer

https://www.farmasi.ro/loredanamanciu/register/beautyinfluencer