Rețetă simplă și delicioasă de tartă cu pere

Bună, draga mea!

Pentru prima dată am făcut tartă. Cu pere. Pentru că ne plac perele și pentru că aveam poftă să încerc o astfel de rețetă de mult timp. Nu este chiar deloc complicat, nu ai nevoie de multe ingrediente, iar ca timp, well, la mine a durat mai mult decât timpul estimat de o oră și 20 de minute, pentru că am vrut să și filmez.

M-am asigurat că am toate ingredientele, am căutat câteva rețete de inspirație și m-am apucat de treabă, duminică dimineață. Tarta a fost foarte apreciată, deși am avut o bătaie de cap cu faptul că blatul mi-a ieșit puțin sfărâmicios, lucru pe care l-am observat încă de când l-am frământat.

Data viitoare când voi face o tartă cu pere, cred că voi alege să călesc puțin perele în puțin unt și voi pune eventual și puțin zahăr și scorțișoară. Astfel, perele vor fi mai suculente și mai delicioase.

tarta_cu_pere_prgatire_aluat_lorys_blog

Ingrediente pentru blat

  • 100 grame de unt
  • 1 lingură de zahăr
  • 2 linguri de făină
tarta_cu_pere_reteta_simpla_lorys_blog

Ingrediente pentru compoziție

  • 2 ouă
  • 3-4 linguri de zahăr
  • esență de vanilie
  • 200 grame de făină
  • 2 pere
reteta_simpla_tarta_cu_pere_lorys_blog_close-up

Mod de preparare tarta cu pere

Am mixat untul, împreună cu zahărul, după care am adăugat făina. Pe blatul de bucătărie am pus niște făină, pentru a frământa puțin aluatul realizat. Am înfășurat blatul într-o folie alimentară și l-am băgat pentru 30-40 de minute la frigider.

M-am ocupat între timp de compoziție. Am separat albușuri de gălbenușuri și le-am mixat într-un bol, până am obținut o spumă densă. Am adăugat apoi gălbenușurile, cele 2 linguri de zahăr, esența de vanilie (poți pune și un plic de zahăr vanilat) și făina.

Perele le-am spălat și le-am tăiat felii inguste. Am pregătit tava pentru tartă cu puțin ulei și am tapotat-o cu făină. După ce am scos blatul de la frigider, l-am întins cu un făcăleț și l-am așezat ușor în tavă. Am tăiat marginile blatului, am adăugat crema și la final am așezat feliile de pere.

Am dat drumul la cuptor la 200 de grade, pentru 40 de minute. După 10 minute, am scăzut temperatura la 180 de grade. Am pus zahăr pudră la final și am tăiat în porții egale. Și asta a fost tot.

Poftă bună dacă încerci și tu!

felie_tarta_cu_pere_lorys_blog
felie_tarta_cu_pere_delicioasa_lorys_blog

Tu ai făcut tarte până acum? Care este rețeta ta?

Mulțumesc pentru vizită! Cu drag, Lory!

Comments

comments

2 thoughts on “Rețetă simplă și delicioasă de tartă cu pere

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Devino Beauty Influencer

https://www.farmasi.ro/loredanamanciu/register/beautyinfluencer