Îngrijirea tenului: rutina de dimineață

Bună, draga mea!

De când s-a decretat stare de urgență în România, viețile noastre s-au schimbat destul de mult, aș spune eu. Faptul că lucrez de acasă este un lucru bun pentru mine totuși, căci mă pot concentra mai bine (mai ales dacă este liniște), am cumva mai mult timp pentru a face și alte lucruri pe care în mod normal nu apuc să le fac (pierd destul de mult timp în trafic), așa că iau partea bună a acestei perioade prin care trecem, datorită virusului Covid-19. Și sper să trecem cu bine peste această stare de urgență și oamenii să asculte sfaturile autorităților.

Am început o rutină de îngrijire a tenului mai atentă în fiecare dimineață și vreau să împărtășesc cu tine produsele pe care le folosesc, dar și experiența mea cu ele de până acum. Dacă în mod normal folosesc dimineața doar gel de curățare și cremă cu factor de protecție, acum am început să aplic mai multe produse, iar tenul meu chiar arată bine, are o textură mai elastică, este mai luminos, mai hidratat.

Pasul 1 – Curățarea tenului

Îmbogăţit cu agenţi de purificare, sulfat de zinc și sulfat de cupru, Sebium Gel Spumant purifică şi limitează secreţia glandelor sebacee din piele.

Folosesc gelul de curățare spumant purifiant Bioderma Sebium, ideal pentru tenurile mixte și grase. Nu conține alcool, dar are ca ultim ingredient parfumul – mi-ar fi plăcut să nu existe nici acesta. Curăță tenul delicat, fără să usuce, face spumă și lasă tenul fin și mai curat. Recomand evitarea lui în zona ochilor, căci ustură. Îmi place că are pompiță, căci este mai ușor de folosit.

  • Îl găsiți online pe Notino.ro sau în farmaciile Tei.

Pasul 2 – Acid hialuronic

Acidul hialuronic are efect de umplere a ridurilor și de netezire, conferă luminozitate, crește nivelul de hidratare și conferă luminozitate tenului.

Folosesc acidul hialuronic de la Hada Labo, varianta Premium, cu 5 molecule. Este ideal de aplicat pe tenul umed și așa este recomandat, pentru că moleculele de acid hialuronic sunt absorbite mult mai bine de ten. Pun o cantitate mai mare de acid hialuronic, căci știu că nu îmi face rău. Las să intre bine în piele și merg la următorul pas. Am cumpărat acest produs de pe Ebay și a ajuns în aproximativ 3 săptămâni.

Pasul 3 – Niacinamide

Niacinamida are proprietăți antioxidante și antiinflamatorii. atenuează acneea, petele, reduce roșeața, îmbunătățește elasticitatea pielii și reduce excesul de sebumul.

Niacinamida este forma solubilă a vitaminei B3 și are proprietăți antioxidante și antiinflamatorii. Îmbunătățește aspectul porilor dilatați, aspectul neuniform al pielii, al liniilor fine și al ridurile, întărește bariera naturală, îmbunătățește aspectul tenului. Folosesc o pompiță de obicei și îl aplic prin presare, nu prin frecare, precum o cremă. Și acest produs este cumpărat de pe Ebay.

Citește și:

Pasul 4 – Hidratarea tenului

Sebium MAT Control este un produs hidratant matifiant cu efect imediat și rezultate de durată pentru un ten perfect, grație tehnologiei “Matt & Smooth”.
Controlează biologic excesul de sebum (zinc, vitamin B6), rafinează textura pielii și micșorează porii, limitează apariția imperfecțiunilor (Complex Brevetat Fluidactiv).

Am început de curând să aplic acest fluid matifiant de la Bioderma Sebium Mat Control. Mi-a plăcut încă de la prima aplicare, căci mi-am simțit tenul foarte fin, mat, deloc uscat, ba chiar hidratat.

  • Găsiți produsul la un preț foarte bun în Farmaciile Tei, dar și online pe Notino, deși la un preț mai mare.

Toate aceste produse, folosite împreună. mă ajută în lupta cu excesul de sebum. Tenul meu arată mai uniform, mai luminos, este hidratat, iar în lupta cu acneea încep să câștig eu. Îmi mai apar coșuri pe față, însă nu la fel de multe ca înainte. Cel putin, eu așa văd, eu așa simt. Iar faptul că #stauacasa probabil mă ajută, nemaiavând contact direct cu mediul extern, unde poluarea este la cote alarmante.

Poți urmări activitățile mele de zi cu zi pe Instagram și Facebook. Filmez zi de zi cam tot ce fac, le editez și le încarc pe rețelele sociale. Și fac asta pentru moralul meu, pentru a mă ține cumva de rutina de îngrijire și pentru a te inspira (sper eu) și pe tine cu statul acasă, în situația de criză în care suntem, datorită pandemiei.

PS: Unele linkuri din acest articol sunt de afiliere. Asta înseamnă că eu voi primi un mic comision de la acel site, în urma unei comenzi plasate de tine. Acest lucru nu implică nici un cost suplimentar pentru tine, ci este doar un mod de susținere al blogului.

Multă sănătate! Ai grijă de tine și de cei dragi, stând acasă!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Devino Beauty Influencer

https://www.farmasi.ro/loredanamanciu/register/beautyinfluencer