Pregătiri de nuntă #1

Bună, draga mea!

Aşa cum sigur ştii deja, sunt foarte fericită anul viitor voi căsători! Îmi doresc acest lucru de mulţi ani şi am avut momente în viaţa mea care mi-au arătat lucrurile nu vin când vreau eu, toate se întâmplă când este momentul potrivit, aşa cum consideră Dumnezeu! Însă iată şi acest moment al logodnei şi al căsătoriei a venit şi pentru mine, pentru noi! Deşi aveam idee ce înseamnă a pregăti o nuntă, nu aveam habar va fi aşa greu, pentru pe lângă timp şi bani, ai nevoie de o minte limpede şi de o idee destul de clară despre cum va fi nunta ta!

Acest articol nu este despre cum faci lucrurile, despre ce trebuie alegi sau cum alegi, este doar experienţa mea şi punctul meu de vedere cu privire la pregătirile pentru nunta noastră. Ai nevoie ştii câteva lucruri esenţiale la început de drum, aşa voi încerca le cuprind cât pot de bine pe toate, astfel încât te ajute.

1. Alegerea naşilor

 • Noi, din fericire, am avut naşii cu mult timp înainte fiu cerută în căsătoriei, aşa a fost foarte simplu pentru noi. Totuşi, am decis le cerem prietenilor noştri în mod oficial ne fie naşi, ne fie părinţi spirituali. Recomand ca perechea de naşi pe care o veţi alege fie una aproape de voi, de sufletele voastre, cu care simţiţi bine, cu care puteţi vorbi deschis despre lucruri din viaţa voastră, dar şi cu care va distraţi!

2. Alegerea datei nunţiipregatiri-de-nunta

 • Toată lumea (dar toată lumea) ne întreba când facem nunta! Noi nu eram foarte decişi la dată, însă aveam 3 opţiuni şi ne gândeam vom merge la câteva restaurante şi aflăm dacă au reduceri la una din variante şi astfel ne putem decide. Însă atunci când mergi la un restaurant sau chiar atunci când suni pentru o vizionare, prima întrebare pe care o vei primi va fiai ghicit: Când are loc marele eveniment?” După câteva discuţii între noi şi naşi, ne-am decis şi la dată. Apoi, totul a fost mai uşor, pentru puteam tria şi restaurantele în funcţie de disponibilitatea acestora, în primă fază.

3. Lista de invitaţilista-invitati

 • Înainte de a merge la restaurant, este nevoie ai idee de numărul invitaţilor, pentru multe restaurante au mai multe saloane, iar în acest fel îţi vor putea face recomandările potrivite. Aşadar, trebuie aşezaţi puţin, liniştiţi şi gândiţi la oamenii pe care îi vreţi alături în ziua cea mare. Îi pui pur şi simplu pe hârtie, după care te mai gândeşti puţin – sigur ai omis pe cineva – după care îi aduni şi afli cu aproximaţie numărul lor. Lista rămâne deschisă pe parcursul organizării evenimentului, pentru noi am trecut oameni şi după ce am semnat contractul la restaurant.

4. Alegerea restaurantuluiaurrum-palace-vert-charmant

 • În primul rând, restaurantul unde doriţi petreceţi trebuie aibe liberă data pe care aţi ales-o;
 • Pentru noi au contat următoarele aspecte în luarea deciziei finale: salonul ne atragă prin simplitate şi frumuseţe, nu existe stâlpi, fie o locaţie accesibilă, ne ofere cât mai multe lucruri, astfel încât nu fie nevoie alergăm inutil (mâncare, băutura, aranjamentul sălii, aranjamentele florale, fructele, şampania şi piscoturile pentru întâmpinarea invitaţilor, covorul roşu, aer condiţionat, tort, candy bar), existe locuri de parcare în curte, iar băile fie cât de cât mari, astfel încât poţi ajunge şi tu, dacă vei alege o rochie de prinţesă (nu de puţine ori am fost la nunţi unde nu aveam eu loc intru la toaletă, darmite mireasa);
 • Un alt aspect cu care ne-am întâlnit la orice vizionare a fost impunerea unei taxa de remiză – este acea taxă de ospătar şi bucătar, dar cică include şi alte cheltuieli – nu cunosc multe detalii în privinţa asta, dar toate restaurantele pe care le-am vizionat ne-au impus o taxă de 8 – 10% din totalul meniurilor. Taxa este menţionată în contract, însă se achită în dimineaţa nunţii, cash, separat de ceea ce veţi aveţi de dat pe meniuri. Pentru noi, această taxă a fost inclusă în preţul meniului.
 • Aspectul decisiv atunci când am ales semnăm contractul cu restaurantul nostru a fost de fapt faptul ne-au lăsat semnăm pe minimul de persoane pe care l-am dorit noi! Salonul are o capacitate de 60 -120 de persoane, aşa lumea nu va fi înghesuită, va există loc suficient între mese şi scaune, iar faptul există un ring de dans a fost pentru noi şi mai bine şi ne-a încântat şi acest aspect.
 • IMPORTANT: Un alt lucru ce trebuie discutat cu persoana care se va ocupa de organizare este acela de a afla dacă există generator şi dacă este funcţional. Trebuie existe un generator, mai ales dacă restaurantul are mai multe saloane, care vor fi sigur ocupate în aceeaşi zi şi nu poţi risca rămâi fără muzică! Aşa aveţi grijă şi la acest aspect!
 • Puneţi întrebări, nu sfiiţi, voi sunteţi cei care îi plătiţi pe ei! Despre meniu, despre orice nelămuriri aveţi, aflaţi cât sunt de flexibili, căutaţi puţin şi pe internet despre ei şi experienţele altora cu ei!
 • Va fi nevoie achitaţi un avans, pentru care veţi primi factură, restul banilor se vor achita când nunta se va sfârşi.

5. Alegerea formaţiei sau a DJ-uluibride-and-groove-dancing

 • Un alt lucru care pentru noi a fost uşor, pentru eu ştiam deja formaţia pe care o vreau în ziua cea mare! Ne-am întâlnit şi cu ei, pentru trebuia discutăm anumite detalii despre cum va decurge evenimentul în mintea noastră, dar şi despre preţul lor.
 • Dacă sunt profesionişti, te vor invita la un alt eveniment de-al lor, unde îi poţi vedea în plină acţiune, iar dacă poţi şi ai ocazia, asta! E spre binele nunţii tale! O petrecere de nuntă reuşită este, din punctul meu de vedere, atunci când atmosfera este cea corectă, iar servirea este impecabilă. Aşadar, mâncarea, băutura, servirea, muzica şi implicarea mirilor sunt cele mai importante!
 • Şi lor trebuie le dai un avans, ce va fi trecut şi pe contract. Restul banilor se vor achita în dimineaţa nunţii, când totul se va termina.

6. Alegerea fotografului şi a cameramanului9dea8562c38c2d8f8954c4000fe1eb8f

 • Şi aici am mers tot pe recomandări şi văzând cum lucrează, a fost uşor ne decidem.
 • Întâlneştete cu ei, vizualizează munca lor, pune întrebări! După ce am primit oferta de preţ, am stabilit de comun acord avansul şi am semnat un contract.

7. Alegerea bisericii

 • Dacă ai restaurantul bifat, îţi rămâne cauţi o biserică în zonă. Cel puţin, noi aşa am făcut. Pentru vom avea ceva drumuri de făcut în ziua nunţii, nu îmi doresc invitaţii să se plimbe pe căldură prin tot Bucureştiul, aşa noi vom avea mai întâi şedinţa foto, urmată de cununia religioasă, iar apoi petrecerea la restaurant. În mintea mea (şi a naşilor) a fost mai ok alegem o biserică în zona restaurantului, nu mai pierdem timp pe drumuri. Evident, această alegere ţine de fiecare în parte. Poate tu ai un dohovnic care îţi doreşti  te cunune, aşa ai opţiuni.
 • Deşi încă nu am ales biserica şi ora pentru cununie, îmi doresc ca biserica aibe un cor. Deşi preţul va fi mai mare, îmi place cum sună corul în bisericămi se furnică pielea! 🙂

8. Stabilirea unui bugetdiy

 • Dacă ai ajuns până aici, sigur ai avut ceva cheltuieli de făcut, însă este necesar inspectezi puţin piaţa şi afli care sunt preţurile serviciilor pe care le doreşti. Vei vedea socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg, dar în mare parte trebuie ai idee cât costă ceea ce îţi doreşti.
 • Dacă te pricepi la a crea chestii cu mâinile tale, ia în considerare şi această variantă pentru diverse lucruri pe care le-ai putea realiza: invitaţii, place carduri, meniuri, accesorii, flori etc.
 • Dacă totuşi ai exagerat puţin până acum cu bugetul, este momentul vezi ce lucruri nu sunt atât de importante, încât merite o investiţie foarte mare din partea voastră. Un exemplu sunt invitaţiile: majoritatea oamenilor le aruncă (eu recunosc le-am păstrat pe toate, dar eu poate sunt o excepţie). Poate nu merită nici o fântână de ciocolată, gheaţă carbonică, porumbei şi alte lucruri de genul ăsta.
 • Asta nu înseamnă trebuie renunţi la lucrurile frumoase care îţi vor completa cea mai frumoasă zi, însă trebuie te gândeşti şi la bugetul vostru şi vorbeşti şi cu prietenele tale, te laşi sfătuită. Decizia în final va aparţine!

Alte sfaturi:54142781ee5375d6289b26ef41f53b1b

 • Citiţi contractele înainte de a le semna, comunicaţi cu cei cu care veţi colabora şi nu sfiiţi întrebaţi orice nelămuriri aveţi!
 • Trebuie discutaţi cu cei de la restaurant şi despre meniurile oamenilor care vor munci: formaţie, fotograf, cameraman. Poate vi se va părea ciudat, însă vorbiţi atât cu cei de la restaurant, cât şi cu oamenii cu care veţi colabora. Puneţi de acord şi nu vă irosiţi banii! Nu cred vreţi plătiţi 75 de euro (sau mai mult) pe meniuri pentru 7 oameni (saumai mulţi). În general, restaurantele recomandă pentru formaţie şi fotograf două feluri de mâncare din meniul întreg, aşadar vei putea achita jumătate din meniu. Iar eu spun este suficient!
 • Dacă ai o temă pentru nunta ta, integreaz-o în detalii. Dacă nu ştii ce anume alegi, gândeştete la pasiunile pe care le aveţi împreună, la culorile care plac, caută pe Pinterest lucruri legate de pasiunile voastre şi vei găsi idei!
 • Alegeţi cu inima!

Mi dori ca acest articol îţi fie de ajutor; poate ţie sau poate prietenei tale! Aşa   un share dacă consideri ar fi util cuiva din lista ta de prieteni!

Mulţumesc pentru vizită! Te pup!

Comments

comments

17 thoughts on “Pregătiri de nuntă #1

 1. Foarte dragut articolul ! Imi amintesc si eu cum a fost cand sora mea si-a organizat nunta. A fost foarte frumos dar mult de munca. Iti doresc “Casa de Piatra”, sa fiti fericiti impreuna si ai parte de o nunta frumoasa, asa cum ti-ai imaginat-o !
  Te pup !

 2. Superb articolul…foarte detaliat si util :* Iti doresc sa ai parte de o nunta exact asa cum iti doresti – ca in povesti! Felicitariiiiii! <3

  1. Multumesc mult! Ma bucur ca iti place articolul – chiar am pus mult suflet in el si l-am refacut de vreo 2 ori pana sa ajunga in acest stadiu. Iubitul meu mi-a dat un ok final, iar atunci l-am publicat! 🙂
   Te pup!

 3. Daca ar mai fi sa organizez inca o data nunta, cred ca m-as lasa pagubasa, eventual as angaja un wedding planner ;)) Foarte bune sfaturile pentru o viitoare mireasa.

  1. Multumesc tare mult!
   Un organizator sigur te ajuta, insa costa foarte mult! Iar daca esti o persoana care vrea sa se implice si este perfectionista, atunci va fi greu sa lasi pe cineva sa faca totul in locul tau!

 4. Spor la organizat,eu am acusi 6 ani de la nunta si as mai vrea odata dar…asta e urmeaza. Botezul

  1. Wow….6 ani? Felicitari!
   Cred ca este mai usor de organizat un botez, nu e aceeasi bataie de cap si nu mai e la fel de solicitant!
   Te pup si nastere usoara! Multa sanatate!

 5. Frumos! E o bucurie speciala intreaga pregătire… imi amintesc cu drag, în special de luna de miere. Chiar ne-am dorit mult ,,sa ne luam tălpășița” undeva și a fost frumos!

  1. Stiu ca tu te-ai implicat mai mult…ai luat parte la aranjamente si nu numai! 🙂
   Unde ati fost in luna de miere? Vrem si noi sa luam din timp, dar nu suntem decisi unde! 😀

 6. Daca as fi citit acum 2 ani si ceva acest articol mi-ar fi fost de mare ajutor, dar cum nu stiam prea multe am facut totul de capul nostru dar a iesit bine. Multumim pentru articol o sa il arat prietenei mele care are nunta la anu.

  1. Conteaza ca te-ai simtit bine si ai avut acea zi frumoasa si minunata! 🙂
   Multumesc tare mult – sper sa o ajute! Urmeaza si alte parti, in functie de cum evoluam si noi!
   Te pup!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Devino Beauty Influencer

https://www.farmasi.ro/loredanamanciu/register/beautyinfluencer
%d bloggers like this: