Viața este scurtă! Bucură-te de ea!

Viața este scurtă! Bucură-te de ea!

Bună, draga mea!

Probabil ai observat absența mea din ultima săptămână, așa că încerc să îmi revin și să îmi reiau programul obișnuit (nu cred că voi mai fi la fel de activă cum am fost pe rețelele sociale, asta și pentru că am observat anumite chestii), dar și pentru că vreau să mă bucur mai mult de cei dragi din viața mea, de oamenii care îmi sunt alături, pentru că viața este scurtă…
Anul 2018 a început destul de bine pentru mine, dar se tot întâmplă lucruri care mă trezesc cumva la realitate și pe care trebuie să le accept, vreau sau ba. În viață nu avem parte doar de lucruri frumoase și pentru că există și lucrurile triste în viața noastră, mi-am dorit să mă așez puțin și să scriu câteva gânduri.

Blogul meu este în mare parte despre lucruri frumoase, despre gânduri frumoase și optimiste, pentru că mă ajută și pe mine să le recitesc când am nevoie, dar fiind blogul meu, având o comunitate frumoasă, la care eu chiar țin, vreau să te încurajez să te bucuri de viață! Și sper că vei citi această postare și vei lua aminte!

În luna martie am avut parte de un eveniment extrem de frumos care m-a obosit, dar nu mă plâng, căci a fost ceva unic în toată activitatea mea de blogger. Prima ediție a evenimentului #SpringBeautyEvent a avut loc pe 17 martie, dar ai auzit și citit cu siguranță despre acesta în mediul online.

După acest eveniment frumos, am avut parte de un accident în cameră, dar am avut noroc și zile de la Dumnezeu, care mă iubește! Totul a pornit de la o lumânare parfumată, lăsată pentru câteva minute nesupravegheată. Știi că se spune să înveți din greșelile altora? Păi cam așa sper să faci tu – să înveți din greșeala mea, să nu fie nevoie să treci prin așa ceva. Urmele accidentului încă le văd și în principiu cea mai mare pagubă a fost laptopul care a apucat să ardă, însă el funcționează la fel de bine ca înainte. Nu mai am carcasa lui, nu mai am tastatura și ecranul, dar aceste lucruri se pot cumpăra. Orice lucru material poate fi înlocuit!

Și cel mai recent eveniment care m-a marcat a fost decesul socrului meu…atunci când un om care te-a iubit, care te-a primit în casa și viața lui ca pe o fiică, totul este și mai greu… Știu, face parte din viață, dar este greu de acceptat că unii se duc prea repede, prea devreme…Nu am simțit acest Paște, deși am fost să luăm Lumină…parcă am trăit într-o bulă, în care toate drumurile noastre duceau la capelă și înapoi acasă, cu sufletele triste și neîmpăcate…

Această despărțire a fost extrem de grea, mai ales că, neavând un tată, socrul meu a luat acest rol de câțiva ani… Dacă ar fi să îi scriu lui o scrisoare, i-aș mulțumi pentru tot ce a făcut pentru mine! I-aș mulțumi pentru cum și-a crescut copii, pentru ce i-a învățat, pentru că i-a ținut atât de uniți, încât chiar este ceva rar în zilele de astăzi, când banii despart familii! Îi mulțumesc pentru minunatul meu soț, pentru familia pe care a lăsat-o în urmă…mult prea devreme și mult prea repede…

De ce ai putea avea nevoie în aceste momente? Doar de rugăciuni, de putere de la Dumnezeu, pentru că el va fi mereu în inima mea și îmi voi aminti mereu cu drag de toate cuvintele lui, de toate faptele lui, pe care le apreciam și când era în viață, dar pe care acum le voi aprecia și mai mult, dar care îmi vor lipsi…

Așa că, vezi tu, viața e scurtă și trebuie să te bucuri de prezent! Bucură-te de cei din viața ta, cere-le iertare, iartă și tu la rândul tău, fii recunoscător pentru cei ce îți sunt alături și mai ales, spune-le mai des că îi iubești și că îi apreciezi! Până nu e prea tărziu…

Hai să încercăm să fim mai buni, mai blânzi, mai iubitori, mai înțelegători, mai atenți la prezent, mai atenți la cei care contează cu adevărat și la nevoile lor… Lucrurile materiale pe care le căutăm, pe care ni le dorim, banii și faima nu sunt importante. Nu ne aduc bucuria adevărată, recunoștința și nici nu ne aduc mai aproape de Dumnezeu, așa că mai bine pentru sufletele noastre ar fi să ne bucurăm, să ajutăm cu inima deschisă și să iubim!

Aș putea continua, dar mă voi opri acum… Te rog, îndreaptă-ți privirea mai des la cer, adu rugăciunea ta sinceră și onestă cu o inima deschisă în fața lui Dumnezeu, oriunde te-ai afla, EL te ascultă! Uită puțin de telefon, de rețelele sociale, de viețile pe care alții le afișează și mai ales, nu îți dori viața nimănui! Nimic din ce vedem nu este 100% adevărat, nu mai crede orice auzi și vezi peste tot, căci aparențele înșeală și sunt sigură că și tu știi asta…

Ai grijă de tine, de sufletul tău și bucură-te! Bucură-te de viață, de familie și de prieteni, căci viața este scurtă…

Comments

comments

26 Comments

 • Ira

  16 April 2018 at 09:12 Reply

  Condoleante! Sunt de acord cu ce ai scris, lucrurile materiale conteaza atat de putin, dar uneori intram in jocul asta al societatii si uitam sa ne bucuram de ceea ce avem, de oamenii din jurul nostru…
  Te pup, curaj sa treceti peste aceasta despartire!

  • Loredana Manciu

   17 April 2018 at 08:09 Reply

   Multumesc, Ira!
   Acesta este si mesajul meu, mai presus de ceea ce simt cu privire la ce s-a intamplat…

 • Alexa Carmen

  16 April 2018 at 09:18 Reply

  Condoleanțe familiei! Viața parcă are cumva grijă să ne aducă mereu pe un drum bun. Cu obstacole ce-i drept, dar altfel nu am ști ca trăim.

  E greu sa pierzi un om. Avem însă mulți care ne sunt alături și de care ar trebui sa ne bucurăm cât îi avem.

  Rânduri scrise din suflet și durere. Așa văd eu acest articol.
  Fi tare!

 • Madmoiselle Sarcastique

  16 April 2018 at 09:23 Reply

  Condoleanțe, draga mea! Îți doresc multă putere pentru a accepta mai ușor această despărțire!

 • Secretele frumusetii

  16 April 2018 at 09:39 Reply

  Condoleanțe! Am trecut și eu prin astfel de clipe in Octombrie anul trecut și nu pot spune ca mi-am revenit. Am avut parte de zile oribile care a-și dorii sa le șterg de memorie și suflet dar nu pot. După moartea bunicului la 3 zile a decedat din pacate și soacra mea și alte câteva zile a murit și fratele tatălui meu. Zile oribile, care nu îmi ies din minte după atâta timp.

  • Loredana Manciu

   17 April 2018 at 08:17 Reply

   Oh…nu pot sa cred ce am citit! Imi pare atat de rau….Iti doresc multa putere!!!
   Te imbratisez!

 • Camelia

  16 April 2018 at 12:54 Reply

  Momentele astea fac parte din viata, din pacate. De-asta e bine sa nu uitam niciodata ce avem si de unde am pornit. Va doresc pace si liniste in pace si sa va bucurati in continuare unii de altii. Atata timp cat un om e prezent in inima ta nu moare niciodata cu adevarat.

  • Loredana Manciu

   17 April 2018 at 08:18 Reply

   Multumim, Camelia!
   Ai zis-o atat de bine…chiar asa este! Cei care nu mai sunt printre noi vor trai mereu in inimile noastre, dar si prin amintirile pe care le avem.

 • Alexa

  16 April 2018 at 13:36 Reply

  Of…imi pare tare rau pentru pierderea ta! Multa putere iti doresc 🙁 tie si soțului tau si sa reușiți sa treceți peste! Ai mare dreptate in tot…mult mai importante sunt momentele traite alaturi de cei dragi decat orice altceva! Multe imbratisari si putere iti trimit!

 • Oana

  16 April 2018 at 14:24 Reply

  Condoleante inca odata Lory, imi pare rau ca ai trecut prin atatea necazuri. Trebuie sa invatam din ele. Eu chiar ma bucur de tot ce am frumos in jurul meu si nu pun pret pe chestii materiale. Viata e prea scurta si e doar una.

  • Loredana Manciu

   17 April 2018 at 08:22 Reply

   Multumesc, Oana!
   Asa este! Si sper ca mesajul pe care l-am transmis aici, in acest articol, sa fie luat ca atare. Si de asemenea, sa constientizam mai mult ce avem si sa fim recunoscatori!

 • kleo

  16 April 2018 at 16:05 Reply

  offf draga mea, imi pare rau pentru pierdere, pentru orice ai nevoie sunt aici :* nu prea am cuvinte…. iti doresc liniste si multa, multa iubire #hugs

 • Ella

  16 April 2018 at 18:20 Reply

  Condoleanțe! Din păcate abia în momentele grele suntem pe deplin conștienți de ceea ce contează mai mult în viață, dar n-ar strica să ne reamintim ocazional, să ne rupem de online mai des și să petrecem timp cu oamenii dragi, făcând ce ne place.
  Îți întorc mesajul… bucurați-vă de viață!

 • ellafairytale

  16 April 2018 at 18:30 Reply

  Imi pare rau sa aud ca ai trecut prin lucruri atat de dureroase. Cred ca dupa orice furtuna, apare soarele, si ne este dat sa trecem prin toate in viata. Ia-ti o pauza, odihneste-te, unele lucruri ( cum ar fi blogul) chiar pot astepta.

  • Loredana Manciu

   17 April 2018 at 08:25 Reply

   Multumesc, Ella!
   Am facut si o mica pauza, dar in acelasi timp, am nevoie sa imi ocup timpul cu ce imi place, sa mai pot uita putin..ajuat sa te concentrezi la alte lucruri, macar atat cat se poate.

 • Bratu Gabriela

  16 April 2018 at 20:36 Reply

  condoleante si sper sa treci cu bine peste toate! viata e destul de grea si te incearca, dar noi intotdeauna trebuie sa privim partile pozitive, sa gasim in orice lucru bucuria si sa nu ne lasam coplesiti

  • Loredana Manciu

   17 April 2018 at 08:26 Reply

   Multumesc, Gabriela!
   Trebuie sa mergem inainte…sa ne bucuram de ce avem si sa fim recunoscatori pentru toate!

 • Iulia's Corner

  16 April 2018 at 21:52 Reply

  Lory, imi pare foarte rau :(! Condoleante!

 • amy

  17 April 2018 at 18:41 Reply

  Condoleante! 🙁 Imi pare rau sa aud ca ati trecut prin astfel de momente nefericite. Va doresc multa putere, sanatate si zile senine, trebuie sa mergeti mai departe si sa depasiti necazul!

  Iar cu lumanarile, pai de ce le lasi nesupravegheate?? Foloseste-le doar pentru decor, nu le mai aprinde pentru ca inspiri oricum chimicale – ma indoiesc ca mirosul lor ar fi unul natural, si uite ca se mai intampla si accidente!

  • Loredana Manciu

   18 April 2018 at 08:36 Reply

   Multumesc, Amy!

   Pai spune-mi tu…de ce am facut asta…o clipa de neatentie…ce ar mai fi de spus, decat sa avem grija cu totii!

Post a Comment

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

%d bloggers like this: