Jurnal de Vacanță: Păreri și recomandări din Neptun (cu cainele la mare)

Bună, draga mea!

Anul acesta concediul a fost cu întârziere, însă mă bucur că am reușit totuși să plecăm la mare câteva zile. Și am plecat cu Luna, căci nu am vrut să o las acasă. Așa că am început căutările pentru cazare, făcând o bifă pe Booking la categoria Acces cu animale.

Deși inițial discutasem cu cineva pentru cazare în Tuzla, nu ne-au mai primit, așa că am decis să plecăm pe plajele turistice de la Marea Neagră. Asta după ce m-am informat despre accesul cu animale de companie pe plajă, pentru că știam că nu ai voie. Însă spre bucuria noastră, există acum o lege care le dă voie proprietarilor de animale să își ia cățeii cu ei pe plajă.

LEGE 56 17/03/2022 – link aici

Părerea mea despre Neptun

Cam așa am ajuns în Neptun, practic pentru prima dată. Deși nu am avut nici o problemă pe drum și nici la hotel, nu m-a impresionat cu nimic această fostă perlă a litoralului românesc și cu siguranță nu mai este ce a fost aici cândva, pe vremea lui Ceaușescu.

Cu toate acestea, am decis să fac acest articol pentru persoanele care vor da un search pe Google despre plaja din Neptun, despre terase și restaurantele de aici și poate vor ajunge pe blogul meu, citind despre impresiile și experiența mea.

Dușurile lipsesc din această stațiune și nu înțeleg de ce. Am avut totuși noroc să găsim pe faleză, dacă pot spune așa, doi robineți cu apă, unde reușeam să ne curățăm puțin de nisip pe picioare și de unde puteam să îi dăm Lunei apă să bea.

Nisipul este foarte fin, însă pe plaja La Steaguri, unde am stat cel mai mult noi pe plajă, intrarea în mare este destul de dureroasă, datorită unor pietre destul de mari pe care evident, nu ai cum să le eviți. De partea cealaltă a pontonului am înțeles de la soțul meu că treaba stă mai bine. Dar nu am cum să verific, pentru că zona este mai aglomerată și nu vreau să isc discuții inutile. Datorită Lunei, te-ai prins.

nuferi in Neptun_Lorys_Blog
Cu_Luna_In_Neptun_Plaja_Steajuri_Lorys_Blog

Cazare – Hotel Proton K3

Am găsit destul de repede cazare în Neptun, așa că am dat repede o căutare pe Google pentru a afla câteva impresii rapide despre acest hotel, după care am sunat pentru a face o rezervare. Hotelul arată bine la exterior, este renovat, există în față o mică terasă și un mic loc de joacă pentru copii, iar camera a fost curată. Am avut aer condiționat, însă nu a fost nevoie să îl pornim. Fetele de la recepție au fost extrem de drăguțe și au îndrăgit-o mult pe Luna.

O problemă pe care multe hoteluri de pe litoralul românesc o au, sunt băile. Nu băile în sine, căci ele au gresie și faianță, vas de toaletă ok, însă bateriile vechi și ruginite nu sunt tocmai o plăcere pentru nimeni. Chiar dacă ele sunt dezinfectate și aparent curate, am avut dintotdeauna o problemă cu asta, cam peste tot pe unde am fost cazată. Este un aspect la care mă uit și care totuși, mi se pare important.

Hotel_Proton_K3_Neptun_Lorys_Blog

Terase și restaurante în Neptun

În cele 4 zile pe care le-am petrecut în Neptun, am mâncat în mai multe locuri, tocmai pentru a avea ce recomanda pe blog. Peste drum de hotelul Proton k3 (există lângă acesta și Proton simplu), este o terasă care se deschide după ora 17, unde mereu a fost aglomerație. Grătar în fiecare seară, probabil pentru toți. Spun probabil, pentru că noi nu am mâncat acolo, dar era singurul loc unde puteai sta și mânca chiar și la 10 seara. Vorbesc totuși de luna septembrie, probabil altfel stă treabă în plin sezon estival.

Pe șoseaua principală mai era o terasă tătărească Cafe Antik unde am vrut să mâncăm în prima seară, însă pentru că nu am știut ce am putea alege din meniul expus la intrare, am renunțat. Locația este superbă, au o grădină superbă și cred că cea mai frumoasă din întreaga stațiune Neptun. Prețurile nu sunt chiar accesibile tuturor, dar probabil merită.

Terasa Sirena aparține domnului Rică Răducanu, care ne-a invitat la masa de prânz, împreună cu Luna, pe care a îndrăgit-o și dânsul. Mâncarea a fost ok, iar prețurile cred că normale. Terasa se află chiar pe faleză și este destul de mare.

La Terasa Scoika mi-a plăcut mult servirea ospătarului, dar și mâncarea a fost ok. Soțul meu a servit ciorbă de burtă și biban de mare la grătar, iar eu am ales biban de mare în saramură, cu mămăligă.

biban_in_saramura_Terasa_Scoika_Neptun
biban_la_gratar_Terasa_Scoika_Neptun

La Terasa Goldfish în schimb am mâncat de vreo 3 ori. Servirea foarte ok și rapidă, mâncarea a fost bună, iar prețurile decente. Aici am servit cei mai pufoși papanași. Și am ales fiecare câte o porție, pentru că nu puteam să împărțim, prea buni pentru a fi împărțiți.

papanasi_terasa_Goldfish_Neptun_Lorys_Blog

Am prins aceste zile cu ceva valuri, însă mă bucur super mult că Lunei i-a plăcut. Deși îi este și ei puțin frică de valuri, a intrat după noi și a înotat. Și apoi s-a tăvălit prin nisip. Și apoi iar în apă, iar în nisip, până a obosit. În orice caz, Luna a fost atracția turiștilor.

În concluzie, pentru că nu m-a impresionat prea mult stațiunea, nu cred că vom mai ajunge în Neptun. Cu toate că sigur sunt și aici locuri și mai drăguțe de cazare și de luat masa. Scriind acest articol, mi-am dat seama că eu nu prea am făcut poze. Am umplut telefonul cu poze și filmulețe cu Luna în schimb. Nu am vrut să ratez nici un moment cu ea, căci acestea sunt amintiri de neprețuit.

  • Alte

Mulțumesc pentru vizită! Cu drag, Lory!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Devino Beauty Influencer

https://www.farmasi.ro/loredanamanciu/register/beautyinfluencer