#JurnalDeInfertilitate: Intervenția laparoscopic (desfundarea trompelor)

Dacă în urmă cu 2 săptămâni am împărtășit cu tine problemele de infertilitate cu care ma confrunt, astăzi vreau să îți povestesc continuarea. De ce eram în spital atunci când foarte multe dintre voi mi-ați scris pe Instagram? Ce s-a întâmplat de fapt la începutul lunii iunie?

Citește prima parte din #JurnalDeInfertilitate – Ce problemă există de fapt?

Intervenția laparoscopic

De când am aflat care este adevărata mea problemă de infertilitate (trompe înfundate și impermeabile), m-am tot gândit la sfatul medicului care mi-a pus acest diagnostic. Și anume, o intervenție minim invazivă, laparoscopic, de desfundare a trompelor. Asta se întâmpla la sfârșitul anului 2019. Până când m-am decis să fac și acest ultim pas (ca o ultimă șansă în demersul de a deveni mămică pe cale naturală), a venit pandemia.

Iar atunci când am sunat medicul să mă programeze, mi-a spus că din păcate, nu se fac astfel de intervenții, spitalele fiind pline de persoane care aveau Covid-19. Am fost foarte dezamăgită, dar m-am resemnat într-un final. Mi-am spus că nu este momentul să fac asta.

Dar anii au trecut, în noua noastră casă ne-am obișnuit deja de mult. Ba chiar și cu Luna ne-am obișnuit atât de mult, încât am decis că este momentul să reiau procedurile (pun în balanță și vârsta, care nu este chiar tocmai mică). Am vorbit cu medicul de la spital, i-am reamintit repejor despre cazul meu și am mers la spital a discuta cu dânsul din nou și pentru analize postoperatorii.

Ziua de luni, 5 iunie 2022 a fost destul de lungă pentru mine. Nu m-am simțit prea bine, având în vedere că nu am avut voie să mănânc până ce nu mi s-au făcut analizele de sânge, apă am băut cam puțin, iar de hrănit nu pot să spun că am făcut-o cum trebuie.

Orele de așteptat în fața cabinetelor la care trebuia să ajung le-am resimțit atât de mult, încât parcă trecuse cel puțin o zi. În urma analizelor, s-a depistat o infecție, pentru care am primit tratament – ovule și antibiotic. Au fost câteva zile destul de intense pentru mine, dar și agitate.

Desfundarea trompelor și puncție a ovarelor

Pe scurt, asta s-a întâmplat în urma operației laparoscopic. Medicul meu a reușit să îmi desfunde trompele, să îmi facă acea puncție pentru a mă ajuta să ovulez mai ușor (nu am reușit să rețin cum se numește această intervenție mai exact) și nu a fost nevoie să pierd vreo trompă (se pare că, în funcție de ceea ce se vede pe monitor, medicul este cel care decide dacă poate salva trompele, în funcție de aspectul acestora).

Faptul că în acest moment am două trompe permeabile mă bucură foarte mult și îmi dă speranțe că vom reuși să devenim părinți. Anul acesta sperăm ca această minune să se întâmple, iar totul să fie bine. Adică sarcina să se prindă acolo unde trebuie, să o pot duce până la final fără probleme. Și asta, fără să fie nevoie de Fertilizare In Vitro.

P.S. Am primit mesaje de la femei care au sau au avut probleme de infertilitate diverse. Nu mă așteptam ca unele dintre voi să se simtă confortabil să îmi povestească experiențele și trăirile lor, știu că nu este un subiect ușor de discutat. Și vreau, încă o dată, să le mulțumesc pentru încrederea oferită, pentru curajul de a vorbi despre asta și pentru încurajările primite.

Suntem puternice, dragi femei cu probleme de infertilitate!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Devino Beauty Influencer

https://www.farmasi.ro/loredanamanciu/register/beautyinfluencer
%d bloggers like this: