Experienţa mea #BraveCut, cea mai în vogă tunsoare!

Bună draga mea!

gândesc de ceva vreme la o schimbare de look, inaugurez şi eu primăvara cumva! Nu sunt adepta schimbărilor în privinţa părului meu, îmi iubesc părul lung, deşi este mai greu de întreţinut. Nu m-am vopsit niciodată, dar de câteva ori mi-am făcut şuviţeînsă cam atât despre schimbările de coafură în ceea ce priveşte. Nu-mi place părul scurt, pentru nu-mi stă aşa bine şi am evitat tund scurt mai mereu.

Cu toate acestea, în ultima vreme am tot citit despre donarea de păr pentru femeile bolnave de cancer şi mereu am avut în suflet dorinţa de a ajuta, am avut mereu compasiune pentru cei în suferinţă şi doare văd cum cancerul se extinde şi te doboară. Şi pentru noi, femeile, ne simţim frumoase cu o podoabă capilară frumoasă, lungă, ne simţim încrezătoare şi iubite, am zis este momentul o fac!

Am sunat la salonul Magic din Dristor, salon pe care l-am mai vizitat în trecut şi care mi-a plăcut, şi am întrebat dacă pot veni pentru a-mi tăia vârfurile fără fie nevoie de o programare în prelabil. Mi s-a răspuns da, se poate, aşadar am mers la ei, aşteptând foarte puţin până Roxana s-a ocupat de mine. Odată ajunsă pe scaun, am întrebat dacă se mai poate dona şi cât de scurt ar fi părul meu după donarea celor minim 15 cm de coadă împletită. Mi-a arătat cât ar lua din păr dacă face asta şi, pentru că în inima mea era de ceva vreme acest gând, am zis acum este momentul o fac! Şi am făcut-o! Pe scurt: am mers pentru a-mi tăia vârfurile, pentru a-mi regenera părul şi m-am ales cu un bob lung asimetric! 🙂

Deşi mi-a fost greu o fac (cred îţi iubeşti părul şi ţi-ar fi greu renunţi la el, aşa pe această cale vreau felicit toate fetele şi femeile care s-au implicat şi ele în campanie şi au ajutat la crearea de peruci pentru femeile în suferinţă), singurul imbold şi gând pe care l-am avut când m-a întrebat Roxana dacă e ok, a fostDa, vreau! ” “Serios?”, zice ea surprinsă! Da, dacă tot sunt aici, hai o facem!”

Şi uite aşa am ajuns la spălat, unde o fată s-a ocupat de mine, urmând apoi fiu uscată la păr şi tunsă. Roxana mi-a pus elastice la păr, astfel încât creeze o codiţă împletită, ce urma a fi tăiată şi donată! În momentul în care mi-am luat codiţa în mână…am rămas surprinsă şi uităm la ea cu drag…şi cu dor! Dar vreau iţi spun nu-mi pare rău, pentru gândul meu final a fost Părul creşte!” Totul a fost gratuit, ca mulţumire şi apreciere pentru gestul de a dona!

O  iţi spun au fost şi bărbaţi care au donat! Şi dacă nu crezi, caută pe Facebook! Chiar la salonul unde am donat şi eu a fost un bărbat care a donat foarte mult păr! 😀

Al meu creşte, se regenerează, aşa cum spuneam, pentru am păr! Dar femeile alea care suferă…nu au, aşa pentru ele sigur va fi o binecuvântare şi sigur se vor vedea şi ele frumoase şi sper îşi recapete puţin încrederea în ele!

Nu am scris acest articol pentru a lăuda, chiar deloc! Însă vreau aduc la cunoştinţă cât mai multor femei această campanie! Am văzut pe pagina de Facebook Fundaţia Renaşterea multe cozi donate şi mi dori aflu cum se prelucrează părul primit, cum se fac perucile şi cum vor reacţiona femeile care le vor primi şi purta!

Da, este un gest curajos şi tu, care ai făcut asta, ştii deja lucrul asta! Mulţumesc lui Dumnezeu pentru sunt sănătoasă şi rog gestul meu ajute pe cineva şi îi redea încrederea şi frumuseţea feminină!

12887393_918296218283953_2020228809_o12001741_918296264950615_89015135_o 12516861_918296268283948_2109106308_o 12675271_918296288283946_1398154511_o 12874432_918296278283947_1686025282_o 12887311_918296331617275_953870385_o 12516859_918296514950590_703824679_o

Vreau te anunţ pe această cale mai multe saloane din Bucureşti s-au alăturat campaniei #BraveCut şi poţi suna te informezi, te programezi şi donezi! Iar dacă nu găsesti un salon implicat în această campania în oraşul tău, poţi merge oriunde  te tunzi, iti iei codiţa acasă şi o trimiţi direct la fundaţie!

Multă sănătate!
PS: Dacă vrei afle cât mai multă lume despre această campanie, ar ajuta un share!

Comments

comments

28 thoughts on “Experienţa mea #BraveCut, cea mai în vogă tunsoare!

 1. Heei, felicitări! Cât de lung aveai părul, uitasem. Îți sta foarte bine tunsă așa și ai făcut un gest de milioane. Și ce codița groasă ai dat, bravo. Te pup!

 2. Foare fain gestul tau! In plus, sa stii ca iti sta foarte bine cu parul la lungimea asta. Ma voi interesa de saloane care fac asta si in Timisoara, mai ales ca oricum intentionam sa tai o lungime destul de considetnta din parul meu

  1. Multumesc tare mult!
   Din aceeasi cauza am ales si eu sa donez…asa cum spuneam, parul creste!
   Poti intreba direct pe pagina celor de la Fundatie! Bafta!

 3. Frumos gestul și chiar îți stă foarte bine cu noua tunsoare, n-ai niciun motiv de regret.
  Aș avea totuși o precizare legată de afirmația asta „cancerul se extinde şi te omoară (sună dur, dar este cruntul adevăr)!” – nu e ok deloc ideea care ne-a fost băgată în cap că înseamnă moarte cancerul, depinde și de ce cancer, depinde și în ce fază e depistat, dar se poate vindeca și poate ar fi mai corect să încurajăm asta, că din cauza asta nu au femeile respective păr, de la chimio terapie, pe care o fac tocmai ca parte din lupta cu boala.
  Gândește-te că astfel de afirmații dure pot ajunge la urechile femeilor bolnave de cancer și eu zic că e mai ok să oferim niște cuvinte încurajatoare.

  1. Bineinteles ca depinde in ce stare se afla pacienta, insa in final, daca se ajunge la metastaza, se va chinui, iar sfarsitul asta este…
   Da…privind lucrurile cum le-ai mentionat, e cam dur si deloc incurajator…o sa modific – multumesc!
   Eu doar am vrut sa incerc sa se inteleaga ca este un lucru foarte important pentru acele femei! Stiu ca de la chimio terapie le cade parul, o terapie care le poate ajuta!

   1. Nici măcar o metastază nu înseamnă neapărat chin și sfârșitul. Depinde de extrem de mulți factori totul, sunt atâtea forme de cancer, depinde și de organizm, depinde de multe. Tot ce am vrut să spun e că și un bonlav de cancer e un om normal, cu preocupări și pasiuni ca orice om și așa poate ajunge pe postări de genul ăsta și unele cuvinte pot să afecteze, chiar dacă nu asta a fost intenția (și sunt sigură că n-a fost în cazul tău). Și da, cu siguranță e un lucru important și ceea ce se face prin campania asta.
    Să zicem că eu privesc și din celălalt unghi, n-am trecut prin chimio și păr căzut, dar am trecut prin altele și astfel am și cunoscut mulți foști bonlavi de cancer de diverse forme, unii trecuți și printr-o recidivă, alții încă în luptă cu boala etc.

    Sper că nu m-ai înțeleg greșit, gestul tău e foarte frumos și n-ai făcut rău nici că ai promovat campania… din potrivă.

 4. Din cand in cand e buna o schimbare.Nu te arata mai matura deloc.
  Si eu trebuie sa ma tund dar nu ma prea indur sa tai din el.La vara oricum nu o sa il mai suport.

 5. Vaiii tu Lory ce par lung aveai. Te felicit din toata inima, pentru curaj si pentru generozitate, bravo. Iti vine tare bine noua tunsoare. Te pup cu drag. <3

 6. Imi place ultima poza, radiezi de fericire- urma sa spun ca arati minunat.
  Si chiar iti sta bine, felicitari

 7. Te admir mult pentru gestul pe care l-ai facut!Felicitari :).

  PS. Iti sta bine cu noua tunsoare si sunt sigura ca este mai usot si pentru tine 🙂

 8. Bravo Lory! Iti sta super cu noua tunsoare, dar nu se compara cu gestul, pentru ca are o insemnatate. Bravo pretty girl! Te pup cu drag :*

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Devino Beauty Influencer

https://www.farmasi.ro/loredanamanciu/register/beautyinfluencer
%d bloggers like this: