Story time: Experiențele mele la dentist și cum am ajuns la operație

Bună, draga mea!

De mică mi-a fost frică de dentist. De mică am tot amânat vizitele în cabinetele stomatologice și toată frica asta mi-a adus probleme și mai mari, mai costititoare, mai dureroase. Ba chiar am ajuns și la operație (chirurgie dentară). Și ca să înțelegi cât de frică îmi era de dentist, îți pot spune că atât de mult, încât am leșinat pe scaun, înainte ca medicul dentist să mă consulte chiar.

Da, știu, poate fi o scenă amuzantă, însă ce vreau eu să spun prin acest articol este faptul că deși am avut această fobie de dentist, asta nu m-a împiedicat totuși să vizitez cabinetul mai des și să îmi rezolv problemele. Și mai mult decât atât, sper să te încurajez să nu mai amâni acea vizită pe care știi că trebuie să o faci, deși eviți de luni de zile. Sau chiar de câțiva ani.

Nu am să scriu despre experiențele și intervențiile mele (nu foarte puține), pentru că am povestit totul în clip, dar vreau să spun că este foarte important să găsești un medic cu care să poți comunica deschis. Despre frica ta, despre problemele pe care le ai, despre soluțiile și pașii care urmează făcuți pentru a repara sau pentru a îmbunătăți. Dacă vei găsi acel medic, jumătate de drum este bifat. Felicitări!
Eu cu ultimul meu medic stomatolog am avut o astfel de relație și evident, tot mai aveam o teamă când auzeam frezele alea bârâind în gura mea, însă preferam să închid ochii și să încerc să mă relaxez. Și să mă gândesc la rezultatul final.

De asemenea, cred că nu mai trebuie să menționez că trebuie să fii pregătită și financiar. Pe lângă teama de freze sau de durere, oamenii evită cabinetul stomatologic și din cauza banilor. Știu și te cred! Dar până la urmă, trebuie ai grijă de tine. Și nu este vorba doar de partea estetică (care este importantă de asemenea), ci despre sănătatea ta. Și dacă nici sănătatea ta nu este cea mai importantă, atunci ce altceva este?

Cum să depășești teama de dentist?

  • Găsește un medic în care să ai încredere, care să îți explice pe înțelesul tău problemele pe care le ai și soluțiile pe care le are pentru tine.
  • Discută liber despre ce înseamnă aceste soluții – cât durează, cât costă și alte lucruri pe care vrei să le știi.
  • Încearcă să închizi ochii când medicul lucrează și să te relaxezi. Poate te ajută să te gândești la rezultatul final – pe mine acest lucru m-a ajutat și pentru asta am îndurat. Parcă nu voiam să rămân fără dinți la 30 de ani. :))
  • Vizitele scurte în cabinetul stomatologic te vor ajuta să te familiarizezi cu personalul și cu ambientul.
  • Gândește-te că este în joc sănătatea ta! Eu am ajuns la chirurgie dentară și nu credeam că se va întâmpla vreodată!
  • Fă primul pas! Mergi la o consultație! Nu se va întâmpla absolut nimic, este mai mult o discuție liberă. Apoi decide-te să iei în considerare sfaturile medicului! Vei vedea că dacă ai doar o mică carie, nu se va întâmpla nimic rău. Cu cât amâni mai mult, cu atât vor apărea și alte complicații.
  • Încearcă să îți rezolvi problemele stomatologice înainte de rămâne însărcinată. În primul rând datorită radiografiilor pe care va fi nevoie să le faci (în funcție de gradul de complexitate al problemelor), dar și pentru că o sarcină “consumă” calciu. Iată un motiv pentru care întâlnești femei tinere, mămici fără dinți.

Pentru a afla experiențele mele la medicii stomatologi, cum am leșinat pe scaun și cum am ajuns la operație, te invit să dai play clipului. Aștept cu mare interes și poveștile tale. Cât de frică de dentist îți este? Cum ai scăpat de această frică? Și dacă încă nu ai mers, ce mai aștepți?

Mulțumesc pentru vizită! Cu stimă și drag, Lory!

Comments

comments

2 thoughts on “Story time: Experiențele mele la dentist și cum am ajuns la operație

  1. deci groaza imi este, trebuie sa merg si eu si tot imi fac curaj..pana la urma nu scap, mai ales ca am amaat cat am putut …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Devino Beauty Influencer

https://www.farmasi.ro/loredanamanciu/register/beautyinfluencer
%d bloggers like this: