ingrijirea-tenului-seara-lorys-blog

Îngrijirea tenului: Rutina de seară

Bună, draga mea!

Dacă în urmă cu o lună povesteam despre simpla rutină de îngrijire în diminețile de #stauacasa, astăzi povestesc despre produsele pe care le folosesc seara, pentru îngrijirea tenului meu.

Dacă dimineața folosesc aceleași produse și nu mă abat de la ele, pe timpul serii folosesc, prin rotație, diferite produse. În funcție de dispoziția pe care o am, în funcție de cum îmi simt tenul și dacă sunt sau nu machiată.

Dacă urmărești mini vlogurile mele zilnice (care au ajuns deja la #ziua 47), atunci sigur ai văzut deja toate produsele pe care le voi menționa în acest articol. Și dacă ai fost pe fază, ai văzut chiar și clipul publicat ieri.

Citește și Rutina de dimineață

Demachierea tenului și a ochilor

Din păcate am uitat să fac poză acestor două produse, dar în acest moment folosesc apa micelară și demachiantul bifazic de la Garnier, două produse care îmi plac mult și pe care le-am tot recumpărat. Fac parte din categoria #ieftinsibun. Nu conțin alcool și nici parfum, demachiază bine, fără să fie nevoie să insiști foarte mult.

  • Se găsesc în orice hypermarket, iar prețurile diferă, însă pentru apa micelară eu mai mult de 25 de lei nu am plătit, iar demachiantul bifazic costă până în 18 lei.

Curățarea tenului

După ce mă demachiez, îmi place să folosesc un gel de curățare blând. Am folosit până am consumat gelul spumant de la Bioderma din gama Sebium (pentru tenurile mixte, cu tendință de îngrășare), după care am început spuma de curățare tot de la Bioderma, din gama PigmentBio, un produs cu mici particule abrazive, care lasă tenul mai curat, mai luminos, ce reduce petele pigmentare. Această spumă conține acizi AHA, așa că nu trebuie să uiți de aplicarea unei creme cu factor de protecție a doua zi.

Pe lângă acestea, mai folosesc un gel de curățare de la Pixi Peel&Polish, tot cu mici particule abrazive, care nu mi-a creat probleme până acum, deși îl folosesc cel mai des dimineața. Singurul inconvenient este că are un miros ciudat și nu înțeleg de ce. Oare mai sunt persoane care au această problemă cu acest produs?

  • Gelurile de curățare de la Bioderma se găsesc în farmacii, dar și în magazinele online, cum ar fi pe acest site.
  • Gelul de curățare de la Pixi se găsește online, la Sephora.

Loțiune tonică

Îmi place ca după ce îmi spăl tenul și tapotez excesul de apă cu un șervețel facial, să aplic câteva pulverizări din acest spray tonifiant revitalizant de la NaoBay. Este un produs organic, fabricat în Spania, cu extract de ceai verde și fructe, ce revitalizează tenul. Se poate folosi atât pe tenul curat, cât și pe parcursul zilei, pentru revigorare.

  • Se găsește în magazinele DM, dar l-am văzut recent și într-un magazin Mega Image.

Acizi pentru exfoliere

Glow Tonic de la Pixi este de departe produsul meu preferat al acestui brand. Îmi place foarte mult, pentru că este blând cu tenul, luminează, curăță cumva și simt că usucă și coșurile. Fiind acid glicolic, trebuie să aplici musai cremă cu factor de protecție. Și pentru că mai am o butelcuță de 500 ml, te invit pe YouTube să descoperi ce trebuie să faci pentru a intra în posesia lui, dacă vrei să îl încerci. Asta dacă nu te deranjează numele meu pe eticheta produsului.

Când nu aplic acest produs, apelez la Night Peel de la Bioderma din gama Sebium. M-a surprins încă de la primele utilizări acest produs și mă bucur că l-am descoperit. Exfoliază blând, iar dimineața tenul meu pare mai luminos și mult mai curat. Recomand acest produs persoanelor care sunt la început cu exfolierea chimică, iar pompița face produsul ușor de folosit.

  • Loțiunea exfoliantă de la Pixi am văzut-o pe site-ul Sephora la prețul de 59 lei pentru 100 ml și spun eu că merită.
  • Produsele Bioderma se găsesc la prețuri bune în farmaciile Tei.

Măști pentru ten

Încerc să aplic săptămânal o mască de față, iar momentan am începute aceste două variante. Masca Naobay Detox conține cărbune, ceai verde și aloe vera, nu conține parabeni, alergeni, parfum sintetic și este un produs organic. Se lasă să acționeze cam 10 minute și se îndepărtează cu apă călduță. După utilizare, tenul rămâne ușor uscat și simt nevoia de o cremă hidratantă.

Peelingul chimic The Ordinary AHA 30% și BHA 5% ajută la exfolierea tenului, curăță porii și oferă un aspect strălucitor. Nu se folosește pe tenurile iritate, nu se lasă să acționeze mai mult de 10 minute pe ten, nu se folosește împreună cu peptide și este obligatoriu să folosești cremă cu factor de protecție. Vine cu o pipetă, ce face aplicarea mai ușoară – eu prefer ori să pun direct produs pe ten, ori pe buricele degetelor și apoi direct pe ten.

  • Produse Naobay găsești în drogheriile DM, dar le-am găsit în mediul online chiar și pe acest site sau pe acest site.
  • Cât despre produsele The Ordinary, acestea se găsesc tot în Farmaciile Tei, pe Emag am mai văzut câteva produse, dar și la Douglas.

Îngrijirea zonei de sub ochi

Am aceste patchuri de la Pixi de ceva vreme și vreau să le consum, dar în majoritatea serilor uit să le aplic. Îmi place că vin cu o spatulă, astfel încât să le poți lua, pentru că sunt destul de subțiri. Sunt îmbibate cu produs și hidratează ușor zona de sub ochi. Nu am observat să reducă pungile de sub ochi, însă nu le-am folosit o perioadă lungă de timp fără întrerupere.

Las aici și clipul de pe YouTube să afli detaliile despre concurs, iar detaliile le găsești în căsuța de comentarii (asta pentru că totul a fost spontan și nu m-am gândit dinainte de a filma să ofer unei norocoase șansa de a testa acest produs atât de iubit de multă lume.

Mulțumesc pentru vizită! Cu drag, Lory!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Devino Beauty Influencer

https://www.farmasi.ro/loredanamanciu/register/beautyinfluencer
%d bloggers like this: