Jurnal de vacanță: Cu câinele prin Bușteni + recomandări pentru mâncare bună

Bună, draga mea!

Dacă mă urmărești pe rețelele de socializare, știi deja că #LunaMea este deja parte din familie. Iar când vrem să plecăm în concediu sau avem câteva zile libere, căutăm locuri unde sunt acceptate și animalele de companie. Așa că astăzi îți povestesc despre experiența noastră cu câinele prin Bușteni +recomandări pentru mâncare bună.

Știm zona, pentru că am vizitat-o de multe ori, însă nu cu Luna. Ne doream o locație drăguță la munte, unde să poată alerga și ea, unde poate găsim un lac sau un râu, să înoate și să se bălăcească. Și așa am început căutările pe Booking, făcând bifă pe filtrul acceptă animale de companie.

Casa David, Bușteni

cu_cainele_in_Busteni_Romania__Casa_David_Lorys_blog
cu_cainele_in_Busteni_Romania__cazare_Casa_David_Lorys_blog

Prin mediul online deja am dat tag locației, am pus poze și filmulețe de la Casa David, iar Luna a fost încântată de faptul că era foarte aproape râul. O plăcere să stăm pe pătură, cu picioarele în apă. O vilă unde proprietarii iubesc animalele, ba chiar au și ei un câine de talie mare, foarte frumos.

Amenajată cu o terasă unde puteai lua masa, o zonă foarte liniștită, cu vedere la frumosul castel Cantacuzino și la Crucea Caraiman. Am fost vizitați într-una din seri de ursoaica cu cei trei pui, moment în care toți câinii au lătrat. Luna i-a urmărit de la balcon, cu ceva teamă, dar și curiozitate.

La Casa David nu ai bucătărie utilată și nu primești mese, nici contra-cost. Ai în schimb în cameră toate cele necesare (pahare, căni, farfurii, castronele, etc.) Recunosc că este prima dată când întâlnesc această metodă, dar m-am obișnuit. Îmi amintesc că în prima dimineață am ieșit cu Luna afară și am vrut să îmi fac o cafea cu lapte, dar mi-am uitat paharul în cameră (apropo, cafeaua este la discreție, din partea gazdelor).

Un alt lucru pe care l-am învățat din această mini vacanță este că atunci când pleci la munte, este foarte bine să fii pregătit/ă pentru ploi. Din păcate am plecat fără multe haine mai groase, fără să ne dăm seama că sunt șanse mari de ploi. Și am simțit lipsa unor pantaloni de trening sau a unei perechi de jeans, a unor pantofi sport impermeabili și a unei bluze de trening cu mânecă lungă. Așa că da, ai grijă să fi echipat/ă. Am făcut câteva plimbări prin ploi destul de reci și intense toți trei.

Citește și: Păreri și recomandări din Neptun

Citește și: Păreri și recomandări din Vama Veche

Recomandări pentru mâncare bună în Bușteni

  • Trattoria Bavaria

Pentru că ne-a prins ploaia torențială pe drum, în timpul plimbării, a trebuit să găsim un loc unde să putem mânca, dar unde să fim primiți și cu Luna. Am ajuns la ieșirea din Bușteni și am descoperit Trattoria Bavaria, unde am fost primiți toți 3 cu amabilitate. Mâncarea a fost delicioasă, servirea de nota 10, iar prețurile chiar ok.

ciorbe_delicioase_trattoria_bavaria_busteni_lorys_blog
papanasi_pufosi_trattoria_bavaria_busteni_lorys_blog
papanasi_pufosi__deliciosi_trattoria_bavaria_busteni_lorys_blog
  • Restaurant La Etaj

La recomandarea gazdei am decis să încercăm și Restaurantul La Etaj, aflat chiar pe bulevardul principal. Din fericire, am fost primiți cu Luna, însă am fost invitați să luăm loc în zona separată pe care o au la dispoziție (pare un loc ideal pentru evenimentele de familie restrânse). Servirea foarte bună, mâncarea delicioasă, iar prețurile să zicem că puțin măricele, dar nu exagerate.

gulas_picant_si_ciuperci_umplute_restaurant_la_etaj_busteni_lorys_blog
  • Casa Ancuței

La Casa Ancuței am mâncat de fiecare dată când am ajuns în Bușteni, pentru că oferă mâncare bună (și cantități măricele), la prețuri decente. Nici de data asta nu a fost altfel, însă dacă e un lucru care nu mi-a plăcut, acela a fost că nu am primit mâncarea amândoi, în același timp. Din această cauză nici nu am reușit să fac poze. În plus, un cățel se ținea mai mereu după noi, așa că Luna a fost puțin distrasă și stresată.

in_Busteni_cu_cainele_Lorys_Blog

Sper ca acest articol și experiența noastră din Bușteni să fie de ajutor celor care doresc să se bucure de munte, împreună cu cățelul lor.

Mulțumesc pentru vizită! Cu drag, Lory!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Devino Beauty Influencer

https://www.farmasi.ro/loredanamanciu/register/beautyinfluencer