Creme cu factor de protecție testate și recomandări

Creme cu factor de protecție testate și recomandări #dailySPF

Bună, draga mea!

Sper că știi deja cât de importantă este aplicarea zilnică a unei creme cu factor de protecție, dar sper că știi și cantitatea recomandată, pentru o protecție sporită. Ideal ar fi să aplicăm pe ten 1.25 ml în fiecare zi, după care ne putem machia. Sigur, vom întâmpina uneori ceva probleme cu rezistența machiajului, dar cred că este mai important să te ferești de razele nocive ale soarelui. Poți apela la o cremă cu factor de protecție colorată, chiar dacă de cele mai multe ori acoperirea nu va fi una foarte mare.

Sau poți alege să te machiezi mai puțin, așa cum fac eu de multe ori pe perioada verii. Poți urmări clipul în care mă machiez la muncă, fără mult efort și fără fond de ten. Asta nu înseamnă să te ascunzi sub niște produse de machiaj, nu înseamnă să nu te iubești așa cum ești, ci pur și simplu să îți acorzi puțin timp să te simți mai încrezătoare, mai fresh, mai luminoasă și mai odihnită.

Și pentru că vreau să rămânem la subiectul de astăzi, #DailySPF, vreau să îți arăt câteva din produsele pe care eu le-am testat de-a lungul timpului, în special de când am blogul și am realizat cât de important este să nu neglijez acest aspect. Trebuie să menționez că am un ten foarte deschis la culoare, sensibil, mixt și cu pistrui.

Înainte de a-ți povesti pe scurt despre aceste creme folosite, aș vrea să fii și tu conștientă de faptul că ai nevoie de protecție solară, indiferent că ai un ten deschis sau închis, indiferent de pigmentul tău sau de culoarea ta. Am mai auzit asta și citit: “Mie nu-mi trebuie SPF că eu sunt închisă la culoare și mă bronzez”. Nu vreau să intru în alte detalii, pentru că am tot vorbit despre asta, însă te rog să te informezi corect!

Citește și: Informații necesare și prețioase despre factorul de protecție

Ce creme de față cu factor de protecție am mai testat?

review-Bioderma-Photoderm-AKN-Mat-spf30
 • Bioderma Photoderm AKN Mat cu SPF 30recenzie 

Se aplică ușor, nefiind foarte densă, ci are chiar o textură lejeră. Are un preț prietenos, oferă un finiș semi-mat, însă lasă puțin filtru alb când aplici cantitatea corespunzătoare. Am observat că nu se comportă foarte bine cu orice fond de ten, în ideea că se estompează pe ici-colo după mai multe ore.

Bioderma Photoderm Nude Touch SPF50+
 • Bioderma Photoderm Nude Touch cu SPF 50+recenzie

Acest produs este foarte lichid, așa că trebuie să fii atentă la aplicare. Trebuie agitat foarte bine, pentru a se amesteca ingredientele. Mie mi-a evidențiat cumva zonele uscate ale tenului, însă reușește să țină sub control excesul de sebum câteva ore de la aplicare. Mi-a plăcut la el finișul semi-mat, însă trebuie setat mereu cu puțină pudră, pentru că se strânge în liniile fine, mai ales în zona ochilor. Alt lucru care nu îmi place este că se vede pe linia părului produsul, însă exceptând aceste lucruri, este un produs care m-a scăpat de fondul de ten și anul acesta.

review-bioderma-abcderm-solaire-SPF50+
 • Bioderma ABC Derm Solaire cu SPF 50+  – recenzie

Din câte știu eu, acest produs a fost scos de pe piață, însă mi-a plăcut mult pentru că a fost printre primele creme cu SPF încercate de mine care lăsau tenul mat întreaga zi. Fără să exagerez deloc, chiar și după 8 ore tenul meu era semi-mat. Deși lăsa filtru alb destul de mult și era mai greu de aplicat, având o formulă foarte densă, tot mi-a plăcut.

 • Cremă de față DM Babylove cu SPF 50+

Mi s-a părut destul de asemănătoare cu cea mai sus menționată, de la Bioderma. Era o cremă pentru copii, dar modul de aplicare și faptul că tenul rămânea mat și mai multe ore, a făcut din acest produs unul ce merită încercat. Cred că se mai găsește prin DM, iar prețul este unul foarte accesibil.

review-Missha-BB-Cream-Perfect-Cover-SPF42
 • BB Cream Missha Perfect Cover cu SPF 42 –  recenzie

Nu pot spune că a fost chiar dragoste la prima aplicare, dar cu siguranță produsele coreene câștigă tot mai mult teren și în România. Se aplică bine chiar și cu degetele, lasă tenul luminos și are acoperire mică, dar pentru vară nu am nevoie de mai mult.

review-BB-Cream-Bioderma-Sensibio-Anti-Redness
 • BB Cream Bioderma Sensibio anti-redness cu SPF 30recenzie

Cu o textură lejeră și acoperire mică spre medie, acest BB Cream mi-a fost destul de închis, ca și nuanță. Nu mi-a menținut tenul mat foarte mult timp, dar în combinație cu BB Cream-ul de la Misha a făcut o treabă bună, a fost o combinație bună pentru mine.

 • Spray Bioderma Photoderm cu SPF 30recenzie

Miroase frumos, este rezistent la apă, nu lasă peliculă albă pe piele și este ușor de aplicat, dar trebuie să ai puțină grijă să nu stropești produs prin toate părțile.

review-crema-bioderma-hydrabio-perfecteur-spf30
 • Bioderma Hydrabio Perfecteur cu SPF 30recenzie

Cu o textură lejeră, ușor de aplicat, fără filtru alb, crema Hydrabio Perfecteur intră repede în piele, hidratează și se comportă bine cu fondurile de ten, deci poate fi considerată o bază bună de machiaj.

review-bioderma-photoderm-max-spf50+
 • Bioderma Aquafluid Photoderm MAX cu SPF 50+recenzie

Am încercat și varianta colorată și pe cea incoloră și ambele mi-au plăcut. Au formule lichide, sunt lejere pe ten, iar finișul este semi mat și catifelat. Țin minte însă că după câteva ore tenul îmi lucea destul de mult și trebuia să aplic puțină pudră pe parcursul zilei.

ulei-de-plaja-Photoderm-Bronz-SPF30
 • Ulei Bioderma Photoderm Bronz cu SPF 30recenzie

Un ulei de plajă lejer cu efect uscat, ce nu lasă pielea uleioasă după aplicare. Miroase foarte frumos, este ușor de aplicat și prețul este avantajos. Eu am consumat acest ulei deja și voi testa și varianta cu SPF 50+.

review-fluid-SPF50-SVR-Sun-Secure
 • Fluid SVR Sun Secure cu SPF 50+recenzie

Cu o formulă lejeră, confortabil, fără filtru alb și finiș semi-mat fluidul de la SVR a fost un produs care mi-a plăcut per total. Nu l-aș folosi cu fonduri de ten, însă pe perioada verii, împreună cu puțină pudră și bronzer este foarte ok.

 • Fluid Avene cu SPF 50+

Nu am folosit foarte des acest produs, însă fiind fluid, este ușor de aplicat, nu are o formulă densă și nu lasă filtru alb pe ten. Nu oferă un finiș mat, iar după câteva ore de la aplicare, sebumul începe să iasă la iveală.

 • Cremă de față Anthelios La Roche Posay cu SPF 50+

Am avut ocazia să testez acest produs și mi s-a părut a fi ok. Cu o formulă foarte lichidă, acest produs trebuie agitat foarte bine înainte de utilizare.

review-Crema-matifianta-Elmiplant-Sun-SPF30
 • Cremă de față matifiantă Elmiplant Sun Care cu SPF 30 – recenzie

Cred că este cea mai ieftină cremă cu factor de protecție încercată de mine din toate cele menționate în acest articol. Nu lasă filtru alb pe ten, are un finiș semi-mat și deși nu s-a comportat foarte bine cu anumite fonduri de ten, pentru vară (când eu renunț la acest produs de machiaj) este ideal setat cu pudră.

 • Cremă de față Elmiplant Optimum cu SPF 50+

Am crezut că este destul de asemănătoare ca cea anterioară, însă nu mi-a plăcut deloc. Nu intră în piele și lăsa tenul unsuros așa, cu o peliculă grasă la suprafață (cred că aceasta este descrierea care relatează cel mai bine experiența mea cu acest produs).

review-Crema-de-fata-Frezyderm-Sun-Screen-SPF50
 • Cremă de față Frezyderm Sun Secure Velvet Technology Second Skinrecenzie

Această cremă rămâne pentru mine pe locul 1. Am încercat atât varianta cu SPF30, cât și pe cea cu SPF50+ și mi-au plăcut atât de mult, încât nu aș mai încerca și altele. Formula siliconată, fără filtru alb, cu finiș mat, ten catifelat și hidratat, Sun Secure Velvet Technology Second Skin este și bază perfectă pentru machiaj. Recitind recenzia de pe blog, am descoperit că nu i-am găsit nici un punct slab, așadar merită locul fruntaș pentru mine.

review-fluid-matifiant-A-Derma-cu-spf50
 • Fluid matifiant A-Derma Protect AC cu SPF 50+recenzie

O altă cremă din topul preferințelor mele este acest produs de la A-Derma. Mi-a plăcut atât singur, cu pudră și bronzer, cât și cu fonduri de ten, pentru că acestea rămâneau pe ten până aproape de demachiere.

 • Cremă Altruist Sunscreen cu SPF 50+

Deși este o cremă foarte lăudată și apreciată de multe persoane, mie nu mi se potrivește. Nu îmi place în mod deosebit și mi-e greu să o folosesc, pentru că, deși nu lasă filtru alb, simt că nu intră în piele și îmi simt tenul transpirat. Iar dacă mă machiez, clar după vreo 2-3 ore sebumul își va face de cap.

Și am ajuns la final! Dacă ai citit acest articol până la final, te felicit și îți mulțumesc! Sper că te-am făcut curioasă să încerci cel puțin un produs din acestea, iar dacă o vei face, musai să îmi dai de știre și să îmi lași feedback-ul tău. Tu ce recomandări mi-ai putea face?

Mulțumesc pentru vizită! Cu stimă și drag, Lory!

Comments

comments

2 thoughts on “Creme cu factor de protecție testate și recomandări #dailySPF

 1. Și eu iubesc BB cream-ul Missha și produsele de la Bioderma, dar m-ai făcut curioasa în ceea ce privește Elmiplant, am multe preferate de la ei, asa ca trebuie sa îl încerc. Duminica frumoasa, pupici!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Devino Beauty Influencer

https://www.farmasi.ro/loredanamanciu/register/beautyinfluencer
%d bloggers like this: