Recenzie carte: Alchimistul de Paulo Coelho

Bună, draga mea!

Alchimistul de Paulo Coelho este un roman foarte cunoscut și apreciat, tradus în 81 de limbi și a stabilit recorduri de vânzări absolute. Probabil de aceea mi-am dorit și eu să bifez această carte, pe care am ales-o de pe site-ul meu preferat de cărți, Libris.

Deși romanul are la bază o poveste simplă și ușor de urmărit, autorul dorește să scoată în evidență cât de important este să îți asculți inima, să îți urmezi visul, să trăiești în prezent și arată cum te poți schimba făcând aceste lucruri aparent atât de simple, dar totuși atât de complicate.

recenzie_alchimistul_paulo_coelho_lorys_blog

Paulo Coelho ne face cunoștință cu Santiago, un tânăr cioban andaluz, care dorește să își urmeze Ledenda Personală. Încă de mic își dorește să vadă lumea, chiar dacă tatăl său își dorea ca acesta să devină preot. Datorită unui vis care s-a repetat de 2 ori, acesta decide, în urma unei discuții cu o țigancă care îi spune că va descoperi o comoară, să își vândă oile și să plece în căutarea acesteia.

Nu durează mult până ce pornește spre Egipt, unde se află comoara lui. În drumul lui întâlnește mulți oameni, unii mai binevoitori, alții nu prea. Tot drumul are parte de semne, la care știe că trebuie să fie atent, pentru a ajunge mai aproape de comoară.

Întâlnește regi, oameni simpli, tâlhari și hoți în deșert, își pierde averea de mai multe ori, însă niciodată nu se lasă bătut. Nu se abate de la calea sa și ia aminte la toate sfaturile primite de-a lungul călătoriei sale. Îl întâlnește chiar și pe Alchimist în deșert, cu ajutorul căruia reușește să scape cu viață de războinicii din deșert.

fragment_alchimistul_paulo_coelho_lorys_blog

“Când vrei ceva, tot Universul conspiră pentru ca tu să obții ceea ce dorești.”

“Încearcă să știi întotdeauna ce vrei.”

“…Când mă consultă oamenii eu nu citesc viitorul; ghicesc viitorul. Pentru că viitorul îi aparține lui Dumnezeu și El îl arată numai în împrejurimi deosebite. Și cum reușesc eu să ghicesc viitorul? Prin semnele prezentului. În prezent stă tot secretul; dacă dai atenție prezentului, poți să-l îmbunătățești. Și dacă îți îmbunătățești prezentul, tot ce se va întâmpla apoi va fi mai bine.”

“..iubirea nu înseamnă să fii nemișcat precum deșertul, nici să cutreieri lumea precum vântul, nici să privești totul de la distanță, cum faci tu (Soarele). Iubirea este forța care transformă și face ca Sufletul Lumii să fie mai bun… Noi suntem aceia care hrănim Sufletul Lumii, iar pământul pe care trăim va fi mai bun sau mai rău după cum noi vom fi mai buni sau mai răi. Aici intră în joc foța Iubirii, fiindcă atunci când iubim, vrem totdeauna să fim mai buni decât suntem.”

recenzie_alchimistul_paulo_coelho_lorys_blog_editie_aniversara

Acestea sunt pasajele mele preferate extrase din Alchimistul. Deși pot părea banale, acestea au o profunzime deosebită, dacă te gândești cu adevărat la semnificația lor. Nu-i așa că atunci când iubești, îți dorești să fii mai bun? Nu-i așa că atunci când știi ce îți dorești cu adevărat, lucrurile se întâmplă, le primești?

Cu drag, Lory!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Devino Beauty Influencer

https://www.farmasi.ro/loredanamanciu/register/beautyinfluencer
%d bloggers like this: