Jurnal de vacanță: Magia unui apus în Santorini

Bună, draga mea!

Un apus în doi este minunat, oriunde ai fi! Însă cu atât mai mult magia unui apus din Santorini te poate face să te reîndrăgostești! De viață, de natură, de partener, de oameni, de tot ce te înconjoară. Să privești un apus, în liniște, poate fi ceva magic, într-adevăr! Iubesc cerul colorat, iubesc cum soarele poate transmite atât de multe în câteva minute în care se retrage către un alt loc de pe planetă.

Deși se spune că cele mai uimitoare apusuri în Santorini sunt din Oia, eu trebuie să îi contrazic pe cei care cred că doar acolo e minunat! Noi am avut parte de două apusuri magice într-adevăr, unul mai spectaculos ca altul. Te las pe tine să decizi și aștept părerea ta în casuța de comentarii!

Firostefani

Pentru a ajunge în Firostefani, eu recomand cu mare drag să mergi pe jos din Fira, capitala pe care am vizitat-o ieri. Mai poți să iei și un ATV sau autobuzul local, însă chiar sunt niște peisaje pe care nu ai vrea să le omiți! Drumul este ușor, plăcut și scurt. În aproximativ 10-15 minute de mers ești acolo. Vei vedea multe localuri frumoase, hoteluri și terase private, însă sigur vei găsi un loc mai liniștit și mai retras unde te poți distinge și relaxa, în așteptarea apusului magic.

Fiind prima oprire după capitală, eu m-am îndrăgostit de Firostefani. Și dacă eu nu te-am convins că merită din plin, poate te vor convinge pozele de mai jos. Am încercat să le aleg pe cele mai frumoase, am încercat să aleg mai puține, dar zău că nu am reușit! Îmi este foarte greu să mă decid la 5 poze, însă în același timp acest jurnal de vacanță este o amintire scrisă chiar și pentru mine. Peste ani, mă voi uita cu nostalgie pe aceste poze publicate și îmi voi aminti cu mare drag clipele petrecute aici.

Așa cum vei vedea în cele ce urmează, seara magia este și mai mare! Orașul își aprinde luminile și parcă prinde viață! Luminile tuturor restaurantelor din zonă oferă un spectacol unic, care îți taie respirație, pur și simplu și te lasă fără cuvinte!

Imerovigli

Dacă îți continui drumul, vei ajunge în Imerovigli, un loc superb! Mi-a plăcut extraordinar de mult și clar, trebuie să ajungi aici, măcar pentru un apus! Ni s-a părut cel mai frumos apus – modul în care soarele ne părăsea, cum intra în nori și ieșea, cum strălucea în mare. Imerovigli este un oraș mai scump, dacă mă întrebi pe mine, am simțit mai mult lux aici decât în Fira de exemplu, dar nu la fel de mult ca în Oia. Multe hoteluri superbe pe munte, cu piscine și priveliști unice. Spre deosebire de celelalte două, aici nu am văzut magazine (cel puțin nu pe Caldera), ci doar piscine, marea enormă în multe culori, oameni mulți și un apus de milioane!

Încă un apus magic s-a întâmplat în Santorini! Nu ai cum să îl ratezi dacă ajungi aici! Este și mai multă liniște aici, iar noi am găsit locul perfect unde ne-am așezat pur și simplu și am așteptat! Am așteptat să rămânem fără cuvinte…din nou! Cum apune soarele între două insule, cum acesta se ascunde printre nori, doar pentru câteva minute, pentru ca apoi să reapară. În Imerovigli eram doar noi și apusul! De ce altceva să mai ai nevoie? Doar de brațele celui iubit, care să te încălzească puțin și de un sărut pasional! Asta face Santorini…magie!

 Alte informații despre această insulă

Trebuie să menționez că seara este cam răcoare, așa că nu ar fi rău să ai la tine o cămașă cu mânecă lungă sau o gecuță. În cazul în care vrei să te asortezi cu insula, vei găsi muuulte magazine cu haine albe: rochii, cămăși, fuste, pălării, bluze. Vei găsi muulte magazine, pe toate străduțele, pe toate aleile. Multe terase care te atrag prin aspect și fast-food-uri unde poți servi un gyros foarte bun, la un preț decent. În Fira vei găsi și o clătitărie, chiar în centru și îți recomand să încerci o clătită. Este imensă și delicioasă, o adevărată bombă calorică, dar hey – ești în vacanță, așa că îți permiți.

Cum ți se par cele două orașe și apusuri? Ție care îți place mai mult?

Mulțumesc pentru vizită! Cu drag și stimă, Lory!

Comments

comments

8 thoughts on “Jurnal de vacanță: Magia unui apus în Santorini

  1. Și eu iubesc Grecia…cu aceste poze m-am convins si mai mult ca aceasta tara este un vis. Sper ca vara viitoare sa ajungem si noi din nou, inca nu stiu in ce statiune

    1. Orice ati alege, sigur va fi minunat! Grecii stiu sa pretuiasca turistii – stiu ca depind de noi toti pentru a le fi bine si isi dau silinta mereu! In plus, sunt foarte amabili si prietenosi!

  2. ce flori frumoase, pe mine asta m-a impresionat prima data cand am ajuns acolo ….toate casele cochete, curat parca m-as muta acolo….

    1. Este o tara frumoasa, dar au si ei problemele lor…Sunt chiiar si in Santorini zone in care parca nu traieste nimeni…
      Insa diferenta dintre ei si noi este ca ei chiar tin la tara lor si chiar realizeaza ca ei traiesc din turism! Si investesc in cateva lucruri care ii face pe turisti sa vziteze tara si asa ajunge Grecia sa fie pe lista de concedii a multor romani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Devino Beauty Influencer

https://www.farmasi.ro/loredanamanciu/register/beautyinfluencer
%d bloggers like this: