Top 10 locuri pe care îmi doresc să le vizitez

Bună, draga mea!

Îmi place să călătoresc. Mi-a plăcut dintotdeauna și mereu am visat să ajung în multe locuri. Fie că sunt locații din România noastră frumoasă, fie că sunt destinații exotice sau instagramabile (că tot se poartă cuvântul), mi-aș dori să ajung să îmi îndeplinesc visul de a ajunge acolo.

Și pentru că deja ne gândim la concedii și ar fi bine să planificăm totul din timp, pentru a scăpa de o grijă, dar și pentru a prinde unele reduceri, m-am gândit să postez acest articol cu top 10 locuri pe care îmi doresc să le vizitez în viața asta.

1. EGIPT

Această țară este pe lista mea încă de când eram la facultatea de limbi străine și studiam limba arabă. Nu pot să spun ce mă atrage atât de mult la Egipt, căci sunt multe zone sărace, este mizerie și educația probabil lasă de dorit în anumite locuri, dar asta nu mă face să o trec pe un alt loc decât pe cel fruntaș în acest top.

2. BARCELONA, SPANIA

Deși nu se vorbește spaniola pe care o cunosc eu (mai mult din telenovele), Barcelona este un oraș surprinzător, care te lasă fără cuvinte. Și spun asta doar prin prisma pozelor pe care le văd. Sagrada Familia este probabil cel mai vizitat loc și sigur odată ce ajungi aici, n-ai cum să ratezi această locație, fiind cea mai reprezentativă clădire din Barcelona. Și cu siguranță nu te-ai plictisi aici o săptămână.

3. PORTUGALIA

Nu țin minte să fi vizitat vreo țară cu ieșire la ocean, așa că Portugalia se află și ea pe lista mea. Nu știu dacă aș alege Porto, Lisabona, insulele Madeira sau insulele Azore, însă sigur voi studia bine toate destinațiile înainte de a călători în această țară cu atât de multă încărcătură istorică, arhitectură impresionantă și peisaje de vis.

4. MARAMUREȘ, ROMÂNIA

O zonă excepțională, pe care vreau să o vizităm cândva. Poate cu copii, poate cu familia, cred că nici nu mai contează. Sigur este o zonă deosebită, cu tradiții care încă se păstrează, iar eu știu sigur că frumusețile și peisajele acestei zone merită drumul lung până acolo.

5. COASTA AMALFI, ITALIA

Din pozele de pe internet, Coasta Amalfi îmi amintește mult de Santorini, o insulă superbă din Grecia pe care am vizitat-o deja. Cred că acesta este motivul principal pentru care îmi doresc foarte mult să ajung și aici măcar o dată.

6. LAPONIA

Cine nu și-ar dori să ajungă în orașul lui Moș Crăciun? Poate doar cine urăște foarte mult frigul, însă chiar și așa, cred că poți îndura gerul câteva zile pentru a vizita asemenea minunăție de loc, care nu este chiar accesibil tuturor. Dar eu iubesc iarna și zăpada, așa că sigur m-aș distra în Laponia.

7. ȚĂRILE NORDICE

Am pus pe lista mea țările nordice în special pentru că îmi doresc foarte mult să văd în realitate Aurora Boreală. Nu știu exact ce oraș sau ce țară aș vizita din această zonă, însă știu sigur că ar fi o experiență de neuitat cu siguranță.

8. BANKOK, THAILANDA

Plaje minunate, mâncare variată și aromată, temple antice și palate, care ar putea face ca Thailanda să fie cea mai exotică vacanță. Insula Broaștelor Țestoase, Marele Palat și o plimbare cu elefanții în păduri vor fi cu siguranță experiențe unice, pe care mi-aș dori foarte mult să le simt.

9. CAPPADOCIA, TURCIA

Atât de mult m-au fascinat pozele de pe Instagram în urmă cu ceva ani din această locație, încât clar aș fi dispusă să mă trezesc cu noaptea-n cap pentru o astfel de experiență. Nu cred că ar lipsi din peisaj o rochie lungă și diafană, carduri de memorie, baterii suplimentare, astfel încât să nu pierd nici un cadru și clar aș zbura cu balonul.

10. NEW YORK, STATELE UNITE ALE AMERCII

Cunoști și tu persoane care visau când erau mici, să ajungă în Statele Unite ale Amercii? Acel “american dream”, pe care sincer nu știu de unde îl au atât de mulți europeni. Cert este că pare atât de greu de ajuns în State, încât rămâne doar un vis. Nu știu ce mi-ar plăcea să vizitez mai repede dacă aș avea posibilitatea de a călători până acolo, cert este că SUA are un farmec aparte.

Citește despre Jurnal De Vacanță

Ție îți place să călătorești? Unde îți dorești să ajungi cel mai mult?

Mulțumesc pentru vizită! Cu drag, Lory!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Devino Beauty Influencer

https://www.farmasi.ro/loredanamanciu/register/beautyinfluencer