Recenzie carte: Lumina unui nou început de Agnes Martin Lugand

Bună, draga mea!

Am citit mai multe romane scrise de Agnes Martin-Lugand și verificând acum pe site-ul meu de cărți preferat, am văzut că mai sunt încă 2 de care nu știam și pe care le-am adăugat pe lista de dorințe (apărute în 2019 și 2020).

Îmi place cum scrie autoarea, are un stil plăcut și ușor de urmărit, ba chiar ai putea spune că finalurile sunt previzibile, însă îmi face plăcere să trăiesc alături de personajele cu care aceasta ne face cunoștință.

Hortense trăiește la Paris, deține o școală de dans, împreună cu alți 2 prieteni și este îndrăgostită de un bărbat căsătorit. Iubirea ei pasională pentru acest bărbat o face atractivă, sexy și deși cei doi se iubesc, ea știe foarte bine că Aymeric nu își va părăsi soția și cei doi copii pe care îi are cu aceasta.

Lumina unui nou inceput - Agnes Martin Lugand

Se amăgește cu o iubire imposibilă, fără viitor. Și lucrurile sunt în schimbare la școala de dans, schimbări cu care nu este neapărat cu adevărat de acord. Dar știe că aceste schimbări trebuie să aibe loc, pentru ca școala să avanseze.

Totul începe să se schimbe în viața ei în momentul în care alunecă pe scări și își luxează glezna. La recomandările medicului, Hortense ia pauză cel puțin 2 luni și să facă recuperare .

Este momentul perfect pentru a se întoarce la casa părintească pentru recuperare. Atât fizică, cât și sentimentală. Aici o așteaptă cu brațele deschise cea mai bună prietenă a ei din copilărie, împreună cu soțul și copilul ei. Dorind să renoveze puțin Conacul unde părinții ei au trăit, se apucă de curățenie și pune un anunț că închiriază camere. Deschide astfel o mică afacere, care o ține mereu ocupată, ba chiar nici nu așteaptă prea des apelurile lui Aymeric.

Dar apare o persoană misterioasă la Conac, care se cazează pentru câteva zile, până ce i se repară mașina. Dar tipul își prelungește cazarea, iar Hortense îi citește jurnalul pe ascuns, în fiecare zi. Devine un obicei de fapt. Apar sentimente noi, gânduri și emoții la care nu se așteaptă și deși finalul este previzibil, parcursul evenimentelor este foarte fain.

Deși nu am rezonat cu Hortense, se pare că femeile de pe locul 2, rămân pe locul 2. În același timp, deși chiar și ea se gândea cum ar fi să fie în locul soției lui Aymeric, acest gând o face totuși să își ia inima în dinți și să pună capăt relației. Aymeric este și el conștient de acest pas.

Lumina unui nou inceput - Agnes Martin Lugand_review

O poveste despre cum un accident îți poate schimba complet viața și chiar îți poate aduce fericirea cu adevărat. Și dacă ești sincer/ă cu tine, ar trebui să reușești să nu te complaci în anumite situații, din care iei firimituri de iubire și fericire. Tu ai citi acest roman?

Cu drag, Lory!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Devino Beauty Influencer

https://www.farmasi.ro/loredanamanciu/register/beautyinfluencer