Idee de cină rapidă și gustoasă: Orez cu creveți în sos alb și vin

Bună, draga mea!

Ora 19:00. Parchez mașina și mă întâlnesc cu soțul meu, care se duce în Lidl pentru a cumpăra ceva ce se poate găti repede. Mergem împreună. Văd niște creveți. Caut repede o rețetă rapidă pe internet și ne punem pe gătit o cină rapidă și delicioasă.

Adevărul este că nu am încercat niciodată să gătim fructe de mare, pentru că ne bucurăm de ele când ajungem în Grecia, o țară pe care noi o iubim mult, dar pe care anul acesta se pare că nu o vom vedea. Așa că am adus Grecia în bucătăria noastră, în mai puțin de o oră. Citește în continuare să afli rețeta.

Ingrediente necesare

  • 400 grame creveți – noi am cumpărat două caserole de creveți prefierți din Lidl
  • o cană de orez (sau jumătate dacă gătești pentru o masă)
  • o ceapă
  • 200 grame smântână lichidă de gătit
  • unt
  • vin alb – sec sau demidulce
  • 1 cățel de usturoi
  • sare
  • piper
  • pătrunjel

Mod de preparare

  • am decorticat creveții, adică am îndepărtat învelișul tare, am scos intestinul și i-am spălat bine;
  • am tăiat o ceapă, pe care am călit-o în puțin unt încins;
  • am adăugat creveții peste ceapa călită;
  • am adăugat sare și piper după gust;
  • am adăugat și smântâna lichidă;
  • am adăugat puțin vin alb și am amestecat totul;
  • orezul l-am spălat bine de tot și l-am pus la fiert, împreună cu puțină sare și piper;
  • puțină verdeață și cina este gata!

Cam atât de simplu este! Nouă ne-a plăcut foarte mult ce a ieșit, astfel încât sigur vom repeta experiența. În loc de orez poți apela la niște paste sau spaghete. Un pahar de vin alb demidulce este tot ce mai ai nevoie pentru ca seara să se încheie perfect!

Cum ți se pare această rețetă? Ai încerca-o?

Mulțumesc pentru vizită! Cu drag, Lory!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Este necesara bifa GDPR

*

Sunt de acord

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: