Recenzie carte: De vorbă cu Emma – Vitali Cipileaga

Bună, draga mea!

Ştiu în perioada asta se vorbeşte doar despre un subiect care ne afectează pe toţi şi ştiu suntem foarte furioşi, ne-am săturat fim corecţi şi fim luaţi de proşti, fim luaţi peste picior, ne chinuim în fiecare zi, nu avem posibilitatea  avem parte la sănătate, la educaţie şi la o viaţă mai bună şi uşoară pentru noi, dar şi pentru copii noştri, nepoţii noştri, chiar şi pentru părinţii şi bunicii noştri. Însă voi opri aici şi voi ruga la Dumnezeu nu ne lase şi ne fie alături!

În luna ianuarie am reuşit termin de citit 3 cărţi, ba chiar am început-o pe a patra, lucru care bucură foarte mult. Şi pentru le ţineam în cameră în loc le pun în bibliotecă, mi-am propus le fac recenzie acestor cărţi şi îţi povestesc puţin despre ele, pentru ca apoi ajungă în bibliotecă, unde am o satisfacţie enormă atunci când mai adaug încă o carte…şi de regulă, o carte mare, cu multe pagini, de care feream înainte. (Me pround!)

De vorbă cu Emma” de Vitali Cipileaga este un bestseller ce face parte din categoria cărţilor pentru dezvoltare personală, o carte în care te poţi regăsi şi poţi trăi odată cu personajul, propria ta poveste de viaţă. Emmei îi este teamă de singurătate, vrea fie fericită în patul lui, caută răspunsuri la propriile întrebări, iar Greg o ajută le găsească, fiind omul ei de încredere, bărbatul alături de care trăieşte bucurii şi dezamăgiri, care se resimt în dialoguri şi reflecţii. “De vorbă cu Emma” te provoacă de fapt te retragi, iei un ceai fierbinte, deschizi cartea şi stai de vorbă cu tine; te provoacă găseşti o cale spre sufletul tău, găseşti liniştea, nebunia şi iubirea, astfel încât aceste sentimente formeze un întreg.

De vorbă cu Emma - Vitali Cipileaga

“Vrei o relaţie bună? Fii bun. Vrei un partener care te susţină? Susţine şi tu. într-o relaţie, reciprocitatea nu are limite. La urma urmei, relaţiile pe care le-ai avut înainte, tot ce ai trăit, ce ai suferit şi de ce teai bucurat trebuie fie o cât de mică lecţie pentru ceea ce ai acum. înţelegi dacă pierzi, o faci nu doar din vina lui. ajungi la cincizeci de ani ţinându-l de mână pe omul pe care îl iubeşti nu este un dar sau o predestinare. Este muncă. Un efort zilnic, a cărui greutate nici nu o observi dacă totul se împarte la doi şi totul e făcut la timp. Cauţi reţete, prescripţii, recomandări pentru o relaţie perfectă? Pentru omul potrivit? Fii tu în primul rând persoana potrivită. Dacă nu eşti, tinde fii. Dacă greşeşti, recunoaşte. Dacă nu ştii, întreabă. Dacă vezi se rupe, ia şi îndreaptă. Uneşte. Vorbeşte. Construieşte. Ascultă. Repară. ceva şi asta se referă la ambii. Este greu oferi? devii un bun prieten? ai mai multă răbdare? fii mai bun? zâmbeşti mai des? oferi devotament? ierţi când trebuie? ceri iertare? Dacă vrei o reţetă bună, nu trebuie decât le uneşti pe toate în acelaşi întreg, pe care unii fericiţi îl numesc relaţie. ”

Recenzie carte - De vorbă cu Emma, Vitali Cipileaga

Pentru a înţelege cartea, este întradevăr nevoie te concentrezi, ai mintea odihnită şi te retragi într-un loc liniştit, unde poţi fii doar tutu şi cartea! Eu nu am făcut asta şi mi-a fost puţin mai greu înţeleg dialogurile dintre Emma şi Greg, însă esenţa acestei cărţi este ne facă să ne gândim la cel din viaţa noastră, să-l iubim şi luptăm pentru el! Poţi cumpăra cartea cu o reducere de 35% de pe acest site, de unde am luat-o şi eu! Tu ai citit-o? Ţi-a plăcut?

Mulţumesc pentru vizită! Te pup!

Comments

comments

25 thoughts on “Recenzie carte: De vorbă cu Emma – Vitali Cipileaga

 1. In luna ianuarie abia am reusit sa termin o carte…dar sper sa recuperez curand.
  Referitor la cartea “de vorba cu Emma”, sa stii ca mereu am stat in dilema daca sa o cumpar sau nu. Am avut momente in care mi se parea interesanta, apoi momente in care aveam impresia ca e o carte plina de clisee. Insa dupa ce am citit articolul tau, cred ca o sa ii dau totusi o sansa.
  Te pup :*

  1. Mi-a placut acest citat pe care l-am scris. Sa stii ca si eu am inteles mai greu cartea, nu mi-a placut de la inceput, insa asta pentru ca nu ma concentram suficient…e nevoie de liniste sa poti citi.

 2. In luna ianuarie abia am reusit sa termin o carte…dar sper sa recuperez curand.
  Referitor la cartea “de vorba cu Emma”, sa stii ca mereu am stat in dilema daca sa o cumpar sau nu. Am avut momente in care mi se parea interesanta, apoi momente in care aveam impresia ca e o carte plina de clisee. Insa dupa ce am citit articolul tau, cred ca o sa ii dau totusi o sansa.
  Te pup :*

 3. am citit si eu cartea asta si am zs ca e cea mai ne-pe gustul meu ever. mi se pare plina de clisee, niste propozitii puse acolo ca sa fie, nu m-a atras deloc. tot asteptam sa se intample ceva si cand colo, s-a terminat. nu, chiar nu mi-a placut deloc! imi pare rau ca am pierdut ora aia in care am citit-o

  1. Sa stii ca la un moment dat am simtit si eu la fel. Apoi am ascultat si audio book si mi-a placut!
   Nu e o carte cu actiune neaparat, este o carte care pune niste intrebari la care trebuie sa gasesti raspunsuri.

 4. Imi place subiectul, mai ales ca citind citatul din carte, mi se pare ca atinge un subiect cu adevarat important si ca din pacate multi nu stim sa iubim.

 5. Mă tot uit la ea de ceva vreme și mă întreb când și de ce am luat-o, nu pare să fie ceva care să mă încânte dar poate mă înșel, deși îmi pare plină de clișee încă din descriere. Mă bucur totuși că ție ți-a plăcut.

 6. Stiu cartea si imi doresc si eu sa o citesc. O stiam doar dupa nume, dar acum cand stiu si cateva detalii despre carte sunt si mai curioasa.

 7. Cât de harnică ai fost. Din păcate, în ianuarie nu am reușit să termin cartea și sper să recuperez luna aceasta.
  Am văzut cartea în librării și mi-aș dori să o citesc. Pare interesantă și o carte pe care ar trebui să o citească toată lumea. Cred că într-o relație cel mai important lucru este respectul și înțelegerea. Ar trebui să ne alegem persoana pe care o iubim cu bune și cu rele și la care nu vrem să schimbăm nimic. Altfel, nu cred că e persoana potrivită.

  1. Eu cred ca tendinta noastra este sa comparam, un lucru care nu ne aduce bucurie si care nu ar trebui facut, insa e in firea umana…
   In acelasi timp, trebuie sa ne gandim ca si noi avem partile noastre mai putin bune, iar partenerul ne accepta si ne iubeste, asa ca totul ar trebui sa fie reciproc!
   Ai citit cartile lui John Gray?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Devino Beauty Influencer

https://www.farmasi.ro/loredanamanciu/register/beautyinfluencer
%d bloggers like this: