Recenzie carte: Lovitură de maestru de Elizabeth Gage

Bună, draga mea!

Lovitură de maestru de Elizabeth Gage este o carte excepțională. Modul în care autoarea ne-o prezintă pe Francis este incredibil de frumos, iar romanul are un curs ușor de urmărit. Este cu adevărat captivantă încă din primele pagini.

Acțiunea se petrece în New York, prin anii 1955. Facem cunoștință cu Frances Bollinger, o tânără de vreo 20 și ceva de ani, păr negru și ochi verzui, ten frumos, picioare lungi, sâni micuți și corp de model, ce emană o inteligență ideală pentru jobul mult dorit la cea mai mare companie din lume – Industriile Magnus. Absolvise economia la Universitatea din Pennsylvania și studiase, în paralel, limbi străine și matematică.

Industriile Magnus era o companie în care doar bărbații dețineau puterea, iar femeile angajate erau doar secretare în mare parte. Francie reușește să fie acceptată din 2 încercări, prin propriile idei și propria dorință de nestăvilit și astfel ajunge asistenta specială a unuia din directori. Avea chiar ea, la rândul ei, o asistentă. Dar ea raporta tot ce făcea doar șefului ei și nu avea voie să vorbească cu nimeni despre slujba ei. Lucru care începuse să îi pară chiar dubios.

Nu-l cunoștea pe marele patron, Anton Magnus, însă citea despre el și realizările lui în presă. Știa că este un om cu putere incredibilă, un om care nu avea scrupule și căruia nu-i păsa decât ca lui să îi fie bine, iar firma lui să prospere, pentru ca atunci când se va retrage, fiul său, Jack, să preia conducerea.

Pentru că știa problemele cu care compania se confrunta, lui Francie îi venise ideea că le-ar putea rezolva. Se gândea la un program ce implica calculatoare, ce puteau fi legătura perfectă între sucursalele europene, așa că petrecea din ce în ce mai mult timp la realizarea unui plan perfect, pentru a-l prezenta comisiei Industriilor Magnus.

De la această idee povestea noastră începe să devină din ce în ce mai interesantă, pentru că Francie reușește să ajungă cu propunerea ei în marele consiliu, unde îl va cunoaște personal pe fiul lui Anton, Jack Magnus. Ba mai mult, reușește chiar să obțină postul și responsabilitatea pentru a face programul la care a lucrat să fie funcțional.

Inteligența lui Francie, devotamentul ei, încrederea că ea va reuși și că va face istorie este incredibilă. Jack o va susține, aceștia ajungând să se îndrăgostească, ba chiar să aibe parte de o relație, în timp ce Francie ajunge în Paris pentru a face programul funcțional.

Lucrurile se complică însă, aceasta fiind scoasă din jocuri într-un mod foarte josnic. Nu vreau să dezvălui mai multe, însă mi-a plăcut extrem de mult de Francie, ba chiar mă gândeam, în timp ce citeam cartea, cât de important este să fii stăpân pe tine, cât de mult contează să fii focusat pe ceea ce îți dorești, pentru a-ți îndeplini visele și cât de devotat trebuie să îți fii ție însuți.

Ce se întâmplă cu Francie și Jack? Cum ajunge Francie să îl scoată din joc pe marele, temutul și neîngricatul Anton Magnus vei descoperi doar citind cartea.

Cu drag, Lory!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Devino Beauty Influencer

https://www.farmasi.ro/loredanamanciu/register/beautyinfluencer