Recomandări de produse cu factor de protecție

Bună, draga mea!

Sunt foarte fericită că articolul despre cât de importantă este protecția solară în tot timpul anului a ajuns la multe persoane și mă bucur mult că, împreună cu cea care a ajutat mult la realizarea articolului, Cristina, putem să revenim cu un articol nou pentru tine. Așa că pentru astăzi am pregătit o postare în care Cristina recomandă produse cu protecție solară încercate de ea.

Trebuie să fii atentă atunci când îți alegi un astfel de produs la tipul tău de ten și la filtrele produselor – minerale sau chimice. Un alt aspect important este și găsirea unui produs care să te protejeze împotriva razelor UVB (numărul factorului de protecție trecut de regulă foarte mare pe creme), cât și împotriva razelor UVA (este trecut cu cifre mai mici de obicei și nu toate produsele îl au). Cristina s-a gândit să ne ajute, așa că în acest articol vei găsi sigur cel puțin un produs pe care vei vrea să îl încerci, indiferent de tipul tău de ten.

  • Filtrele minerale sau fizice au o densitate mai mare, fiind astfel mai groase, mai unctuoase, iar aplicarea nu este cea mai rapidă, lăsând și peliculă albă pe ten, de cele mai multe ori.

  • Filtrele chimice sau sintetice oferă produselor cu factor de protecție o textură mai lichidă, fiind astfel mai ușor de aplicat pe ten și nu au acel filtru alb pe ten.

“Articolul acesta se vrea a fi o sursă de referință despre produsele cu factor de protecție care se găsesc atât în farmacii și magazine, cât și online. Încerc să le grupez pentru diferitele tipuri de ten și caracteristicile specifice. Din păcate, protecția solară este un capitol care necesită multe încercări și erori; tocmai de aceea m-am gândit că pentru cineva care se documentează și citește recenzii înainte să cumpere ceva, această listă îi va fi de ajutor. Eu am tenul mixt, cu unele pustule lunare. Produsele menționate au un link spre un magazin sau farmacie online, dar le puteti găsi și pe alte site-uri sau în alte farmacii.

Pentru tenul normal/mixt:

creme cu factor de protectie pentru tenul normal-mixt-lorys

Pentru tenul sensibil, cu rozacee sau alergii solare:

creme cu factor de protectie pentru tenul sensibil-lorys blog

Pentru ten uscat/matur/deshidratat:

creme cu factor de protectie pentru tenul uscat-lorys blog

Pentru ten normal:

creme cu factor de protectie pentru tenul normal-lorys blog

Pentru pielea bebelușilor:

creme cu factor de protectie pentru bebelusi -lorys blog

Pe lângă FPS-urile clasice, cu filtre aprobate în UE, mai există și filtre aprobate în Asia:

Cremele cu protecție solară asiatice le găsiți pe Ebay/Amazon sau pe pagina de Facebook Nissie – Cosmetice Asiatice. Eu am comandat mai multe produse de pe aceasta pagină, persoana care se ocupă de comenzi este foarte cumsecade și profesionistă. Folosesc aproape exclusiv în timpul săptămânii Nivea Water Sun Gel, deoarece are o textură apoasă, intră instant în piele, nu lasă urme albe (absolut deloc!) și nu mi-a iritat pielea, uscându-se semimat. Au alcool în compoziție, de aceea vă recomand să hidratați bine pielea înainte. Nu e alcoolul cel mai mare drac, dar dacă aplici orice cremă cu FPS pe un ten nehidratat, uscat, iritat, vei obține un dezastru.

Vreau să mai explic doar ce înseamna scala UVA/PPD/PA: atât Europa, cât și SUA și Asia au un sistem unic de numerotare a puterii de protecție UVA (anti-îmbătrânire, anti-rid, anti-pete solare, anticancer de piele). Firmele precum Bioderma, Avene, Uriage, La Roche Posay au un minim de 16 PPD (echivalentul PA++++). Unele urcă chiar și la PPD 40 (Bioderma si Uriage). Pentru cine are nevoie de protecție suplimentară UVA, recomand un minim de PPD 16, de preferat 20. Regula pentru produsele europene este un sfert din factorul FPS. Pentru un factor 50, minimul oferit de este 16. Protecția UVA depinde de calitatea filtrelor folosite, de cât de stabile sunt și cât de mult acoperă din spectrul UVA1/UVA2. În încheiere, vă las și o listă de autobronzante care par a avea recenzii pozitive. Ultimul pe care l-am folosit a fost de la Melvita: https://goo.gl/4yeddF

Acestea sunt recomandările Cristinei pentru voi cu privire la produsele cu factor de protecție și sperăm să gasiți acest articol util. Dacă da, puteți da un share, să ajutăm împreună mai multe persoane să își găsească produse bune, destinatine tipurilor lor de ten.

<

p style=”text-align: center;”>Mulțumesc pentru vizită! Te pup!

Comments

comments

24 thoughts on “Recomandări de produse cu factor de protecție

    1. Pentru toate tipurile de ten, desi sunt convinsa ca sunt muuult mai multe pe piata ce merita incercate!
      Eu primavara si vara folosesc SPF50, in rest 30 e ok.

  1. E super OK un asemenea articol, ca si cel cu SPF-ul. Cristina se pricepe foarte bine cand e vorba de asa ceva. Felicitari pentru utilitatea articolului. Te pup!

    1. Da, este pasionata si o intereseaza subiectul. Ma bucur mult ca a acceptat sa colaboram asa si sper sa ajunga la cat mai multa lume informatiile oferite aici!

  2. Foarte bun articolul si util, cred ca asemenea articole nu sunt niciodata suficiente pentru a atrage atentia asupra necesitatii protectiei solare.

  3. Produsele de la Bioderma, La Roche-Posay si Avene sunt unele dintre preferatele mele.
    Au fost de mare ajutor in aceasta vara. 😀

  4. Foarte util articolul tau. Protectia solara este extrem de importanta. La noi in familie cu atat mai mult cu cat baietelul este roscat si are tenul foarte sensibil.

  5. sprayul de la LRP il am si eu, imi place dar are si un minus mare pentru mine, nu imi place pelicula lasata care trebuie stearsa, sper ca in timp sa indeparteze acest inconvenint…in paralel folosesc ceva asemanator de la Garnier si acela nu lasa pelicula

  6. Oh, ce util ar fi fost acest articol la inceputul verii! Eu am tenul foarte uscat, am o dermatita de care nu pot scapa, am fost si la dermatolog, insa nu am rezolvat nimic. Acum sunt in cautarea unui bb cream pentru acest tip de ten, vreo recomandare?

    1. Imi pare rau ca nu am avut ideea asta mai devreme, dar e bine venita informatia oricand, nu?
      Poti folosi si acum, dar si anul viitor creme din aceste recomandari.
      Un BB Cream corean poate te ajuta, sau poate ceva dermatocosmetic. Din pacate, nu stiu unul exact sa iti recomand.

    1. Nu o cunoasteam atunci pe Cristina. Dar informatia este bine venita oricand, mai ales ca e bine sa folosesti spf tot timpul anului! 🙂
      Dam share si anul viitor, la inceputul verii!

    1. Ori nu folosesti un produs bun, ori nu aplici suficienta crema.
      SPF50 primavara si vara si SPF30 toamna si iarna – eu asa folosesc!
      Vitamina C cred ca te poate ajuta cu petele. Poti intreba pe Andreea Adam – ea cunoaste mai bine, ca si ea are niste pete solare.

  7. Draga Loredana, au as scoate crema aceea Avene alba cu spf 50 de pe lista recomandarilor. Nu doar ca lasa filtru alb, ci lasa tenul alb ca varul; in 2 straturi obtii acoperire maxima de alb, si oricat ai masa-o, tot alb ramane tenul. Daca aplici fond de ten pe deasupra, tenul se simte incarcat, ca nu se absoarbe bine crema (iar eu am tenul uscat, sugativa, absoarbe tot ce prinde). Eu am aruncat-o dupa 2 utilizari.

    1. Buna!

      Cred ca te referi la crema aceea care se afla pe lista de recomandari pentru tenurile mature. Nu am incercat-o, dar fata care m-a ajutat cu articolul spune ca ar fi o crema buna.
      Din pacate, cremele cu filtru alb sunt destul de greu de purtat si de aplicat, asa cum spui si tu. Imi pare rau ca nu te-ai inteles bine cu ea, dar sunt sigura ca ai gasit si alte variante mai bune pentru tenul tau!
      Multumesc pentru feedback! O zi frumoasa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Devino Beauty Influencer

https://www.farmasi.ro/loredanamanciu/register/beautyinfluencer