Pregătiri de nuntă #2

Bună, draga mea!

Încă 2 luni şi voi fi mireasă! Deja încep intru uşoruşor în panică, simt am rămas în urmă cu multe lucruri, nu am bifat chiar tot de pe lista mea din agenda de nuntă şi timpul este prea scurt! Naşa şi prietenele îmi spun “suntem în grafic” şi încerc liniştesc şi le iau pas cu pas, fără grăbesc. Pentru mine a fost cumva mai uşor pentru mi-am notat din timp cam tot ce interesa, tot ce trebuia bifat şi mereu m-am consultat cu naşa mea, atât cu privire la lista “to do”, cât şi cu privire la anumite decizii pe care le-am luat.

Încă o dată vreau specific acest articol nu este ceva bătut în cuie, nu reprezintă decât experienţa mea, alegerile mele şi punctele mele de vedere cu privire la tot ce voi menţiona. Asta nu înseamnă şi tu trebuie faci la fel ca mine, gândeşti şi alegi ca mine, însă poţi lua totul ca pe o experienţă unică şi ca pe un mic ghid, care te ajute şi reuşeşti bifezi tot ce ţiai dori pentru nunta ta! Aşa , înainte de a începe, am te rog îţi notezi într-un caiet sau într-o agendă tot ce trebuie faci şi tot ce ţiai dori! Îţi las şi link către articolul cu primele pregătiri de nuntă () – care practic te va ajuta îţi dai seama de unde trebuie începi.

Odată ce am ales naşii, data evenimentului, restaurantul, formaţia, fotograful şi cameramanul, biserica unde se va ţine cununia religioasă, trebuie continuinu uita timpul zboară şi cu cât bifezi mai multe lucruri din timp, cu atât va fi mai uşor, atât din punct de vedere material, cât şi emoţional! Îţi recomand faci cât de repede poţi toate alegerile cele mai importante, pentru ca la final rămână detaliile, care te vor zăpăci cu siguranţă şi care fac totuşi diferenţa. Aşa iată continuarea listei mele (nu cred există neapărat o ordine pentru toate, eu le voi menţiona în funcţie de când au fost bifate), care sper te ajute şi pe tine, în cazul în care urmează te căsătoreşti! 🙂

1. Invitaţiile

  • Dacă aţi decis tema nunţii, atunci va fi relativ uşor. De ce spun relativ? Pentru sunt aşa multe idei pe internet, aşa multe texte pe care ai putea le foloseşti şi foarte multe variante. Noi am văzut invitaţiile prima dată în ianuarie, iar de atunci nu am văzut nimic altceva care ne mulţumească, aşa în februarie am dat comandă pe internet. Am modificat textele, am rearanjat totul, timp de o săptămână, astfel încât fim mulţumiţi de rezultatul final! Şi am fost foarte mulţumiţi! Singurul lucru care mie nu mi-a plăcut şi care nu a putut fi personalizat, a fost culoarea acestora. Însă am trecut peste acest aspect şi îţi spun sincer, au fost extrem de apreciate şi foarte lăudate! Ideea de invitaţie de tip puzzle nu a mai văzut nimeni – aşa ne-au spus toţi: originale şi foarte frumoase! Acesta este de unde noi am comandat invitaţiile, iar domnul Tiberiu a fost pe fază şi a dat dovadă de profesionalism şi seriozitate!

2. Verighetele

  • Acest pas necesită şi el timp, dar mai ales deplasarea în magazinele fizice, în căutarea modelului care fie pe placul vostru! Şi îţi recomand vizitezi magazinele de specialitate, pentru vei putea proba, vei putea simţi cum sunt ele şi cât de bine sunt lucrate. Noi am avut noroc, pentru naşii ne-au recomandat un tip de care ei au fost foarte mulţumiţi. Şi noi putem spunem acelaşi lucru! Au ieşit mult mai bine decât ne aşteptam; sunt finuţe, au modelul dorit şi ne-am încadrat în bugetul pe care îl pusesem pentru verighete. Ba chiar am ieşit mai ieftin decât am crezut! Gândeştete totuşi e ceva ce veţi purta toată viaţa, aşa aveţi grijă unde le faceţi! Mergeţi pe recomandări dacă puteţi şi nu uitaţi nu tot ce e scump, înseamnă mai bun, de calitate!
  • Vi se vor lua măsuri, veţi fi întrebaţi de grosimea acestora şi tipul de aur dorit: alb, galben, roz, etc. Contează şi modelul ales, însă ale noastre au fost gata într-o săptămană. De asemenea, noi le-am şi gravat încă de la început!

3. Rochia de mireasă

  • Am de gând fac un articol special pentru acest subiect, pentru multe fete caută totuşi rochii la preţuri accesibile, le scoată în evidenţă silueta sau le ascundă micile defecte. Nu toată lumea este dispusă dea 1000 de euro pe o rochie pe care o vor purta o zi şi o noapte. Şi da, stai liniştită, pentru există variante, pentru toate bugetele. Eu mi-am cumpărat rochia destul de devreme, însă aveam banii strânşi pentru ea şi dacă am găsit-o, de ce nu scap de o grijă? Şi aici am avut emoţii mari, nu am dormit bine câteva zile la rând, însă după ce am cumpărat-o, m-am linsitit! O ţin la mama şi când duc la ea, mereu mai arunc un ochi la ea şi o admir!
  • Îţi recomand fii deschisă şi probezi! Probează toate modelele disponibile în magazine şi vezi ce anume te avantajează! Ai putea rămâne surprinsă! Eu am plecat de acasă cu o idee în minte despre cum fie rochiţa mea, însă am adus acasă altceva! Şi nu, nu îmi pare rău deloc, pentru este superbă!
  • Îmi doream enorm o rochie cu trenă, uitam mereu pe Pinterest cu drag la miresele în biserică, la poze cu trena aceea lungă, superbă! Ştiu rochiile cu trenă sunt mai scumpe, însă ştiu de asemenea nu sunt nici foarte comode. Întreabă alte mirese care au avut rochie cu trenăevident, aceea se poate prinde la spate când nu mai este nevoie de ea (adică la restaurant), însă eu îmi doream o trenă detaşabilă! Şi ce vezi?! Rochia mea are trenă detaşabilă! O trenă de vreo 5 metri, care se prinde şi se jos cu puţin ajutor dinpartea domnişoarelor mele de onoare! Deja imaginez în bisericăla poze…Minunat! 🙂

4. Accesorii şi încălţăminte

  • După ce ţiai ales rochiţa, îţi va fi mai uşor te decizi la accesoriile pe care le vei purta, pentru totul depinde de modelul rochiei, de cât de încărcată sau simplă este. Important este ştii şi ce coafură vei purta, iar un accesoriu de păr nu ar arăta deloc rău, indiferent de coafura ta! Întreabăţi prietenele şi cere câteva sfaturi!
  • Îţi recomand accesorii din argint sau chiar din aur, pentru sigur nu vrei te trezeşti cu diverse culori la gât, mâini sau urechi!
  • Şi încălţămintea este importantă şi aici eu voi miza pe ceva cât mai comod, pentru nu vreau schimb şi apoi târăsc rochia prin restaurant! Oricât de bine ar arăta pantofii sau sandalele cu toc înalt, nu sunt pentru mine. În plus, mirele meu nu este foarte înalt, aşa  pentru mine un toc gros de 5 – 7 cm este perfect ! Nu m-am decis la culoare, la model, deşi am probat câteva. Ai grijă însă, dacă alegi ceva din piele naturală, nu te bată în ziua nunţii. Cel mai bine este porţi măcar princasă încălţămintea de nuntă!

5. Rochiile domnişoarelor de onoare

  • Este momentul, cu cel puţin 2 luni înainte, discuţi şi cu domnişoarele tale de onoare despre dorinţele tale cu privire la rochiile lor, la buchete sau ce ţiai mai dori pentru ele. Poate îţi doreşti ca fetele poarte rochiile în culori diferite, pastel, sau poate vrei aibe aceeaşi culoare, precum îmi doresc eu. Nu vreau le impun prea multe lucruri şi multe cheltuieli, însă culoarea am ales-o eu şi sper ca dorinţa mea fie îndeplinită. vor alege rochii lungi, scurte, cu bretele sau fără, este alegerea fiecăreia, în funcţie de ce o avantajează pe fiecare în parte. Mi dori le pun la mână o brăţară din flori sau aşa ceva, dar încă nu m-am hotărât.
  • Dacă vrei (şi îţi recomand) gândeştete faci ceva pentru ele! O scrisoare, câteva joculeţe cu idei şi motive pentru care e bine îţi fie domnişoare, etc. Vor aprecia! 🙂

6. Macara, fum greu, gheaţă carbonică, lumini arhitecturale, porumbei

  • Macara: este foarte mişto o macara, pentru surprinde într-un mod inedit anumite momente ale evenimentului, însă trebuie te interesezi dacă poţi instala una la localul ales. Dacă ai un număr mai mare de persoane, dacă localul şi bugetul îţi permite, atunci vei face o alegere grozavă! Eu am fost la nunta verişoarei mele, care a avut peste 300 de invitaţi, iar macaraua a fost “activăîntreaga noapte.
  • Fum greu: asta e ceva ce mi-am dorit eu foarte mult, aşa am şi semnat contract cu cei de la . Cei de la fum greu ştiu îţi pot instala şi acele “artificii” pentru dans, însă legile s-au schimbat şi nu ştiu câţi mai sunt de acord accepte ( refer la cei de la restaurant).
  • Lumini arhitecturale: şi lumini mi-am dorit, pentru sunt absolut minunate şi schimbă foarte mult ambianţa, însă preţurile mi s-au părut cam mari. Cel mai probabil şi pentru acest aspect este nevoie vorbiţi la restaurant – practic, orice doriţi pentru a avea la restaurant, trebuie discutat cu ei înainte, nu apară probleme ulterior.
  • Porumbei: mi se pare drăguţ ai porumbei pe care îi eliberezi la ieşirea din biserică, însă nu le văd rostul neapărat, aşa noi am spus pas. Este alegerea fiecăruia ce îşi doreşte!

7. Mărturiile

  • Mărturiile trebuie fie alese tot în funcţie de tema evenimentului vostru. Poate fi un lucru care caracterizeze, care le aducă aminte invitaţiilor acel lucru primit este de la nunta voastră.
  • Se poartă acum cabinele foto şpoţi închiria o cabină câteva ore. Primeşti în schimb poze la minut, magneţi, un photo book (în care invitaţii îţi scrie ceva şi se poate lipi şi o poză de la cabină), etc. Şi aici preţurile variază, dar depăşesc 250 de euro, în funcţie de pachetul ales şi de dorinţele voastre.
  • Puteţi încerca faceţi chiar voi ceva împreună: idei multe găsiţi pe Pinterest, căutaţi în funcţie de ce v-aţi dori.

8. Locaţie pentru pozele de nuntă

  • Există multe opţiuni, însă trebuie iei în calcul oriunde ai merge, vei atrage atenţiaeşti mireasă, d’oh! Lumea este curioasă, întoarce capul după mirese, unii se uită ciudat, alţii îţi pot uraCasă de piatră!” Poţi merge în parcuri, la Grădina Botanică, în centrul Bucureştiului, la Mogoşoaia sau la alte palate. Important este existe elemente cu care fotografii se joace: apă, bănci, flori, iarbă, etc.

9. Dansul mirilor

  • Multe fete spun sunt bune câteva şedinţe de la specialişti pentru a realiza dansul mirilor (asta dacă vrei faci ceva senzaţie, nu doar un simplu vals/dans: stângul, dreptul, o învârtire), însă noi nu am luat lecţii. Momentan. Deja ne-am ales melodia şi mi-am dorit o piesă românească, aşa am optat pentru o piesă frumoasă de-a Andrei. Vali le are cu dansulaşa sper reuşim ceva drăguţ (vedem cum va fi cu emoţiile). Însă trebuie ne grăbim, căci timpul trece! Iar dacă nu iese aşa cum aţi repetat, nu  faceţi griji: nimeni nu ştie cum trebuie fie de fapt! 😉
  • Gândeştete şi când vei deschide seara cu dansul vostru. Noi am fost sfătuiţi facem asta după ce se serveşte aperitivul. Mulţi din invitaţi, în special alaiul, care vine după voi în toate locurile, sunt obosiţi, flămânzi şi însetaţi.

10. Flori – buchetele si lumanarile

  • Alege ce îţi place ţie, ce flori îţi plac, ce combinaţii de culori dau bine, iar persoana care se va ocupa de acest aspect, va şti te îndrume, cu siguranţă! Lumânările trebuie şi ele aibe aceeaşi combinaţie de flori, precum buchetul miresei şi alnaşei. Adică fie totul din acelaşi film, dar nu este o regulă nici acest aspect, dar arată mai bine, după părerea mea.
  • TIP: buchetele le plăteşte mirele, iar lumânările le plăteşte nasul! Cel puţin, în Bucureşti aşa se procedează! 🙂

11. Luna de miere

  • Îţi recomand DirectBooking, dacă vrei găseşti singură oferte cu multe lucruri incluse: charter, transfer de la aeroport la hotel, bagaj de cală, etc. În funcţie de destinaţie şi perioadă, vei găsi sigur oferta potrivită! Evident, îţi poţi face tu singură vacanţa, alegând singură biletele şi cazarea, dar trebuie fii atentă şi la alte detalii şi costuri suplimentare, cum ar fi chiar transferul, care poate costa şi peste 30$.
  • Sunt aşa multe destinaţii unde puteţi merge, însă totul ţine şi de buget. Noi am ales o ofertă All Inclusive, în Creta. De asemenea, un mic research şi caută şi pe Booking păreri despre hotelul sau locul pe care îl vei alege. Ajută mult cunoşti detalii, care nu sunt menţionate poate nicăieri.

SFATURI:

  • Nu trebuie fii superstiţioasă! Nu înţeleg de ce atât de multe superstiţii legate de nuntă! Ba nu e bine ai cale sau trandafiri, ba aduce ghinion porţi pantofi decupaţi, ba nu trebuie porţi perle, ba trebuie una sau nu trebuie alta! OMG…seriously? De ce crezi toate astea? Nu mai bine ai încredere în Dumnezeu şi te rogi fiţi sănătoşi şi aveţi răbdare unul cu altul, respectaţi şi fiţi un sprijin unul pentru altul?
  • Faceţi ce place vouă, alegeţi tradiţiile pe care le doriţi, nu cele impuse de familie! Este nunta voastră, nu a lor! Fiţi puţin egoişti, dacă putea spune aşa, însă totuşi fiţi amabili şi respectuoşi când primiţi “sfaturi” şi sugestii!
  • Lista cu lucruri pentru nunta ta poate continua! Însă eu m-am oprit aici, deşi mai am câteva lucruri de pus la punct.
  • Alegeţi cu inima!

Mult succes cu pregătirile, dragile mele şi aştept şi alte sugestii din partea voastră! Vreau să ştiu câte dintre voi sunteţi căsătorite, cum v-aţi descurcat cu pregătirile, ce a fost cel mai greu din toată perioada aceasta şi cum v-aţi simţit la final! Ce alte sfaturi mai aveti pentru fetele încă necăsătorite?

Mulţumesc pentru vizită! Te pup!

Comments

comments

14 thoughts on “Pregătiri de nuntă #2

  1. Iti recomand sa ai posibilitatea sa modifici rochia la magazinul de unde ai cumparat-o sau sa ai o croitoreasa disponibila pe ultima suta de metri. Toate prietenele mele au slabit destul de mult (chiar daca nu ai fi zis ca au de unde) inainte de eveniment si au trebuit sa isi ajusteze rochia pe ultima suta de metri. In rest, mult succes cu finalizarea pregatirilor!

  2. Felicitări! Să fii o miresică relaxată, zâmbitoare şi totul să iasă aşa cum ai plănuit şi chiar mai bine. Kisses!
    PS. Poza de la final e aşa dreamy (love)!!!

  3. Draga mea, relax totul o sa fie bine, invitatiile puzzle sunt super fine, te pupacesc cu dor. Ma bucur ca ati ales destinatia pentru luna de miere <3

    1. Sa stii ca sunt chiar misto! Am sa iti trimit una in privat, sa o vezi! 😀
      Daaa si noi suntem incantati de alegerea facuta si abia asteptam ziua cand vom pleca! Mai ceva ca nunta! :)))Bine…in ideea ca scapam de stres!
      Te pup cu drag!

  4. prima rochie din stanga sus, exact asa a fost si a mea, inca ma mai uit la ea cum atarna in dulap desi ne-am ganditla un ttd cu bebe, spor la pregatiri si nu te stresa totul va iesi cum vrei tu :*

  5. Loredana, esti foarte organizata! Felicitari! Casa de piatra! Si bine ca nu ai ales porumbei. Am participat la 2 nunti in care…rochia de mireasa a fost usor atinsa de acestia si intr-un mod cam “mirositor”. Sa stii ca foto cornerul acelea este scump insa il poti inlocui cu o solutie mai ieftina. Noi am fost in Jumbo si am cumparat peruci, ochelari si diverse chestii si le-am aranjat pe o masuta de cocktail de la restaurant. Am lasat si un selfie stick acolo si sa vezi distractie. Buget cam 200 lei.

    http://www.maioni.ro

    1. Multumesc mult, Andreea! 🙂
      Mi se pare mai usor sa am totul scris…nu vrei sa stii ce am in agenda mea initiala…cu detalii pentru organizare! :))
      Mmm interesanta ideea! Multumesc! Insa ideea e ca pozele acelea iti ies imediat, unele au magnet, iar aparatura este super ok. O sa vb cu al meu, sa vedem ce putem face in privinta asta. Eu nu tin neaparat sa am cabina, doar ca stiu ca e in trend acum si oamenii se distreaza! 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Devino Beauty Influencer

https://www.farmasi.ro/loredanamanciu/register/beautyinfluencer