#bloggingtips: Relația cu cititorii

Bună, draga mea!

Mi-am luat puțin timp să mă gândesc de ce încă scriu pe blog, de ce aleg încă să mă expun în mediul online. Sunt momente în care vrei să te oprești poate, sunt oameni care te vor jigni, care sunt acolo să te facă să te simți “un mare zero”, așa cum mi-a spus o doamnă/domnișoară pe YouTube. Știu că nu trebuie să iei lucrurile personal, știu că vor mai fi astfel de oameni, pentru că aud în jurul meu astfel de comentarii, cărora zău că nu le înțeleg rostul.

Nu ai cum să fii pe placul tuturor, asta e clar – nici măcar Antonia, care este cea mai frumoasă femeie nu este, nici măcar divele mari nu sunt iubite de toți pământenii, însă este ok. Astfel de oameni te pot ambiționa să faci mai bine ce faci, să continui și să îți vezi de drum. Căci tu nu pentru ei ești aici, nu li te adresezi lor. Și oricât de bine ai face un lucru, oricât de bine intenționat ai fi, tot va fi cineva care va avea ceva de comentat. Nu mă înțelege greșit, e perfect normal să nu îți placă tot ce vezi, însă nu ar fi mai sănătos chiar și pentru tine să pleci pur și simplu? Există un X în dreptul fiecărei ferestre pe care o deschizi – e ușor să îl apeși.

De ce țin unii oameni morțis să arunce cu pietre, să te judece, când nici măcar nu te cunosc?!

Ești și tu om, un om normal, cu sentimente, un om care poate și muncește 8 – 10 ore pe zi, pentru a se întreține. Căci hey, trebuie să trăiești. Nu încerc să înțeleg astfel de oameni, pentru că este simplu – este vorba de lipsă de educație. Și cam atât am avut de spus despre acest subiect!

Postarea de astăzi este despre relația cu cititorii!

Despre acei oameni amabili și drăguți, care își iau din timpul lor pentru a-ți scrie ceva, pentru a-ți comenta la o postare sau la un articol. Eu pentru ei sunt încă aici, eu lor vreau să le mulțumesc! Asta ca să răspund cumva la prima propoziție din articol.

De ce este importantă relația cu cititorii?

Este foarte simplu – pentru ei scrii și ei te ajută să crești! Sunt mulți oameni care intră pe blogul meu, citesc ce îi interesează și pleacă. Fără să interacționeze neapărat cu mine, iar asta mă întristează. Da, mă întristează pentru că mi-aș dori să le aflu părerea cu privire la ce au citit. Pentru că fiecare comentariu și interacțiune mă bucură.

Este foarte important să le răspunzi cititorilor când te întreabă ceva, când vor să afle ceva! Să interacționezi cu ei, să afli ce le place, cum sunt ei, cine sunt și mie recunosc, îmi place să știu câteva lucruri despre ei. Astfel reușesc să îi identific cumva și să îmi dau seama ce anume i-ar ajuta. Dacă mă urmărește o mămică de exemplu, știu că pe ea o interesează mai mult cum să își facă un machiaj rapid, pentru că este în lipsă de timp mai mereu.

Și apropo de părerea cititorilor – este în regulă să îți spui părerea și chiar dacă poate nu ești de acord cu mine, este foarte ok să spui asta, pentru că e normal, suntem diferiți, gândim și acționăm diferit, însă atenție mare – contează foarte mult modul de abordare, modul în care te adresezi! O critică constructivă ar trebuie să sune cam așa:

“Drăguță ideea ta. Îmi place că ai ales să ne povestești despre acest produs, căci eram curioasă. Lumina cred că ți-a dat ceva bătăi de cap, așa că îți recomand să te poziționezi cu fața spre geam data viitoare…sau ai putea încerca un ring light, sigur te va ajuta.”

Ideea este că există evoluție, iar asta face parte din noi. Uneori o mai dăm în bară, deși trebuie să îți asumi atunci când alegi să te expui. Să îți asumi ce spui și mai ales – alege să fii sincer! Sinceritatea este și va rămâne o virtute foarte apreciată în acest domeniu. Atunci când începi să mai colaborezi cu brandurile, de teama de a nu mai primi și alte produse, poate omiți să spui anumite puncte negative, poate nu spui chiar tot. Și ajungi în felul ăsta să vorbești de bine toate produsele primite. E o linie foarte fină, sigur faci și compromisuri, dar încearcă să fii sinceră! Oamenii te vor aprecia pentru asta, iar tu nu vrei să îți pierzi credibilitatea în fața cititorilor tăi.

E perfect ok să ai parte și de sponsorizări (articole sau clipuri plătite), căci muncești și pentru ele, nu ți le dă nimeni de-a gata. Iar aici cred că se face o confuzie și multe persoane cred că dacă ești plătită, faci și spui ce vor brandurile! Și aici intervine de fapt și compromisul. Poți spune într-un mod elegant că produsul s-ar potrivi de exemplu unui ten normal, mai mult decât ție, care ai un ten mixt, de exemplu.

În concluzie, eu vreau să mulțumesc cititorilor mei!

Poate nu am eu cea mai mare comunitate, însă încerc să cresc, să ajung la cât mai multe persoane cu care să mă identific. Mulțumesc vouă, celor care citiți articolele, dar nu comentați (deși mi-ar plăcea să îmi scrieți!), mulțumesc celor care îmi scriu și în privat, cărora le-am recomandat un produs și l-au cumpărat în urma propunerii și recomandării mele.

Luna august mi-a adus foarte mulți cititori, conform statisticilor din Google Analytics! Am depășit 12.000 de vizitatori! Am rămas fără cuvinte, așa că vreau să mulțumesc tuturor, fiecăreia în parte, pentru că sunteți aici, pentru că mă susțineți, pentru că apreciați munca mea și mai ales, mă bucur enorm că vă identificați cu multe lucruri despre care aleg să povestesc.

Fie că este vorba de un produs, de o carte sau despre viață, despre lucrurile care ni se întâmplă. Mă bucur că tot ce fac ajunge la voi, pentru că da, este o muncă, în ciuda a ceea ce spun mulți. Este ca orice pasiune – consumă energie, bani și mai ales, timp. Iar când ești răsplătit pentru ceea ce faci (și nu mă refer aici la bani sau la produse), este cea mai mare mulțumire. 

Mulțumirea sufletească

Este cea mai mare mulțumire care vine la pachet cu bloggingul! Pe lângă toate bucuriile și entuziasmul unui nou colet, ambalat foarte drăguț, unde detaliile au fost bifate, pe lângă faptul că întâlnești oameni pe care îi urmărești, legi relații de prietenie, mulțumirea sufletească este cea mai mare binecuvântare. Îmi amintesc cât de fericită mă făcea cel mai mic comentariu primit când eram la început. Și încă mă bucură! Iată așadar motivul pentru care sunt încă aici – datorită vouă! Mulțumesc din suflet!

Sper să rămâneți mult timp aici, sper să vă placă în continuare ce fac și m-aș bucura să aflu ce vreți să vedeți pe blogul meu, pe canalul meu de YouTube, unde filmez și acolo cu mare drag! Mai am de învățat și acolo foarte multe, dar reacțiile pozitive mă motivează!

Blogging tips - relatia cu cititorii lorys blog

Din aceeași categorie #BlogggingTips mai poți citi și:

Încă o dată – mulțumesc!

Comments

comments

8 thoughts on “#bloggingtips: Relația cu cititorii

 1. Oamenii aruncă în noi cu ceea ce au ei în interior. Te înțeleg că e dificil să nu te lași afectată, dar nu imposibil.
  Dacă am învățat ceva din astfel de momente e să îi privim pe acei oameni care pe niște lecții. Ei sunt cei care pun degetul pe anumite butoane ce declanșează emoții și stări în interiorul nostru. Contează ce oferim la schimb, contează ce învățăm din acea declanșare. Să fim mai buni cu noi, să muncim mai mult, să ne apreciem și să oferim bunătate în schimbul unor vorbe mai puțin bune.
  Nu e ușor să te expui. Ai nevoie de curaj și ai nevoie să te iubești așa cum ești pentru că altfel nu ai putea să te arăți lumii.

  Felicitări pentru cifre, felicitări pentru ceea ce faci și ești și nu pune la suflet răutățile. Oamenii aceia au propriile lupte și când o să facă pace cu ei o să înțeleagă ceea ce nu pot acum. Te îmbrățișez tare tare tare!

  1. Sa oferim bunatate in schimbul unor vorbe aruncate aiurea – e mare lucru sa o faci mereu, insa daca nu poti, mai bine ignori.

   Multumesc tare mult, Bianca! Te imbratisez si eu!

 2. Foarte frumoase cuvintele tale. Sper sa ții cont de ele cât mai des. Din proprie experiență știu ca teoria este ușoară, practica este cea care dă bătăi de cap.

  1. Din moment ce am scris, asta am simtit! Si asta consider ca este intr-adevar un lucru esential in aceasta “meserie”! Relatia cu cei care te urmaresc, care te citesc si sinceritatea! Si bineinteles, trebuie atentie la compromisurile pe care ajungem sa le facem poate, la un moment dat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Devino Beauty Influencer

https://www.farmasi.ro/loredanamanciu/register/beautyinfluencer