Noutăți din grădina mea (plantare și organizare)

Bună, draga mea!

A venit sezonul în care natura reînvie. Copacii înmuguresc și înfloresc, florile se bucură de razele soarelui și aduc multă bucurie tuturor, vizuală și nu numai. Sunt foarte încântată să intru în grădinițele noastre din fața casei, să plantez bulbi noi, să îngrijesc trandafirii și să sper la cele mai frumoase rezultate. Hai să descoperi noutățile din grădina mea, despre alegerea plantelor și organizarea acestora.

lorys_garden_gradinita_gard_lemn
Gardul este făcut de noi cu șipci de lemn tăiate, lăcuite și prinse între ele

Zilele trecute am tuns iarba și ne-a fost puțin greu pentru că zona nu ne permite să folosim o mașină de tuns iarba, așa că am apelat din nou la trimmerul nostru Bosch, foarte util de altfel. Dar pentru că mi-a fost teamă să nu retezăm zambilele și trandafirii, am cumpărat și o foarfecă electrică de tuns iarba, bună și pentru arbuști sau gardul viu.

După ce am efectuat această operațiune, soțul meu a plantat magnolia și liliacul și a folosit 2 cauciucuri de mașină vechi, pe care le-a îndesat în pământ, astfel încât să delimiteze foarte bine arbuștii de gazon și de alte flori pe care le vom planta în timp. Cauciucurile urmează să fie vopsite, probabil cu alb.

Mi-am dat seama că nu este chiar o idee foarte bună să păstrez gazon în zona bulbilor de zambile, narcise și lalele, așa că mă gândesc să îl scot și să delimitez zona cu ajutorul unor jardiniere fără bază sau să apelez la un separator de gazon. În locul gazonului să punem ceva decorativ, precum piatră sau scoarță (am găsit și câteva poze de inspirație, pe care le las aici).

Sursa Pinterest

În grădinița unde am plantat liliacul se află momentan 3 trandafiri. Am cumpărat anul trecut 2 trandafiri cățărători, însă nu sunt la fel amândoi. Unul a depășit înălțimea gardului și s-a extins (a avut 3 boboci, dar au înghețat), iar cel de-al doilea a rămas micuț, însă a înflorit de vreo 3 ori anul trecut. Am mai plantat un trandafir în toamnă și s-a prins. Acesta are frunzele mai mici, deci este clar că am 3 soiuri diferite de trandafiri în aceeași grădiniță.

lorys_garden_liliac_mic_gradinamax
Primul liliac plantat (în 2022)
lorys_garden_liliac_sweet_garden
Al doilea liliac plantat (în 2023)

În grădinița unde am plantat magnolia, avem acei bulbi menționați la începutul articolului și anume zambile, narcise, lalele și de aceasta vreau să mă ocup cu prioritate.

lorys_garden_magnolia_mica_gradinamax
Primul magnoliu plantat (în 2022)
magnolia_superba_alba_lorys_garden_Sweet_garden
Al doilea magnoliu plantat (în 2023)
  • Separator de gazon – îmi place tare mult cum se vede în prezentarea lui de pe site și prețul este foarte bun.
lorys_garden_zambila_mov_parfumata
lorys_garden_zambila_roz_parfumata

Urmează să punem și câteva dale pentru a facilita accesul în grădinițe pentru îngrijirea plantelor și îmi doresc și câteva decorațiuni de grădină, precum animăluțe, câțiva pitici și o barză. Și momentan acestea sunt planurile pentru grădinițele noastre.

De unde am cumpărat flori și plante de exterior

De aici am achiziționat trandafirii, iar anul trecut mi-am cumpărat liliac și magnolia, însă Luna avea pe atunci acces în grădinițe, așa că a avut grijă să le scoată. În orice caz, aceștia au fost mai micuți față de cei din acest an.

Pe site-ul lor găsesc multe informații foarte utile, ba chiar am primit întotdeauna răspunsuri când am avut întrebări și nelămuriri. Și găsești pe site extrem de multe variante de plante, arbuști, legume, pomi fructiferi, conifere, trandafiri, plante ornamentale.

Prima comandă lansată pe acest site a fost cu succes. Sunt foarte încântată de achiziția liliacului și a magnoliei; sper să se facă mari și să ne bucure sufletele și toate simțurile. Plantele au fost bine ambalate, sunt pline de muguri, iar înălțimea lor la livrare au avut cam 40-60 cm.

Am comandat de aici Crinul Păcii pe care l-am făcut cadou și pentru mine am ales Planta Păianjen, denumită și Voalul Miresei (într-un ghiveci de 9 cm care acum a crescut destul de frumos din iunie până acum). Mi-a plăcut locația, plantele și amabilitatea doamnelor din magazin.

Cam atât din grădina noastră pentru moment. Voi posta și pe rețelele sociale cu #LorysGarden și #LorysPlants, așa că mă poți urmări și în online pentru a vedea cum se transformă aceasta.

Mulțumesc pentru vizită! Cu drag, Lory!

Comments

comments

1 thought on “Noutăți din grădina mea (plantare și organizare)

  1. Bravo! Asa se face! Am vazut ca te-ai straduit foarte mult si ca ai reusit sa faci din gradina ta un loc de vis. Iti doresc sa ai parte de flori cat mai colorate si de clipe de ragaz pentru a te bucura de frumusetile naturii!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Devino Beauty Influencer

https://www.farmasi.ro/loredanamanciu/register/beautyinfluencer
%d bloggers like this: