Recenzie carte: Dragoste într-o zi ploioasă de Jojo Moyes

Bună, draga mea!

Romanele lui Jojo Moyes sunt cu adevărat pe placul meu. Dragostea stă la baza poveștilor pe care autoarea le publică, însă de fiecare dată reușește să mă surprindă. Am citit mai multe cărți de-ale ei și îmi doresc să le bifez pe toate, însă cred că cea menționată astăzi a reușit să ajungă în top.

Deși până acum ne întâlneam cu o poveste care se desfășura pe două planuri care aprent nu au nimic în comun, “Dragoste într-o zi ploioasă” se desfășoară tot pe două planuri, dar cu întoarcere în timp și are ceva aparte, care te va face să nu vrei să o lași ușor din mână.

recenzie_carte_Jojo_Moyes_Dragoste_intr-o_zi_ploioasa_fragment

La 21 de ani, Joy se îndrăgostește pe neașteptate de un ofițer de marină, întâlnit la o petrecere a expatrioților, în Hong Kong, în anii 1950. Având în comun pasiunea mare pentru cai și faptul că se simt diferiți și ciudați față de restul lumii, Edward, în vârstă de 29 de ani, îi cere să se căsătorească cu el. Ajunși la părinții ei acasă, pentru a-i cere mâna, aceștia nu sunt de acord cu acest pas, având în vedere că nici măcar nu se cunosc. Dar Edward urma să plece în New York pentru mai bine de 9 luni, iar Joy își dorea să fie cu el.

O cunoaștem apoi pe Kate și pe Sabine, mamă și fiică, care locuiesc la Londra. Dar pentru că viața lui Kate este dată peste cap, în mare parte datorită dragostei, la 30 și puțin de ani, aceasta decide să își trimită fiica într-o vacanță mai lungă, la bunici, în Wexford, Irlanda. Adică la Joy și Edward.

Ajunsă la bunici acasă și neavând activități pe care să le facă, așa cum era obișnuită, o blamează pe mama ei pentru că a trimis-o de acasă în această zonă, unde nu îi place. Acolo toată lumea călărea, iar ei îi este frică de cai. Bunica avea activitățile sale de zi cu zi de la care nu se abătea, iar bunicul era bolnav și nu făcea mai nimic.

Reușește să își facă o prietenă, o vecină pe nume Amy și pe Thom, un tip cam de vârsta mamei ei, care are grijă de caii bunicii. Până să ajungă să se acomodeze cu locul și cu oamenii, are parte de multe experiențe și în final, nu își mai dorește să plece acasă, la mama ei. Surprinzător este că, în momentul în care bunicul ei, Edward, cade la pat, Sabine este nepoata care are grijă de el, ba chiar reușește să comunice mai bine cu bunica ei Joy.

Edward fiind pe moarte, Kate și fratele ei mai mare ajung în casa părintească și se reîntâlnesc după mulți ani. Aflăm lucruri care nu trebuiesc spuse, descoperim trăirile atât ale lui Joy, cât și ale lui Kate și există un moment cheie, în care realizez cât este de important să comunici cu familia. Aceștia, în loc să te blameze pentru comportamentul tău, ar înțelege anumite lucruri, doar pentru că află un secret. Și acel secret te poate apropia pe viață.

recenzie_carte_Jojo_Moyes_Dragoste_intr-o_zi_ploioasa_lorys_blog

În cele 400 de pagini vei descoperi o poveste despre viață, în care tensiunile ascunse ies la suprafață, iar secretul atât de bine îngropat, iese la iveală după ani întregi. Am simțit că povestea mi s-ar potrivi, fiind vorba de 3 generații: bunică, mamă și fiică, fiecare ascunzând ceva și fiecare judecând fără să cunoască adevărul. Ceva care le-ar putea apropia după atâta amar de vreme. Doar fiind sincere și deschise.

Găsești cartea la reducere pe site-ul celor de la Libris. Sunt curioasă dacă ai citit romanul acesta și cum ți s-a părut. Sau dacă ți-ar plăcea să afli și tu secretul bine ascuns de Joy.

Cu drag, Lory!

Comments

comments

1 thought on “Recenzie carte: Dragoste într-o zi ploioasă de Jojo Moyes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Devino Beauty Influencer

https://www.farmasi.ro/loredanamanciu/register/beautyinfluencer
%d bloggers like this: